5.0.9 nie jest jeszcze oficjalnie opublikowana. Dostało ja na próbę kilka osób, które miały spradzić czy ta wersja usuwa pewne problemy. Support AM prosił nie przekazywać tego linku wie należałoby uszanować tą prośbę.
Pozdrawiam
5.0.9 wersja 568 jeśli chodzi o skakanie ekranu działa ok, czyli przesuwanie jest płynne. natomiast
byłem w szoku, gdy podczas jazdy ok. 130 km/h na A4 w stronę granicy niemieckiej AM co parę km
wypadała z trasy (pokazywała samochodzik na pasie w przeciwną stronę), i nie pomagała zmiana
opcji o kompensacji błędu GPS od małego do dużego. Skutkowało to niekończącymi się komunikatami
"Do celu.... km", a nawet "Do celu... Do celu... Do celu..." i tak aż zaskoczyła w drodze po wytyczeniu
nowej "starej" trasy. Powody mogą być dwa - faktyczny błąd GPS, ale logika programu chyba jest
na tyle mądra, że przyjmując że nie jeździ się pod prąd, nie powinna wyskakiwać z trasy i przyciągać
do drogi poprawnie. Albo... niedokładne dane kartograficzne. Ale ten odcinek akurat (Wrocław-Legnica)
jest już jakiś czas w użytku. Podobnie było na autostradzie A18 aż do granicy - w Niemczech już
wszystko poprawnie.
Z powrotem jechałem przez Polskę, (ze Słońska) więc w pewnym miejscu kazała mi skręcić... w pole uprawne.
Żadnej drogi tam nie było, wnioskuję że to błąd samej mapy, a nie routerka. Ale gdy pojechałem dalej główną,
korekta trasy była już poprawna. Żeby nie było - wytyczona trasa to była trasa szybka. Pomijanie dróg miejskich
lokalnych i gorszych także włączone, a mimo to chciała mnie poprowadzić duktem leśnym, przy polu uprawnym.
Z wyglądu tego miejsca wynikało, że to nigdy nie była droga inna niż gruntowa

Ale takie babole się pewnie będą zdarzać, a na daną chwilę należy po prostu sobie tam postawić samemu
znaczek zakazu i mieć to z głowy