Witam Państwa,
W związku z moim niedopatrzeniem (za późno wykryłem problem) nie mogłem uzyskać pomocy od supporty AutoMapy w dniu dzisiejszym (co jest zgodne z informacja o pracy tylko w dni robocze). Problem jest identyczny jak temat główny tego wątku: permanentny komunikat "szukam sygnału GPS" po uruchomieniu AutoMapy. Co ciekawe problem ten pojawia się w obydwu PDA, które posiadam: ERA MDA II i Acer N35 na których zainstalowane są dwie legalne Automapy XL. Problem ten nie pojawił się nigdy wcześniej stąd moje zdziwienie, kiedy po dłuższej przerwie (nie używałem Automapy od 1/2 roku) nagle wynikła tak przykra sprawa. Przykra dlatego,że w dniu jutrzejszym wysyłam żonę z dzieckiem na wczasy, co w świetle wiedzy ,iż moja żona gubi sie we własnym domu

, budzi mój szczery niepokój co do czasu przybycia na miejsce destynacji. Próbowałem szukać informacji na tym forum, aczkolwiek próby zastosowania się do Państwa wskazówek nie rozwiązały problemu. Sciągnąłem również program VisualGPSce, aczkolwiek po uruchomieniu (myślę,że kliknięcie ikony w folderze Programy jest równoznaczne z uruchomieniem

) nie dzieje się również nic! Żadnych wskazań odnośnie satelit czy pozycji. Obydwa PDA były zakupione tylko dla celów użytkowania Automapy tak więc jestem świadomy, iż moja wiedza w zakresie obsługi tego typu urządzeń określona jako dostateczna będzie miłym eufemizmem. Jeżeli ktoś z Państwa czuje się na siłach pomóc w zakresie rozwiązania problemu "braku sygnału GPS", czyniąc to dodatkowo w prostych, zrozumiałych słowach czy też "słownych krokach" , będę bardzo zobowiązany.
Czas biegnie....w oczach mojej żony coraz większe przerażenie

... i tylko mój synek spokojnie kopie piłkę plażową w ogródku....

Pozdrawiam,
Tomasz