[cut]...
Edit: na razie mbankowy "starter płaski" (http://www.mbankmobile.pl/karta/#tabs=1) z 50MB pakietem bezpłatnym rozliczanym co 1kb oraz kwotą doładowania 5zł przedłużającą na 2mce (czyli 30zł/rok) wychodzi najlepiej. Niestety promocja kończy się z nowym rokiem 2012.
Polecam mbankmobile, którego używam właśnie tylko do traffica, poczty i sporadycznego internetu. Nie pamiętam jaki to był typ startera, ale mam bezpłatnie 20 MB, oraz 100 MB za 5 PLN.
Niby nic specjalnego, ale stosuję "procedurkę" dzięki której mam średnio 60MB za 2,50 zł na miesiąc.
Raz w miesiącu aktywuję darmowe 20MB, a pod koniec pakietu aktywuję sobie 100MB za 5 zł . (Koniec pakietu to koniec terminu w którym wygasa ważność pakietu)
To co zostanie z 20MB łączy się z 100MB.
Pod koniec pakietu 100MB aktywuję ponownie darmowe 20MB.
To co zostanie ze 100MB łączy się z 20MB.
Pod koniec darmowego pakietu 20MB połączonego z poprzednią pozostałością 100MB doładowuję konto kwotą 5zł co przedłuża ważność konta na kolejne 2 miesiące i aktywuję pakiet 100MB za 5zł...
...i tak w kółko. Trochę kłopotliwe jest pamiętanie o terminach, ale operator przysyła SMS'y przypominające, a wtedy można wpisac przypomnienie w kalendarzu i już.
Mam nadzieję, że komuś się przyda