Bydgoszcz + Automapa

• 6 Odpowiedzi
  • 1505 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Maciej Loret

• 613
    • Biuro Rachunkowe Małgorzata Loret
  • Sprzęt: Wizard, Eten X650 (R.I.P), NR560+AM, N52+Ovi
Bydgoszcz + Automapa
« dnia: Luty 03, 2005, 09:07:27 »
Witam.

Poszukuję osoby z Bydgoszczy, która poświęciłaby swój czas i zademonstrowała działanie tegoż programu "na żywo" w moim aucie ;)

Pozdrawiam,
Maciej Loret
Pozdrawiam, Maciej Loret
Biuro Rachunkowe Małgorzata Loret
http://www.loret.bydgoszcz.pl

Bydgoszcz + Automapa
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 04, 2005, 20:44:28 »
Pisz na priv.

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
Bydgoszcz + Automapa
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 12, 2005, 14:11:17 »
Lepiej nie rozpoczynac przygody z AM od mapy Bydgoszczy...

*

Offline Maciej Loret

• 613
Bydgoszcz + Automapa
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 13, 2005, 16:52:54 »
Cytat: Moi
Lepiej nie rozpoczynac przygody z AM od mapy Bydgoszczy...

Aż tak źle z tym planem? ;)

Kilka screenów dzięki jednemu z klubowiczów widziałem i jest całkiem nieźle.

Pozdrawiam,
Maciej Loret
Pozdrawiam, Maciej Loret

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
Bydgoszcz + Automapa
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 13, 2005, 17:32:13 »
Cytat: ML
Aż tak źle z tym planem? ;)

Kilka screenów dzięki jednemu z klubowiczów widziałem i jest całkiem nieźle.
Screeny, plan - być może są OK, ale do routingu mam zastrzeżenia zawsze jak przejeżdżam przez B.
Albo mnie uparcie kieruje z obwodnicy do centrum miasta (a ja jadę np. do Torunia - czyli omijam B.), albo wyznacza mi w mieście przedziwne trasy, łącznie ze slalomem pomiędzy blokami (uliczki osiedlowe).
A propos obwodnicy - wydaje mi się, że jej kategoryzacja jest skopana (zbyt niska w porównaniu do innych dróg), co przy objeździe Bydgoszczy powoduje owo kierowanie do miasta (tak, jak kiedyś się przez B. jeżdziło).  Lecz sama obwodnica na planie niewątpliwie jest.
Być może zostało to w nowej wersji poprawione - jeszcze jej nawet nie ściągnąłem (chwilowo jestem "out of notebook").
A może Bydgoszcz jest w ogóle trudna w nawigacji, niekoniecznie nawet satelitarnej...?

P.S. Trasę mam zawsze ustawianą na najszybszą.

*

Offline Maciej Loret

• 613
Bydgoszcz + Automapa
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 13, 2005, 19:07:37 »
Albo mnie uparcie kieruje z obwodnicy do centrum miasta (a ja jadę np. do Torunia - czyli omijam B.), albo wyznacza mi w mieście przedziwne trasy, łącznie ze slalomem pomiędzy blokami (uliczki osiedlowe).

W innych miastach nie ma podobnych problemów?

A propos obwodnicy - wydaje mi się, że jej kategoryzacja jest skopana (zbyt niska w porównaniu do innych dróg), co przy objeździe Bydgoszczy powoduje owo kierowanie do miasta (tak, jak kiedyś się przez B. jeżdziło).  Lecz sama obwodnica na planie niewątpliwie jest.

Sama obwodnica nie jest w najlepszym stanie, choć właśnie wycinają spore fragmenty lasów - m.in. przy skrzyżowaniu z drogą Inowrocław-Bydgoszcz oraz dojazdówkę do lotniska - będą ładne bezkolizyjne ślimaki.

Być może zostało to w nowej wersji poprawione - jeszcze jej nawet nie ściągnąłem (chwilowo jestem "out of notebook").
A może Bydgoszcz jest w ogóle trudna w nawigacji, niekoniecznie nawet satelitarnej...?

Jeden z klubowiczów zaoferował swój czas by pokazać mi działanie programu. Postaram się więc sprawdzić kilka tras - zobaczymy jak to wyjdzie.

Pozdrawiam,
Maciej Loret
Pozdrawiam, Maciej Loret

Bydgoszcz + Automapa
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 14, 2005, 08:50:04 »
Ja mam odmienną opinię - może dlatego, że nie korzystam z AM do planowania przejazdu przez Bydgoszcz, tylko jak musze gdzieś w mieście dojechać w nieznane miejsce - sprawdza się lepiej niż w Trójmieście ;)
W piątek zobaczysz sam :)

BTW - przejazdy przez większośc miast, a już szczegolnie małych miasteczek są w AM bardzo dziwne, ale jeszcze dziwniejsze są trasy, jakie wyznaczaja znaki drogowe :)