Nie bardzo rozumiem, skąd tyle sarkazmu w kolegach forumowiczach. Na samochodzie świat się nie kończy, przynajmniej dla mnie. Zresztą dla twórców AM chyba też nie, skoro przewidują trasę pieszą, przełajową ... Choćby ta ostatnia, przełajowa - myślę, że piloci awionetek mieliby z niej pożytek i jak sądzę, dla lepszej orientacji w terenie chcieliby widzieć linie kolejowe także w mniejszych skalach - z wysoka widać więcej!
Dziwi mnie trochę taka postawa - widziałem ją na tym forum już wielokrotnie - nie zawracajmy głowy niczym, co nie jest absolutnie niezbędne, żeby z ul. Polnej 12c w Zadupiu Dolnym dojechać na Wyboistą 44 w Przeddupiu Górnym

Może by to było na miejscu, gdyby AM była freeware'em pisanym przez jakiegoś entuzjastę na przerwach między lekcjami. Ale, przypominam, to jest produkt komercyjny i to nie tani wcale, więc chyba można przedstawiać jakieś propozycje rozszerzeń poza "niezbędne minimum". Czy zostaną uwzględnione, to inna sprawa. NB. support AM potraktował moją sugestię lepiej niż niektórzy koledzy

A co do przyciągania - uważam, że użytkownik powinien mieć możliwość wyłączenia tej opcji, a nie tylko ustawienia Małe - Średnie - Duże - Bardzo Duże (przy czym nawet nie wiadomo co to znaczy, w metrach odchyłki).
Michał