Chwilowe zatrzymywanie się pozycji GPS... co robić??

• 2 Odpowiedzi
  • 1271 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Styczeń 14, 2005, 14:01:34 »
Koledzy mam problem. Korzystam z zestawu do nawigacji GPS składającego się z  Palma ASUS A620BT i odbiornika GPS Clip-on  Używam programu AutoMapa. Od pewnego czasu zaobserwowałem, że podczas jazdy co kilka do kilkunastu sekund pozycja GPS zatrzymuje się i po kilku sekundach rusza ponownie. Owe przerwy są również dokładnie widoczne przy odtwarzaniu zapisanego śladu. Na pewno nie jest to usterka GPSa, bo wymieniłem go już na nowy (poprzednio korzystałem z Holuxa). Zespół AutoMapy stwierdził, że najprawdopodobniej dochodzi do zrywania łączności przez Bluetooth, i że wina leży po stronie Palma. Czy wiecie może jak można rozwiązać mój problem?? Tylko proszę o łopatologiczne wytłumaczenie, bo nie jestem aż takim komputerowym orłem. Z góry dziękuję za pomoc.

*

Offline Cat^

• 1017
    • http://www.catsoft.com.pl
  • Sprzęt: iPhone 4S/32, iPad 2 64/3G, TomTom GO 1005 LIVE
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 14, 2005, 14:29:10 »
Mam podejrzenia, że niekoniecznie jest to wina GPSa... Możesz gdzieś wystawić taki przykłądowy nagrany ślad GPS do testu?

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 14, 2005, 20:58:50 »
Dziekuję za odpowiedź. Ja też domyslam sie, ze to nie wina GPSa. Mam zapis śladu i moge go Tobie przesłac jesli bys chciał.