Witam wszystkich!Jestem juz człowiekiem po 40-stce i wżyciu raczej nie miałem wiele wspólnego z komputerami.Jestem obecnie w Szwecji.Moja praca w znacznej mierze wiąże się z jazdą.Kupiłem więc nokię 500 z AM 5.3.Mówiono mi o tym urządzeniu i tej mapie w samych superlatywach.Z wielkimi problemami jakos udalo m się zciągnąc POI z miplo,choc w moim przypadku wcale nie było to łatwei jakoś to działało.Nie byłem tym oszołomiony,go AM to raczej tępe urządzenie.Nie widzi choćby:prędkości obowiązującej na danej drodze,jak też nie potrafi wyświetlić przed manewrem oznaczenia i nazwy miasta w kierunku którego mamy zamiar skręcić.Mówi tylko że trzeba np.w prawo.Ale pies to trącał.Wkurzyłem się na prawdę dopiero po przyjechaniu tu,do Szwecji.Ta padlina jest kompletnie slepa.Nie widzi zadnego fotoradaru,nie widzi jaka jest stacja benzynwa,choć przy sciąganiu poi zaznaczyłem shela bo taką mam kartę.Czy ktoś może mi POMÓC?Jak i skąd można pobrać poi dla Szwecji.To co widziałem tu na śzwedzkich stronach niestety nie jest w tym amp czy jak mu tam.Inne urządzenia np navigon 2110 widzi to wszystko bez żadnych uaktualnień itp.gdy skontaktowałem się się z supportem w tej sprawie to powiedziano mi ze malo mają poi na Szwecje więc moze pomóglbym im moderować.DRODZY PAŃSTWO KUPIŁEM TO URZADZENIE ZEBY POMAGAŁO MI W PRACY,TAK JAK ROBIĄ TO INNE TEGO TYPU ZABAWKI,A NIE MAM SOBIE SAM PO WPISYWĆ TAM RADARY,BO TO MÓGŁBYM ZROBIĆ NIE WYDAJĄC 1000 ZL.JEŚLI KTOŚ MOŻE MI POMÓC TO NA PRAWDĘ BARDZO PROSZĘ.
Pozdrawiam serdecznie<Bogdan> lebajd1@wp.pl