Babole w interfejsie Automapy 3.5.0.1

• 6 Odpowiedzi
  • 1868 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Lipiec 17, 2004, 17:52:40 »
1) na ekranie punktow urzytkownika klikniecie na punkcie wyswietla  menu, wybranie z tego menu "pokaz szczegoly" nie pokazuje szczegolow, wyswietla kalwiature  i ikonka kalwiatury miga, wymagane jest dodatkowe pacniecie w srodek ekranu !? aby przejsc do ekranu szczegolow

2) punkty uzytkownika sa teraz oznaczone jako kategoria inne (a ta ikonka wyglada fatalnie) przydalo by sie by byly choc 3 kategorie " wazny punkt uzytkownika" z trzema kolorami zwylych choragiewek (takimi jak wyby w 3.2) u mnie wszystkie moje  punkty sa teraz ambasadami bo to jednyna przyzwoita ikonka

3) przy wybieraniu kategori punktu uzytkownika lista nie jest posortowana (albo ja nie pojmuje klucza)

4) przy przyciskach standartowych , pod ikonka szukania (lupka i abc) jest teraz nowe menu, zamiast przelaczenia ikonek na dole i automatycznego przejscia do wyszukiwania nazw. To zmiana na DUZO  GORSZE. menu wsuwa sie z animacja godzine (ok sekunde), i do przejscia do najczesciej wykozystywanej funkcji potrzebne sa teraz 2 klikniecia zamiast jednego.

5) wybranie pozycji  punkty uzytkownika z tego nowego menu z lupka wyswitla liste moich obiektow ale boczny slider przewijania jest ustawiony w polowie  ekranu i zawsze wswietlany jest koniec listy nawet jezeli jest naniej malo pozycji i miescilyby sie na jednym ekranie. Do pierwszej pozycji na liscie trzeba sie zawsze skrolowac jezeli sa wiecej niz 4 pozycje w punktach uzytkownika. (wybitnie podkur*** biorac pod uwage ze napoczatku listy sa punkty z najwiekszym priorytetem czyli dom i biuro)

[Dodano: 2004-07-17 21:36:42]
Combo GPS BT Emtac(Socket)  + IP 5550 przestal dzialac w 3.5.0.1

Nie jest dobrze :(

*

Offline prozor

• 1089
  • Człowieku, nie irytuj siebie i mnie. Zgoda?
  • Sprzęt: ZTE Blade
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 17, 2004, 21:52:47 »
A może byśta kolego wrzucili to do już raz rozpoczętego wątku pt: " AutoMapa 3.5 - funkcjonalność i propozycje ogólne" - tam obmawiamy babole :|

Użytkowniku (ż a nie rz) sprawdziłem Twoje zarzuty:
1) Nie stwierdzono. Działa poprawnie.
2) Masz zupełną rację i popieram w całości
3) Lista jest posortowana. Kolejno są wyświetlane odległością od aktualnego miejsca ale... i priorytetem ważności. Jeśli Dom ma priorytet nr 1 to i będzie wyświetlany jako pierwszy pomimo, że jest dalej od następnych punktów z priorytetem np. 2
4) Nie zgadzam się: przynajmniej mogę sobie wybrać co chcę szukać (jeden dodatkowy ruch palcem)
5) Nie potwierdzam. Suwak jest w prawidłowej (górnej) pozycji i nie zauważyłem tego co opisujesz. No chyba, że aktualnie jesteś na jakimś np. parkingu, który masz w swoich punktach. Wtedy AM ustawia się właśnie na ten punkt, w którym aktualnie jesteś! Ale to też dobre.
6) Mój gps działa nawet lepiej niż działał poprzednio.

Z Twoimi uwagami jest jak widać generalnie dobrze. Gorzej, że paskudnie skopano routing, który był i tak nie doskonały...
Jeśli chcesz się o coś zapytać, zadaj jasne i konkretnie pytanie. Ale pamiętaj żeby sprawdzić, czy wcześniej już nikt o to się nie zapytał i nie udzielił odpowiedzi... Przed zadaniem pytania, najpierw przeczytaj to: http://rtfm.killfile.pl/

*

Offline Cat^

• 1017
    • http://www.catsoft.com.pl
  • Sprzęt: iPhone 4S/32, iPad 2 64/3G, TomTom GO 1005 LIVE
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 17, 2004, 23:04:36 »
Cytat: sherlock
2) punkty uzytkownika sa teraz oznaczone jako kategoria inne (a ta ikonka wyglada fatalnie) przydalo by sie by byly choc 3 kategorie " wazny punkt uzytkownika" z trzema kolorami zwylych choragiewek (takimi jak wyby w 3.2) u mnie wszystkie moje  punkty sa teraz ambasadami bo to jednyna przyzwoita ikonka

Ikonka w Punktach Użytkownika jest typu "Inne" pod warunkiem, że... jej nie zmienisz! :)
Możesz sobie wybrać inną kategorię z listy rozwijanej i już. :)

« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 17, 2004, 23:13:27 »
Potwierdzam to wypowiedz Prozora - wiekszosc zglaszanych przez Ciebie rzeczy dziala prawidlowo !!!

*

Offline prozor

• 1089
  • Człowieku, nie irytuj siebie i mnie. Zgoda?
  • Sprzęt: ZTE Blade
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 18, 2004, 00:10:38 »
Cat^ sherlock zmienił sobie je na ambasady, a więc prawdopodobnie chodziło mu o dodatkowe punkty użytkownika oznaczone chorągiewkami.
Jeśli chcesz się o coś zapytać, zadaj jasne i konkretnie pytanie. Ale pamiętaj żeby sprawdzić, czy wcześniej już nikt o to się nie zapytał i nie udzielił odpowiedzi... Przed zadaniem pytania, najpierw przeczytaj to: http://rtfm.killfile.pl/

*

Offline Cat^

• 1017
    • http://www.catsoft.com.pl
  • Sprzęt: iPhone 4S/32, iPad 2 64/3G, TomTom GO 1005 LIVE
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 18, 2004, 10:25:53 »
Heh, śpiący już wczoraj byłem... :D

« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 18, 2004, 10:48:17 »
Cytat: prozor
3) Lista jest posortowana. Kolejno są wyświetlane odległością od aktualnego miejsca ale... i priorytetem ważności. Jeśli Dom ma priorytet nr 1 to i będzie wyświetlany jako pierwszy pomimo, że jest dalej od następnych punktów z priorytetem np. 2
4) Nie zgadzam się: przynajmniej mogę sobie wybrać co chcę szukać (jeden dodatkowy ruch palcem)

Adn 3) mialem na mysli dropliste kategori nie punkty uzytkownika,  ta lista kategori jest zupelnie nieposortwana.

Adn4) to niech przynajmniej ta lista nie wysuwa sie z kopana animacja, w starym interfejscie tez mozna bylo wybrac czego sie szukalo (tez w 2 klikniecia) tylko ze defaultowo po jednym kliknieciu juz wlaczalo sie wyszukiwanie addresow. Nowy interfejs absolutnie nic nie wnosi a w 66% przypdakow dodaje jedno klikniecie.  (ja tu widze droge programistow na skroty zeby textowe i duze ikony mialy taka sama sciezke w menu)

--------------
ide walczyc z GPSem