Witam!
Mam taki problem - Po zmianie serwerów (informacja Helpdesk Automapy)nie mogę otworzyć strony. Próbowałem z czterech różnych komputerów, z różnymi OS (WinXP, Vista i W7), różne przeglądarki (IE, Opera, Chrome). Komunikaty z przeglądarek są podobne - "nie można wyświetlić strony, serwer przerwał połączenie" itp. Pingowanie serwera po DNS (automapa.pl) odbywa się prawidłowo (pingi przechodzą). Jedyną cechą wspólną dla wszystkich komputerów jest to, że są podłączone do Internetu przez usługę NEO z TP (określony zakres podsieci).Podłączenie do Internetu jednego z tych komputerów poprzez usługę GSM (zmiana podsieci!!) pozwoliło na bezproblemowe przeglądanie strony. Wysłałem zapytanie do Helpdesku AM i dostałem taką odpowiedź:
Witam,
Niestety dowiedzielismy sie ze nie mamy wplywu na to zjawisko. Trzeba zaczekac az serwery TPSA zaadaptuja sie do nowej sytuacji.
I tu mam dwa pytania:
1.Czy któryś z Kolegów ma/miał taki problem po zmianie serwerów? Może to tylko kwestia miasta - jestem z Warszawy.
2.Czy mam wnioskować, że AM wie o problemie niemałej grupy posiadaczy NEO i nic w tym kierunku nie robi?!