błąd "the parameter is incorrect"

• 13 Odpowiedzi
  • 6117 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline miniak1300

• **
  • 101
  • Ipaq hx4700, 214, GlobalSat BT-359, QSTARZ BT-Q100
    • http://www.o2.pl
  • Sprzęt: hx4700, 214,  BT-359, BT-Q100, HTC TP, HD2
błąd "the parameter is incorrect"
« dnia: Czerwiec 11, 2010, 10:29:31 »
Witam

Uaktualniłem dzisiaj miplosynca, dołożyłem kilka kategorii dodatkowych oraz kategorie z miplotraffic, zsynchronizowałem i nie mogę wystartować AM. Na niebieskim ekranie startowym pokazuje błąd "the parameter is incorrect" i tak sobie wisi. Odznaczyłem te wczesniej zasubskrybowane kategorie i zsynchronizowałem jeszcze raz ale nie pomogło. Uzywam HD2. Czy możecie jakoś pomóc?

Pzdr

*

Offline ppepe

• 507
    • PPepe
Odp: błąd "the parameter is incorrect"
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 11, 2010, 10:44:56 »
Ponowna instalacja programu nawigacyjnego w tej samej lokalizacji co poprzednia niedziałająca wersja bez instalacji map.
Tylko sam program + dodatki, dźwięki itd.

Pomogło?

PPepe

*

Offline miniak1300

• **
  • 101
  • Ipaq hx4700, 214, GlobalSat BT-359, QSTARZ BT-Q100
    • http://www.o2.pl
  • Sprzęt: hx4700, 214,  BT-359, BT-Q100, HTC TP, HD2
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 11, 2010, 15:11:09 »
nie pmogło. odinstalowałem całą aplikację i zainstalowałem ponownie i nic

*

Offline ppepe

• 507
    • PPepe
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 11, 2010, 23:14:21 »
No cóż. Więc napiszę co ja bym zrobił.

Przywrócenie do ustawień fabrycznych (1234 itd.).
Konfiguracja wstępna.
Pobranie danych z chmury (kontakty, kalendarze itd.).
Format SD.
Instalacja AM i Miplosync.

Lub jeśli nie jest to możliwe: kontakt telefoniczny do supportu w poniedziałek.

*

Offline masad

• 43
  • Sprzęt: P990i; HTC HD; HTC HD2
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 02, 2010, 07:25:38 »
Witam
Mam identyczny komunikat przy uruchamianiu Automapy. Problem pojawia się gdy mam ustawioną w HD2 lokalizację czasu. Jestem w Bułgarii i czas jest tutaj w odniesieniu do Polski przesunięty o 1 godzinę. Jeżeli ustawię czas na polski Automapa uruchamia się bez problemu. Jeszcze jedna rzecz jaką zauważyłem to fakt, że mam tutaj dostęp do internetu tylko przez WIFI (wyłączone połączenie przez GPRS) i Automapa nie uruchamia opcji Traffic.
Jeżeli ktoś zna rozwiązanie tego problemu to proszę o pomoc

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 02, 2010, 08:25:04 »
Przez WiFi traffic online nie działa. Zresztą nie miałoby to sensu. Przecież nie ukradniesz hosta WiFi i nie będziesz z nim jeździł  :ohreally:
A w ogóle to traffic online działa tylko w Polsce  :]
« Ostatnia zmiana: Lipiec 02, 2010, 08:27:21 wysłana przez akubit »

*

Offline redi

• 636
  • Sprzęt: NavRoad DUXO, Toshiba Encore
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 02, 2010, 11:29:51 »
Miałem ten sam problem na Litwie. Jednak to było w wersji beta na początku maja. Od tego czasu jezdze po Polsce. W kazdym razie z tego co pamietam AM nie działa się uruchomic i zgłosiłem to wtedy do supportu AM. Z tego co widze to blad sie pojawia poza granicami Polski i przy zmnianie strefy czasowej, bo na Litwie wlasnie była inna - tam chyba nie zmieniali na czas letni.

« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 10, 2010, 11:29:47 »
Witam

Od niedawna mnie również pojawia się ten komunikat :(. Nie wiem za bardzo co go spowodowało, ale ostatnio dość często zmieniałem ROM w telefonie. Automapy używam na HTC Touch Pro 2 i nigdy wcześniej tego problemu nie było.

Parę dni temu zainstalowałem ROM, na którym Automapa nie chciała się odpalić normalnie, tzn pojawiał się ekran powitalny, wybór profilu... i komunikat "the parameter is incorrect" i potem nic. Można tylko zminimalizować program i wyłączyć.
Zainstalowałem więc inny ROM i wszystko było OK, ale nie pasowało mi w nim parę innych rzeczy więc wróciłem do "starego dobrego" PROvena 3.0. No i tu ku mojemu zdziwieniu Automapa nie działa, ten sam komunikat, mimo iż wcześniej na tym romie wszystko działało. Spróbowałem jeszcze inne ROMy, włączając te oryginalne od HTC, ale teraz po prostu Automapa nie działa mi na żadnym. Nie wiem co jest, na wszystkich tych ROMach wcześniej działało.

Próbowałem też przeinstalować całą Automapę mimo, że nigdy wcześniej nie było to konieczne. Niestety i to nie pomaga.

Podsumowując:
-Automapa 6.5 (także ta najnowsza z mapami 1004) nie działa dając komunikat: "the parameter is incorrect",
-hard reset telefonu nie pomaga,
-przeinstalowanie Automaty nie pomaga,
-zainstalowanie nowego romu nie pomaga (razem z czyszczeniem pamięci przez task29),
-jak mi się uda jakoś wejść w Automapie do menu i chcę włączyć GPS to program się wyłącza,
-sam GPS chyba raczej działa, bo lokalizacja w google maps działa sprawnie,
-radio mam w wersji 4.49.25.91,
-telefonu używam w Polsce (kombinowałem już z strefami czasowymi i nic)

I na koniec jeszcze dodam, że Automapę próbowałem instalować na karcie i przez activesync. Pamiętam, że kiedyś po instalacji na kompie, na samym telefonie też mi się uruchamiały jakieś powiadomienia o instalacji różnych plików dll itp. Teraz nie pojawia mi się nic.

Nie wiem, czy mi się coś w telefonie popsuło, czy coś nie tak z Automapą.

Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc

M.

*

Offline ochkarol

• 4813
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 10, 2010, 11:34:13 »
... -sam GPS chyba raczej działa, bo lokalizacja w google maps działa sprawnie, ...

GoogleMaps potrafi lokalizować bez GPS.
Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 10, 2010, 13:30:14 »
Przez WiFi traffic online nie działa. Zresztą nie miałoby to sensu. Przecież nie ukradniesz hosta WiFi i nie będziesz z nim jeździł  :ohreally:
No, to dość odważne stwierdzenie w dobie urządzeń takich jak MiFi, czy choćby AP wbudowanych jako wyposażenie auta.

« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 10, 2010, 14:13:16 »
GoogleMaps potrafi lokalizować bez GPS.

Sprawdziłem teraz jeszcze w HTC GPS Tool i znajduje satelity, więc nie wiem w czym może być problem. Jeśli to raczej coś z telefonem to spróbuję jeszcze zapytać w innym dziale. Z resztą ja w ogóle nawet nie moge mapy otworzyć w Automapie. Jak klikam pokaż mapę to mi się włącza ekran powitalny, potem jest błąd i coś się niby ładuje "w nieskończoność".

Nie daje mi spokoju ,że wcześniej wszystko działało, a teraz nie :(.

*

Offline wiejas

• 1454
  • Ostatni Mohikanin PDAC
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 10, 2010, 14:15:22 »
jak działało na innym romie to wróć do niego
widać że obecny jej nie pasuje
X7500,i780,B7350 ,N8010 ,N7000, BB9810, B7620, NOKIA 6720, B2710, MSI U160 Samsung Xcower 2 ,Q10, Q 20 BlackBerry Passport Silver Edition no i do tego iPhone 7 Plus iPhone SE 128GB  ....narazie wszystko

« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 11, 2010, 07:42:07 »
A w ogóle to traffic online działa tylko w Polsce  :]
Prawie 700 taksówek ELE TAXI 811 11 11 (3/4 taboru) z Warszawy wyposażonych w monitory w tylnych zagłówkach ma w bagażniku Routery z WIFI dla pasażerów by mogli korzystać z dostępu do Internetu więc dlaczego by mieli nie wysyłać przez WIFI traffica???
http://entermedia.com.pl/ tu jest prezentacja firmy montującej to ustrojstwo w taksówkach.

*

Offline emisiu

• Ekspert AutoMapa
  • 2362
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 11, 2010, 09:41:34 »

Moja Insygnia również ma fabrycznie router WiFi, a ze światem łączy się oczywiście via gsm/3G.