Bardzo proszę o pomoc z punktami POI

• 8 Odpowiedzi
  • 1280 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Bardzo proszę o pomoc z punktami POI
« dnia: Październik 27, 2007, 14:45:26 »
Mam takie problemy.Wgrałem sobie POI okroiłem je maxymalnie i nadal mam 7 mega przez co muli mi strasznie mapę.Czy nie da się jakoś podzielić  poi na 2-3 częsci?I kolejna rzecz zmieniłem sobie z wczytanego pliku na plik standardowy po chwili wróciłem do POI i co się stało?Znowu mi pokazuje wszystkie poi na mapie i to co ustawiałem do ostrzegania się resetuje.Czemu tak jest?Wyznaczyłem sobie ok 7 rzeczy które ma mi pokazywać i ostrzegać ale wszystko się resetuje jak wgram coś innego i powrócę do POI.
« Ostatnia zmiana: Październik 27, 2007, 14:59:07 wysłana przez wojtek_j »

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
Odp: Bardzo proszę o pomoc
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 27, 2007, 14:49:53 »
Wojtek

Zmień tytuł wątku, tak aby odzwierciedlał jego treść bez wchodzenia w niego.

*

Offline redi

• 636
  • Sprzęt: NavRoad DUXO, Toshiba Encore
Odp: Bardzo proszę o pomoc z punktami POI
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 27, 2007, 18:09:17 »
zmien nazwe na swoja wlasna

*

Offline Treker

• 756
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 27, 2007, 18:36:38 »
ogłaszam konkurs na nazwę tego wątku. Jakieś propozycje ?  Moja to "POI w wadze ciężkiej"  :E :E :E
« Ostatnia zmiana: Październik 27, 2007, 18:42:14 wysłana przez Treker »

« Odpowiedź #4 dnia: Październik 27, 2007, 21:37:13 »
Jak wiecie co i jak i znacie odpowiedż na moje pytanie to odpowiedżcie a nie mądrzycie się.

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 27, 2007, 22:00:02 »
Jak wiecie co i jak i znacie odpowiedż na moje pytanie to odpowiedżcie a nie mądrzycie się.

Po pierwsze to RTFM.
Po drugie to jeżeli zapiszesz swoje 7MB POI jako standardowy plik to będziesz miał 7MB wczytując standardowy plik.
Po trzecie jeżeli nie znasz instrukcji obsługi, to trudno sie zorientować co namieszałeś (sam nie wiesz albo mało precyzyjnie opisujesz).
Po czwarte to jak już przeczytasz manuala to pewnie będziesz wiedział sam.
Po piąte to jak wtedy nie będziesz wiedział, to napisz, a sądzę, że wtedy zadasz jasne pytanie.

« Odpowiedź #6 dnia: Październik 27, 2007, 22:31:55 »
Chodzi mi o to że jak wgrywam plik z POI i ustawiam które mają mi się wyświetlać i o którym ma mnie ostrzegać a póżniej wgram inny plik i póżniej znów powrócę do poprzednich POI to resetuje mi wszystko i pokazuje wszystkie punkty przez co mapa wygląda jak jeden wielki punkt.

*

Dżeju

« Odpowiedź #7 dnia: Październik 27, 2007, 22:54:48 »
Każde wczytanie nowego pliku (niezależnie, czy był on już kiedyś wczytany, później usunięty i ponownie wczytany, itd.) powoduje reset dotychczasowych ustawień pokazywania POI i wczytanie ustawień domyślnych - czyli wszystkie wczytane POI mają być widoczne.

« Odpowiedź #8 dnia: Październik 27, 2007, 23:02:50 »
Dzięki czyli takiej odpowiedzi się spodziewałem.Po co inni piszą jakieś głupoty zamiast odrazu odpowiedzieć.Myślałem że da się to jakoś zapisywać ale jak nie to szkoda i dzięki za odp.Pozdrawiam.