Zwis automapy i palma :(

• 6 Odpowiedzi
  • 1418 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Maj 24, 2006, 23:51:32 »
Witam, mam Palma Mio A201, 1 miesiąc temu zakupiłem automape (wersja XL), do niedawna działał naprawde ok... lecz po pewnym czasie jego działanie zostało spowolnione, dodam że nie instalowałem na moim Palmie żadnych programów dodatkowych. Największym jednak problemem jest w tym momencie wieszanie się Automapy. Dodam że mam karte SD Sandisca na której instalowałem automape wraz z mapami. Aktualizacja nie pomogła niestety. Wieszanie polega na tym, że w czasie wyszukiwania sygnału gps po paru minutach (1-3min) niemożna nacisnąć żadnej ikonki na automapie i trzeba resetowac palma :(. Proszę o pomoc gdyż niemogę korzystać z AM pomimo 100% legalności, bo tylko taką formę zakupu preferuję. Moze ktoś miał podobny problem. Dziękuję za pomoc i pozdrawiam.

« Odpowiedź #1 dnia: Maj 25, 2006, 08:27:22 »
moim zdaniem HS instalacja od nowa AM dodać zestawik swoich POI i zrobić obrazek systemowy ( backup ) w razie kłopotów szybko możemy nan nowo AM uruchomić ....

Re: Zwis automapy i palma :(
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 25, 2006, 08:47:02 »
Cytat: "7ommy"
Witam, mam Palma Mio A201... Palmie ... palma

Gwoli scislosci:
Nie ma Automapy ktora by chodzila na PALMIE (pewnie dlatego sie wiesza).
Skoro masz MIO A201 to masz POCKETA lub conajwyzej Palmtopa....
Do PALMa jeszcze Ci sporo brakuje ;-)

Pozdrawiam

Piotr

« Odpowiedź #3 dnia: Maj 28, 2006, 07:30:46 »
koledzy... gdyby ktoś miał podobny problem... mi pomógł twardy reset i wgranie automapy od początku, samo skasowanie automapy i ponowne wgranie nic nie daje ... jedynie tak jak pisze twardy reset mi pomógł :) pozdrawiam. PS. serwis zalecił mi w tym modelu na ustawienie ręczne GPS na com2 oraz szybkość transmisji 4800 :)

*

Offline DJS

• 3
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 28, 2006, 11:00:02 »
Sorry, że się wtrącam. Z tego co wiem to mio chodzi na jakiejś mobilnej odmianie windowsa. Nie wiem, czy ma to coś wspólnego ale wszystkie wersje windowsa mają zdolność "rozrastania" się podczas użytkowania. Fizycznie zajmują więcej miejsca w pamięci stałej (dysk twardy, karta pamięci itp - tam gdzie jest zainstalowany) oraz co jest ważniejsze potrzebuje więcej wolnej pamięci operacyjnej. I kiedy jej brakuje wszystko zwalnia. Może tak jest i w MIO? Tego do końca nie jestem pewny. W PC robi się reinstalację systemu. Pozdrawiam.

*

Offline etna

• *
  • 74
  • Sprzęt: Holux GPSmile 60, Samsung Omnia 16Gb
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 28, 2006, 11:16:52 »
Miałam podobne objawy w holuxie. Twardy reset i ponowna instalacja AM przyniosła efekt. Obecnie wszystko chodzi jak należy.

*

Offline oops2k

• **
  • 124
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 28, 2006, 16:51:11 »
A ja mam taka propozycje:
- start/settings/system/memory/running programs i sprawdzic co siedzi w pamieci. Jesli cos jest uruchomione to zastopowac wszystko i wtedy sprawdzic jak dziala automapa
Ewentualnie:
- zainstalowac sobie DTSysView i to samo (zatrzymac wszystkie programy) i napisac nam ile wolnej pamieci zostaje.  8)