Chcę, by Miplo Traffic a raczej AM uwzględniała takie POI i nie prowadziłą tamtędy,
nie tylko jak zablokuję to i wstawię ikonkę zakazu, tylko jak tam będzie ikonka wahadła.
Jeszcze raz. Punkty POI nie mają wpływu na routing w AM. Zresztą po co?

Na routing mają wpływ blokady. Po to one są. Nie rozumiem, jaką widzisz różnicę między dodawaniem punktu POI, a dodawaniem blokady, poza oczywiście samym sposobem dodawania?

Nie ma innego sposobu na zmianę routingu spowodowaną np. wahadłem, niż założenie blokady ręcznie lub wysłanie punktu POI na Miplo, skąd powróci on właśnie w postaci blokady (jeśli tak masz ustawione). U autora punktu blokada pojawia się natychmiast po synchronizacji, niezależnie od działalności moderatorów.
Napisane: Wrzesień 09, 2009, 21:58:32
W jaki sposób mogę dodać przykładowo zablokowany odcinek (patrz screen) do "Moje.amb", jako "zablokowany odcinek" lub "Ruch wahadłowy" - oczywiście z odpowiednią ikoną?
Stawiasz kursor na blokowanym odcinku, potem menu kontekstowe, na trzeciej zakładce jest "Blokuj odcinek". Żadnych ikon się nie dodaje, bo to jest
blokada i automatycznie doda się na tym odcinku znak zakazu ruchu (ale to nie jest ikonka POI). Blokada, jak sama nazwa wskazuje blokuje routing na danym odcinku i nie ma nic wspólnego z POI.