Bałagan w Miplo?

• 7 Odpowiedzi
  • 1412 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Bałagan w Miplo?
« dnia: Czerwiec 03, 2010, 11:25:43 »
Witam *

Czy ktoś z szanownych grupowiczów spotkał się z takim zjawiskiem w trakcie definiowania własnych ikonek i dźwięków z poziomu Miplo?

Zamiast opisu - filmik

Automapa.avi

A może ja coś robię nie tak?

Dziękuję i pozdrawiam *

HamsterJack

*

Offline Dolek

• 2023
  • Sprzęt: Waze znakomicie się sprawuje
Odp: Bałagan w Miplo?
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 03, 2010, 11:45:08 »
Jest to jedna z kategorii dodatkowych http://www.miplo.pl/profile.php?a=categories

Potwierdzam że zmiana ikony dla którejś z tych kategorii, np. w grupie "Odcinek nieprzejezdny" powodowały zmiany ikon również np. dla kategorii "Przejazd kolejowy".

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 03, 2010, 11:50:54 »
A najgorsze jest to, że w mojej okolicy ( z pewnością nie tylko) zniknęły prawie wszystkie fotoradary przenośne... Teraz najbliższy mam w odległości 40 km od mojej miejscowości, a do tej pory w promieniu 2 km były 3 sztuki... W skali kraju musiał zniknąć co najmniej setki... To o czym piszecie powyżej też potwierdzam.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 03, 2010, 12:19:31 wysłana przez drozdek »

*

Offline kwojtow

• 1035
  • Sprzęt: Navroad VIVO ST, Sony Xperia Z, Asus A696
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 03, 2010, 12:32:09 »
U mnie też zniknęły. Ale zakładam że to jest celowo tak zrobione. Moim zdaniem to dobry pomysł. Teraz po prostu trzeba wstawiać nowe lokalizacje i dzieki temu bedzie to miało jakies realne przelozenie na rzeczywistosc a nie non stop "falszywe" komunikaty od ktorych momentami juz mozna oszalec.

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 03, 2010, 12:54:47 »
Nareszcie, skoro niknęły, to znaczy że się przeterminowały :)
Suszarki i fotoradary przenośne mają ważność rok od odtatniego potwierdzenia przez użytkowników.
Jeżeli wiesz że w tych miejscach nadal stoją i suszą to wystarczy że potwierdzisz te punkty
i wrócą one na swoje miejsce.

A jak potwierdza się punkty?
a tak:
Cytat: nocnyMarek data:19-09-2007
Zapytałem o to support, myślę że warto tu zacytować odpowiedź:

Potwierdzanie punktów odbywa się tylko podczas pracy AM.
Mechanizm działania podamy na przykładzie patroli Policji.

Każdy napotkany patrol należy dodawać do POI, nawet jeśli w tym
miejscu jest już punkt POI. Po wykonaniu synchronizacji serwer
automatycznie sprawdzi:
- który POI z patrolem jest nowy POI;
- który POI jest potwierdzeniem innego POI (taki POI zostanie usunięty z pliku);

POI przyjęte jako potwierdzenie mają informację o ilości potwierdzeń w szczegółach punktu.

Cytat, jak widać, pochodzi z wątku sprzed prawie 3 lat, ale tu się chyba nic nie zmieniło.
Najważniejsza zmiana jest taka, że punkty tych kategorii mają narzucony z góry termin ważności
(przedtem każdy mógł to zrobić sam w ustawieniach subskrypcji)
po którym przestaną być wyświetlane jeśli nie będzie aktualnych potwierdzeń tych punktów.

Mam nadzieję, że ta zmiana skłoni czy przymusi użytkowników do większej aktywności
i przyczyni się do wzrostu wiarygodności POI w tych kategoriach.
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 03, 2010, 12:59:41 »
Niestety  przeterminowały się tylko w Miplo... Codziennie widzę grubasów ze Straży Miejskiej, którzy przesiadują z fotoradarami w miejscach, które aktualnie zniknęły z POI Miplo ... Faktycznie trzeba to zaktualizować, ale to pewnie potrwa ( mam na myśli braki w całej Polsce), a sezon urlopowy właśnie się się zaczyna... Te z mojej okolicy spróbuję dodać jutro jak będę jechał do pracy.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 03, 2010, 13:05:45 wysłana przez drozdek »

*

Offline kwojtow

• 1035
  • Sprzęt: Navroad VIVO ST, Sony Xperia Z, Asus A696
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 03, 2010, 13:02:15 »
Wiec jesli ten punkt jest nadal akutalny to zrob tak jak napisal nocnyMarek (o ile masz taką mozliwosc).

« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 06, 2010, 21:48:15 »
Witam *

Problem, który przedstawiłem w pierwszej informacji (razem z video) został już przez Miplo usunięty. Wczoraj wieczorkiem ustawiałem ikony i dźwięki dla dowolnych POI bez żadnych problemów.

Pozdrawiam *

HamsterJack