blad w wyznaczaniu trasy w krk- prosba o sprawdzenie

• 6 Odpowiedzi
  • 1162 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline fokstrot

• 949
  • Sprzęt: BB 9780 pin: 26791dc9
blad w wyznaczaniu trasy w krk- prosba o sprawdzenie
« dnia: Styczeń 26, 2008, 14:42:23 »
witam
wczoraj musialem jechac w trase to wspanialej Nowej Huty w krk. jako, ze teren zupelnie mi nieznany skorzystalem z pomocy AM. jakie bylo moje zdziwienie, gdy soft wyprowadzil mnie do calkiem innej dzielnicy. co sie okazalo - program nie rozroznia ULICY Zgody od OSIEDLA Zgody. pytanie czy blad popelnilem ja /tylko jak skoro trase wyznaczalem pozniej kilka razy z takim samym efektem/ czy soft. moglby ktos sprawdzic wyznaczenie takiej trasy?
Dell X50v/Bt-359 --> BB

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
Odp: blad w wyznaczaniu trasy w krk- prosba o sprawdzenie
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 26, 2008, 14:57:42 »
Masz rację. Adres os. Zgody 1 pokazuje w Nowej Hucie, ale już nr nr 2, 3, 4, 5... w Prądniku, gdzie (chyba?!) jest tylko ul. Zgody, a nie os. Zgody, jak oznaczono bloki przy tej ulicy (mają adres os. Zgody).
Trzeba zgłosić do supportu.

*

Offline andrep

• 432
  • Sprzęt: MioP550,VivoS6,Samsung M51 AM PL Android i AA
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 26, 2008, 15:03:57 »
witam
wczoraj musialem jechac w trase to wspanialej Nowej Huty w krk. jako, ze teren zupelnie mi nieznany skorzystalem z pomocy AM. jakie bylo moje zdziwienie, gdy soft wyprowadzil mnie do calkiem innej dzielnicy. co sie okazalo - program nie rozroznia ULICY Zgody od OSIEDLA Zgody. pytanie czy blad popelnilem ja /tylko jak skoro trase wyznaczalem pozniej kilka razy z takim samym efektem/ czy soft. moglby ktos sprawdzic wyznaczenie takiej trasy?

Witam
U mnie jest tak że jak wpiszę Zgody  to prowadzi w przeciwną stronę od Huty na inne oś.Zgody ,natomiast jak wpiszę np. oś.Zgody 18 to prowadzi do Huty
Pozdrawiam

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 26, 2008, 15:15:50 »
Prawdopodobnie muszą wszystkie adresy os. Zgody przypisać do N. Huty, zaś wszystkie adresy ul. Zgody (obecnie zbiór pusty) do Prądnika Białego.
Zakładając, że w Prądniku w okolicach ul. Zgody nie ma też osiedla o tej samej nazwie, z adresacją os. Zgody. Wtedy trzeba byłoby znaleźć inne rozwiązanie.

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 26, 2008, 18:51:08 »
witam
Ale przecież KRK jest w Chorwacji...?
ISTQB Certified Tester

*

Offline fokstrot

• 949
  • Sprzęt: BB 9780 pin: 26791dc9
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 26, 2008, 19:26:41 »
Blad jest o tyle dziwny, ze w bazie powinno byc rozroznienie pomiedzy osiedlem Zgody, ktore jest w NH, a ulica Zgody, ktora jest na Pradniku  :-|

Lutek II
zartownis :P

Dell X50v/Bt-359 --> BB

*

Offline czester

• **
  • 152
    • Bielizna Damska i Męska
  • Sprzęt: FS Loox n560
    HTC G1
    RA1.7
    Chromatic3.9
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 29, 2008, 12:55:37 »
Jak rozumiem sprawa dotyczy mapy nowszej od 2007.4 gdyz w tejze nie ma jak widze w Krakowie ul.Zgody a jest tylko Zgody, os. a pod tym haslem sa numery od 1 - 18 i jak widze wskazuja dobrze na Osiedle.

Ciekawe jest to ze pamietam w ktorejs wersji 3.x byly numery na ul. Konrada Wallenroda ale tylko "byly", a ktoras aktualizacja je wykosila skutecznie i do tej pory jak widze numberow nie ma - takie troche ot co ale to nie jest nowa ulica gdzie bloki stoja od paru dni wiec nie rozumiem. I to mnie troche dziwi bo nigdy nie wiadomo co zepsuja w nowej wersji - czlowiek mysli nowa wersja bedzie lepsza a tym czasem niekoniecznie.
Pozdrawiam
Piotr