Witam
Jestem tu nowy, więc witam wszystkich bardzo serdecznie.
Jednocześnie przepraszam, jeśli ten temat ktoś już kiedyś poruszył.
Ale wydaje mi się tak nowatorski, że postanowiłem zapytać się fachowców i użytkowników AutoMapy.
Chciałbym kupić AutoMapę z palmptopem Fujitsu Siemens Pocket LOOX N520. Pewnie nie ma w tym nic nadzwyczajnego (jak czytam, to bardzo dużo osób ma tu taki zestawik). Ale - chciałbym go, między innymi, używać jako GPS na motocyklu. Palmptop oczywiści schowany w kieszeni kurtki (ma wbudowaną antene - to +, dobry system satelitarny - to też +), a AutoMapa prowadząca mnie przez słuchawkę w kasku.
Nie widziałem jeszcze w akcji tego programu, ani nie znam nikogo, kogo mógłbym się poradzić. Czy komunikaty głosowe są na tyle dokładne, że bez patrzenia na ekran da się jechać razem z nimi. Po przeczytaniu kilkunastu tematów i zawartych tam wypowiedzi zauważyłem, że może być problem z dostrojeniem szybkości motocykla do czasu reakcji AutoMapy. Ale nie jestem z tych co szaleją, a jeśli trzeba będzie, to poświęcę prędkość dla GPS-u. Ile godzin taki palmptop pochodzi na aku, jesli np. wyłączyłbym (jeśli jest taka opcja) ekran? A może doradzicie mi do tego pomysłu inny zestawik?