Blokada zmiany panelów wskazań

• 5 Odpowiedzi
  • 1156 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline brzezik

• 2
  • Sprzęt: MIO P360
Blokada zmiany panelów wskazań
« dnia: Czerwiec 18, 2009, 14:53:58 »
Witam, od jakiegoś czasu nie mogę zmieniać w AM tzw. panelów wskazań, czyli w moim przypadku na górnej belce widnieją na stałe 3 wskaźniki których zmienić nie mogę.
Z opisu w instrukcji wynika, że po kliknięciu na jeden z nich powinny się zmieniać wskazania wartości między: godzina, pozostało, dojazd o, do celu, prędkość.
Raz udało mi się dokonać takiej zmiany po formacie karty i pda, ale już przy kolejnym uruchomieniu zmiana nie była możliwa.
Proszę o pomoc, może ktoś miał już taki problem?

P.S Instalacja AM ponownie (bez formatu) nie pomaga, jedynie całkowity format i to wraz z ustawieniami :( pomaga i umożliwia zmianę dopóki nie uruchomię AM ponownie.

*

Offline twinsen

• 528
  • Sprzęt: FS Pocket Loox n560, Samsung i9000 Galaxy S
Odp: Blokada zmiany panelów wskazań
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 18, 2009, 14:59:35 »
Włącz na chwilę kontrolki zoomu, 2D/3D, które pewnie wyłączasz żeby nie zaciemniały mapy.
Wtedy da się zmieniać pola. Swoją drogą, to idiotyczne że nie działa to zawsze, no ale wymyślił
to pewnie jakiś programista-inaczej z Aqurat  :ohreally:
--
twinsen

*

Offline brzezik

• 2
  • Sprzęt: MIO P360
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 18, 2009, 15:04:18 »
Dzięki! Faktycznie działa :) Dobrze by było dopisać to przynajmniej do instrukcji AM w części interfejsu (ciężko na to wpaść).

*

Offline RUKAT

• 2388
  • Sprzęt: POCO X3 NFC
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 18, 2009, 15:05:44 »
Mylisz się .To nie jest idiotyczne.  Nie zdarzyło Ci się przypadkowo zmienić zawartość pola danych   :-?  bo mi wiele razy . bdb. że można zabezpieczyć przed zmianami aczkolwiek powinno to być zrobione inaczej , czasami z zoomem też trzeba pojeździć
Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy ;o)

*

Offline twinsen

• 528
  • Sprzęt: FS Pocket Loox n560, Samsung i9000 Galaxy S
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 18, 2009, 15:32:14 »
W trakcie jazdy nie klikam w te pola, jedyne co robię, to pukam palcem w "Menu"
i stamtąd wszystko wybieram.
--
twinsen

*

Offline WWoytek

• 329
  • TomTom Go Mobile Android
  • Sprzęt: Xiaomi Redmi Note 4X
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 18, 2009, 15:57:50 »
Włącz na chwilę kontrolki zoomu, 2D/3D, które pewnie wyłączasz żeby nie zaciemniały mapy.
Wtedy da się zmieniać pola. Swoją drogą, to idiotyczne że nie działa to zawsze, no ale wymyślił
to pewnie jakiś programista-inaczej z Aqurat  :ohreally:

Dołączam się do opinii RUKAT że jest to przemyślane i zawsze jeżdżę z zablokowanymi panelami pilota, choćby po to, aby mi ktoś inny przypadkowo nie zmieniał moich ustawień (często w czasie jazdy można niechcący stuknąć i zmienić parametr na inny). A co do programistów z Aquart to chciałbyś mieć odrobinę wiedzy chociażby "najgorszego" programisty który tam pracuje. (no chyba że masz ekran 19" na swoim gps to może była by ta opcja zbyteczna.... chociaż :-?)

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 18, 2009, 16:28:18 wysłana przez WWoytek »
->>>----TomTom-Go-Mobile---->