Ale z was pieniacze, nie dosyć że nie ja stworzyłem ten wątek, tylko Admin wklejając mój post z uwagą, to nagle się na mnie rzuciliście.
Chyba nie do końca zrozumiałeś to co tutaj było napisane, również przeze mnie. Na Ciebie nikt się tu nie rzucał, chodziło jedynie o to, żebyś pozbył się mrzonek, którymi niektórzy usiłują tu wszystkich karmić.
Jest temat "Błędy map Europy" to chyba po to żeby takie błędy wytknąć, żeby inni użytkownicy się na nich nie sparzyli.
Temat został stworzony przez moderatora, właśnie w tym celu, a przede wszystkim, żeby zastanowić się co można z tym fantem zrobić. Zaklinanie rzeczywistości tu nie pomoże.
A tu się odzywa gromada mądrali co to się nauczyła na pamięć licencji i myślą, że komuś zaimponują cytując ją z pamięci.
Ja kupiłem Automapę, bo uznałem że będzie dla mnie odpowiednia i tyle, ale widzę tu grupę osób, które chyba się do tej swojej
Automapy modlą, bo jak ktoś zobaczy "plamę na słońcu" to jest już heretykiem.
Uspokój się, bo walisz na oślep. Zrozum, że uświadomienie pewnych obiektywnych faktów, nie jest walką z herezją. Jeżeli napisałem, że AM nie zbiera informacji o błędach w mapach Navteq, to jest to fakt i udowadnianie, że musi to robić, wbrew temu co robi AM, Navteq oraz inni producenci map i programów nawigacyjnych jest bez sensu. Większość producentów map (TeleAtlas, Navteq, Geosystems czyli AM i inni) mają swoje strony internetowe, na których należy dokonywać zgłoszeń błędów, a nie jak twierdzą niektórzy u dilerów samochodów. Po prostu, nawet jeżeli przyjmą od klienta zgłoszenie, żeby spuścić mu ciśnienie, to i tak nic z tego nie wyniknie.
Po co w ogóle cały ten dział Automapy na forum, skoro "producent dostarcza program taki jaki jest" i nie wolno o nim złego słowa powiedzić?
Bzdury wypisujesz, całe to forum polega na wyszukiwaniu błędów i braków AM oraz wskazywaniu kierunków jej rozwoju, ale niestety wiele sygnałów wynika z nieumiejętnego korzystania z AM, bądź braku wiedzy o ich przyczynach (np leżących po stronie sprzętu lub jego obsługi) i żadnymi błędami AM nie są. Również Twój przypadek do takich prawdopodobnie należy, co usiłowałem między innymi Tobie wytłumaczyć.
Piszę "prawdopodobnie", bo pojawiła się w tym wątku koncepcja (chyba jedyna w nim sensowna!), że mapy Navteq mogą zawierać atrybut " under construction", a wówczas ich wykorzystanie do poprawnego routingu, mogłoby być bardzo pilnym zadaniem AM. O co nieomieszkałem zapytać supportu AM i czekam z niecierpliwością na ich odpowiedź.
Reszta to było bicie piany.