Automapa miesza w ustawieniach energii i dzwonka

• 2 Odpowiedzi
  • 1119 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline montrala

• **
  • 111
  • Strzelam bo lubie
  • Sprzęt: N560, i600, i900, HD2
Automapa miesza w ustawieniach energii i dzwonka
« dnia: Maj 12, 2010, 13:09:38 »
Ten temat męczy mnie od pewnego czasu. Dzieje się to na różnych wersjach Automapy (w tym 6.2) i na różnych urządzeniach (N560, Omnia, HD2). Coś tam szukałem w tym temacie, ale może źle, bo nic nie znalazłem.

1. Czasem (niezbyt często, ale nie potrafię wyłapać zasady - na każdym urządzeniu które używałem) Automapa po wyjściu wyłącza zarządzanie energią w systemie (zarówno dla zasilania bateryjnego jak i z sieci).
2. Czasem (bardzo często, ale też nie widzę zasady - dzieje się to na HD2, na Omnii chyba nie występowało), jeżeli urządzenie jest w trybie wibracji, to po wyjściu z Automapy tryb dzwonka jest przestawiony na całkowicie wyciszony.

Może mnie ktoś oświecić?
Pozdrawiam,
                              Montrala

*

Offline Klusek

• 1410
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: Xperia Arc S
Odp: Automapa miesza w ustawieniach energii i dzwonka
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 12, 2010, 15:18:32 »
Jeżeli chodzi o ustawienia zasilania to (przynajmniej u mnie) dzieje się tak tylko w momencie kiedy AM zostanie "zabita" a nie wyłączona poprzez menu. Co do ustawień dzwonka to nie wiem dlaczego i kiedy miało by się tak dziać, bo ja się z tym jeszcze nie spotkałem.
Sony Xperia Arc S powered by:
FXP208 - CM10

*

Offline montrala

• **
  • 111
  • Strzelam bo lubie
  • Sprzęt: N560, i600, i900, HD2
Odp: Automapa miesza w ustawieniach energii i dzwonka
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 12, 2010, 16:58:54 »
Jeżeli chodzi o ustawienia zasilania to (przynajmniej u mnie) dzieje się tak tylko w momencie kiedy AM zostanie "zabita" a nie wyłączona poprzez menu.

A właśnie, że nieprawda  :S Owszem, przy "zabiciu" to się dzieje praktycznie zawsze, ale zdarza się i przy prawidłowym wyjściu z programu.

A z tym dzwonkiem, to dzieje się tylko dla profilu z wibracjami - jeżeli dzwonek jest normalnie, to Automapa nic nie miesza. Jeżeli jest w profilu wyciszonym, to też tak zostaje. Co ciekawe, jeżeli wyjdę z Automapy bez zamykania to czasem widzę profil już zmieniony, a czasem nie (bez zamykania Automapy). Jeżeli przywrócę profil, to mimo to potrafi przy zamknięciu go zmienić. Jeżeli nie był wcześniej zmieniony, to też potrafi go przy zamknięciu zmienić. Czyli pełna dowolność i przypadkowość działania. Massakra! :O
Pozdrawiam,
                              Montrala