AutoMapa - kłopoty z BT GPS

• 85 Odpowiedzi
  • 35053 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Jarecki_B12

• **
  • 122
    • Motopod
  • Sprzęt: SGS 3
« dnia: Marzec 29, 2005, 09:11:56 »
Cześć,
zaczynam powoli żałować zakupu AM, zwłaszcza w świetle tego, że niedługo ma pojawić się TomTom w wersji polskiej.
Mogłem wreszcie w święta dłużej poużywać AM i wyszły niezłe kwiatki we współpracy z GPSem na BT. AM ni z gruchy ni z pietruchy naraz wyskakuje z komuniaktem - brak sygnału GPS. Tuż przed widoczne 7 satelit, poziom sygnału ok. Rzut oka na antenę- dioda od połączenia BT miga (ok), dioda od sygnału GPS miga - czyli czyta pozycję. W AM okazuje się, że wyłączył się GPS, no to próbuję podłączyć ponownie, niestety sprawa kończy się na wiecznym komunikacie o szukaniu sygnału GPS. Pomaga dopiero restart pocketa i już wszystko ok, ponowne uruchomienie AM nie pomaga.
Normalnie ręce opadają, bo takie numery powtarzają się dość często. Już zacząłem podejrzewać, że mam jakieś automatyczne wyłączanie BT w systemie, ale nie, poza tym dzieje się to nieregularnie - raz po 1h raz po 20min, nieraz i po 10 :(
Żeby nie było, że to moja wina, bo poinstalowałem "niewiadomoco" na pockecie, to powiem tyle, że by to zweryfikować zainstalowałem sobie TomToma. Tuż po takim numerze z AM - czyli niby zaniknięcie sygnału GPS i niemożność odnowienia połączenia z GPS, włączam TT i jest wszystko w najlepszym porządku, łączy się z anteną widzi sygnał i nawiguje. Co jest grane? Zna ktoś radę na to?
I jeszcze jeden kwiatek - nieraz po wyszukaniu trasy, po przejściu od widoku całej trasy do widoku nawigacji pojawia się tylko biały ekran z fragmentem mapy. Niby wszystko ok, daje dobre komunikaty o zakrętach, pokazuje pozycję, ale "kompasik" pokazujący pozycję zostawia po sobie śla, tak, że po jakimś czasie wokół punktu mam ładną "stokrotkę". Pomaga nieraz wejście i wyjście do menu, nieraz trzeba ponownie uruchomić program.
Czytałem na forum, że niektórzy mają różne kłopoty z AM i radą na to jest nieinstalowanie różnych dziwnych programów, ale przecież nie o to chodzi. Program powinien być porządnie napisany i działać niezależnie od innych aplikacji. Jak widać można -> TT.
Kupiłem AM, ponieważ oferowała b.dobrą mapę Polski, nie brałem pod uwagę TT, bo jej nie ma. Poza tym generalnie obsługa AM bardziej mi odpowiada niż TT, ale opisane powyżej zachowania, powodują, że szlag mnie trafia, bo wyrzuciłem sporo kasy na niedorobiony program.

Jarecki

*

Offline Troll

• **
  • 214
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 29, 2005, 09:56:13 »
Napisz jakiej wersji AM używasz ??
W wersji 3.8.0.0_Beta wprowadzono duże zmiany w obsłudze BT niebawem oficjalna wersja już niebawem.
TT5 z 18% pokryciem Polski to mimo wszystko mała konkurencja.
Biały ekran z częścią mapy to wina ekranów VGA i braku obsługi wyższej rozdzielczości przez AM z informacji od producenta poprawa nastąpi przy v4 AM

*

Offline Jarecki_B12

• **
  • 122
    • Motopod
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 29, 2005, 10:13:32 »
AM używam najnowszej dostępnej oficjalnie.
Heh, to może te zmiany w 3.8 pomogą?

Co do TT5, to nie wiedziałem, że tak mało Polski ma? No to może trochę mniej się powkurzam :)

Co do białego ekranu w VGA - VGA to chodzi Ci o standardową rozdzielczość pocketa, czy tą, jak np. widziałem w którymś ipaq, że po wybraniu opcji włącza jakąś o wiele większą rozdzielczość (nie wiem jaką, bo tylko przez chwilę miałem to w rękach).

jarecki

*

Offline Troll

• **
  • 214
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 29, 2005, 11:03:36 »
Chodziło mi o pracę przy standardowej rozdzielczości a nie przy wymuszonej
"Problem powinien zniknac w AutoMapie 4.0 wraz z wprowadzeniem pelnej obslugi wyzszej rozdzielczosci.
Wyglada na to, ze opisany przez Pana problem powodowany jest przez emulacje przez 4700 nizszej rozdzielczosci zgodnej ze standardowa rozdzielczoscia PocketPC.
AutoMapa (m)"
z otrzymanej odpowiedzi wynika że w takich warunkach PPC z rozdzielczościa VGA emulują niższą rozdzielczość.

*

Offline m2k

• *
  • 70
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 29, 2005, 12:23:28 »
Bla bla bla :huh:
Problem nie leży po stronie AutoMapy, rozdzielczości itd.
Miałem dokładnie ten sam problem z AutoMapą i GPS na BT - wszystko działało bardzo dobrze do pewnego dnia... To długa historia i spędziłem masę czasu w sieci i na telefonie z różnymi serwisami i specjalistami od PDA, GPS i softu. :mysli: tak przy okazji najgorsza obsługa to Serwis HP!!! TRAGEDIA a uprzejmością to zdecydowanie nie grzeszą! Ale to nie czas na tą historię.
Co musisz zrobić to
1. zrób sobie kopię rejestru (opcja export)
2. odinstaluj TomTom GPS - to on zamienia drivery w rejestrze tak że AM nie działa.
3. Wejdż do rejestru i wszędzie gdzie jest wpis TTBTDEV.DLL zamień na BtCeIf.dll
4. wykasuj wszystko gdzie pozostało cokolwiek z TomTom GPS
5. Zrób soft reset i odpal AM
6. Enjoy
Pozdrawiam
Możliwości są tylko dwie: albo będzie dobrze albo będzie źle!

*

Offline Troll

• **
  • 214
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 29, 2005, 13:21:17 »
Chyba nie przeczytałeś dokładnie Jarecki_B12 nie pisał nic o problemie wspólnego działania AM i TT3
1.Lekarstwem na zrywanie komunikacji BT i brak sygnału GPS jest instalacja wersji 3.8.0.0_beta lub następnej jak wspomniałem lada dzień, na marginesie dodam że AM chodzi z TT3 bez żadnych problemów i odinstalowywania czegokolwiek lub grzebania w rejestrze.
2.Problem białej części mapy dotyczy wyświetlania i niema nic wspólnego z GPS na BT

*

Offline Jarecki_B12

• **
  • 122
    • Motopod
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 29, 2005, 13:39:41 »
Ha, trzeba będzie wypróbować to o czym mówił m2k. Być może rzczywiście TT namieszał. Co nie zminie faktu, że będzie lipa, jeśli TT nie będzie chciał działać razem z AM. W przyszłości chciałbym zanabyć TT by mieć Europę, chyba, że AM się postara.
Na razie zobaczymy, czy pomoże nowa wersja AM. Tak przy okazji, nie zna ktoś bliższego terminu nowej AM, poza "po świętach"?

Jarecki

« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 29, 2005, 20:49:07 »
Mam ten sam problem. Używam wersji 3.8.0.3 i po wyłączeniu i ponownym włączeniu Pocketa nie ma szans na odnalezienie sygnału GPS. Pomaga tylko reset Asusa :(

*

Offline Jarecki_B12

• **
  • 122
    • Motopod
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 30, 2005, 11:13:17 »
Cytat: quba
Mam ten sam problem. Używam wersji 3.8.0.3 i po wyłączeniu i ponownym włączeniu Pocketa nie ma szans na odnalezienie sygnału GPS. Pomaga tylko reset Asusa :(

Widzę, że masz taki sam sprzęt. Masz też tak, że jak GPS po dłuższym nieużywaniu sam się wyłączy, tzn. zgaśnie mu nawet dioda od BT, to AM nie potrafi go obudzić? Ja muszę wtedy wyłączyć i włączyć pstryczek na GPSie.
Po za tym mam jeszcze jeden problem z AM. Jest zainstalowana na SD i nieraz po uruchomieniu i próbie wyszukiwania czegoś, twierdzi, że nie może wczytać mapy, np. Wrocławia i potem już dowolnej innej. Restart AM i wsio ok. Też masz takie siupy?

Jarecki

*

Offline PeDeA

• **
  • 239
  • Sprzęt: LOOX 720 + GNS 5843
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 30, 2005, 13:30:35 »
Cos mi sie wydaje, ze to gubienie sygnalu GPS to problem ASUSA 730. Na moim LOOXie 720 takich cyrkow nie mam.

Potwierdzam sporadyczne gubienie sie map, po ponownym starcie AutoMapy wszystko dziala. Problem ten wystepowal rowniez na moim poprzednim PDA Yakumo Delta, tam jednak zdecydowanie czesciej. Rozwiazania do tej pory nie znalazlem.

Pozdrawiam

PeDeA
Pozdrawiam PeDeA

*

Offline Jarecki_B12

• **
  • 122
    • Motopod
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 30, 2005, 13:40:56 »
Cytat: m2k
1. zrób sobie kopię rejestru (opcja export)
2. odinstaluj TomTom GPS - to on zamienia drivery w rejestrze tak że AM nie działa.
3. Wejdż do rejestru i wszędzie gdzie jest wpis TTBTDEV.DLL zamień na BtCeIf.dll

Cześć,
przeszukałem rejestr (PHM Registry Editor) i nigdzie nie znalazłem wpisu ttbtdev.dll. Chyba, że ten regedit do luftu.

Jarecki

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 30, 2005, 13:56:57 »
Nie, PHM RegEdit jest bardzo dobry.

*

Offline Jarecki_B12

• **
  • 122
    • Motopod
« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 30, 2005, 14:03:39 »
Cytat: PeDeA
Cos mi sie wydaje, ze to gubienie sygnalu GPS to problem ASUSA 730. Na moim LOOXie 720 takich cyrkow nie mam.
PeDeA

A ja się będę upierał, że to wina AM. Jakoś TT nie ma tych problemów, tylko AM świruje i chodzi zależnie od sprzętu. Widać soft napisany do luftu - za głęboko schodzą z programowaniem, tzn. za blisko hardware'u, albo czynią to nieumiejętnie.

Jarecki

« Odpowiedź #13 dnia: Marzec 30, 2005, 15:09:31 »
Cytat: Jarecki_b12
Widzę, że masz taki sam sprzęt. Masz też tak, że jak GPS po dłuższym nieużywaniu sam się wyłączy, tzn. zgaśnie mu nawet dioda od BT, to AM nie potrafi go obudzić? Ja muszę wtedy wyłączyć i włączyć pstryczek na GPSie.
Po za tym mam jeszcze jeden problem z AM. Jest zainstalowana na SD i nieraz po uruchomieniu i próbie wyszukiwania czegoś, twierdzi, że nie może wczytać mapy, np. Wrocławia i potem już dowolnej innej. Restart AM i wsio ok. Też masz takie siupy?

Tego akurat nie zauważyłem, ale być może. Natomiast mapy mam na CF i nigdy nie miałem problemu z wczytywaniem.

*

Offline sonepar

• **
  • 131
  • juz Android na SIII - na razie niesmak
  • Sprzęt: teraz S3,wczesniej hd2, hd, n80, iphone i inne
« Odpowiedź #14 dnia: Kwiecień 02, 2005, 21:54:48 »
Cytat: PeDeA

Potwierdzam sporadyczne gubienie sie map, po ponownym starcie AutoMapy wszystko dziala.

no więc napisałem o tym problemie na forum PPC - GPS i Kuba odpisał ze problemem jest AM, nadmieniam że zacząłem akurat tak sie extra złozyło od najnowszej wersji i tutaj też występują problemy jakie opisał Jarecki. I to nie jest jak widać kwestia Asusa czy Loox-a tylko jakiegoś pochlapanego oprogramowania. Wszystkie elementy układanki mam nówki faktury zakupione u dystrybutorów w ostatnim tygodniu i kicha. Zauważyłem jeszcze jeden ciekawy objaw : w samochodzie mogę sobie nadmuchać mojego loox-a i GPS-a i nie zgadają się aby mi pomagac w jeździe (już GPS-a wystawiałem na dach), natomiast w chacie po wystawieniu na taras nagle sobie przypominał jak mają pracować (ale też nie zawsze).
Z tego co piszecie to najpierw trzeba kupować AM a później do niej PDA i GPS-a i to metodą prób i błędów.
moze sobie strzelę z Loox-a do jakiegoś celu bo po co mi on
totalna rozpacz

« Odpowiedź #15 dnia: Kwiecień 03, 2005, 10:05:02 »
Ha, trzeba będzie wypróbować to o czym mówił m2k. Być może rzczywiście TT namieszał. Co nie zminie faktu, że będzie lipa, jeśli TT nie będzie chciał działać razem z AM. W przyszłości chciałbym zanabyć TT by mieć Europę, chyba, że AM się postara.
Na razie zobaczymy, czy pomoże nowa wersja AM. Tak przy okazji, nie zna ktoś bliższego terminu nowej AM, poza "po świętach"?

Jarecki

AM dziala z TT3 - Faktycznie TT3 miesza w rejestrze i wrzuca swoj driver do obslugi bluetooth i gps. Po edycji rejestru i przywroceniu wartosci sprzed instalacji TT3 ( wg. procedury kolegi m2k), zarowno AM jak i TT3 dzialaja bez najmniejszych problemow!:)
     Oczywiscie wiem o tym z wlasnego doswiadczenia:)

Pozdrawiam,
Tecman

*

Offline Jarecki_B12

• **
  • 122
    • Motopod
« Odpowiedź #16 dnia: Kwiecień 03, 2005, 12:10:34 »
Cytat: tecman77

Jarecki

AM dziala z TT3 - Faktycznie TT3 miesza w rejestrze i wrzuca swoj driver do obslugi bluetooth i gps. Po edycji rejestru i przywroceniu wartosci sprzed instalacji TT3 ( wg. procedury kolegi m2k), zarowno AM jak i TT3 dzialaja bez najmniejszych problemow!:)
     Oczywiscie wiem o tym z wlasnego doswiadczenia:)

Pozdrawiam,
Tecman

Ja nie znalazłem w rejestrach tego drivera. Może ktoś jeszcze raz podać jego nazwę albo dokładnie w której gałęzi i kluczu się znajduje?

Jarecki

*

Offline perpetum

• *
  • 51
  • A716,MDA3 ,MDA4 , HTC HDmini
  • Sprzęt: ROM billyj80 2.03.530.2
« Odpowiedź #17 dnia: Kwiecień 03, 2005, 21:28:30 »
Ja używam A716 i BT230 Holuxa , miałem kłopoty z BT ale przy kilku wersjach wstecz. Ustawienie bufora przeciw zerwaniu na 16KB i nowsze wersje AM usunęły problemy. Nie znam tego BT100 ale mój nie usypia i nie trzeba go budzić wyłącznikiem. Miałem kiedyś zainstalowanego TT3 wersję edukacyjną i zarówno AM i TT3 działały prawidłowo.

*

Offline JaMi

• 563
  • Sprzęt: obecnie HTC x7500, SE X1 XPERIA, Larki 43.0 50.1
« Odpowiedź #18 dnia: Kwiecień 04, 2005, 15:07:00 »
witam
poczytalem watek i niestety stwierdzam, ze musze dolaczyc do groma ludzi z problemami :)
LOOX 720, GPS Rikeline 6031, AM w najnowszej dostepnej wersji
Nawigacja dziala prawidlowo, ale wylaczenie i wlaczenie PDA powoduje szukanie sygnalu GPS, ktorego oczywiscie nie mozna znalezc :(
Pomaga reset PDA
Jak dla mnie, AM ma problem z obsluga GPSa....Mam nadzieje, ze wkrotce producent cos z tym zrobi, wiedze, ze problem dotyczy wielu osob bez wzgledu na rodzaj sprzetu
Z tego co kojarze Rikeline 6031 ma licencje AM i powinien z nia dzialac bezproblemowo. Ta licencje mozna o kant......

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
« Odpowiedź #19 dnia: Kwiecień 04, 2005, 15:34:06 »
Cytat: JaMi
Z tego co kojarze Rikeline 6031 ma licencje AM i powinien z nia dzialac bezproblemowo. Ta licencje mozna o kant......

Licence to kill... ;)
Poczytaj wątek o najświeższej wersji beta 3.8.1.0.
Problem Looxa 720 byc może będzie rychło rozwiązany.

*

Offline ppepe

• 507
    • PPepe
« Odpowiedź #20 dnia: Kwiecień 04, 2005, 15:37:08 »
Witam,
może to info się komuś przyda:

informuje, że w HP 6340 gdzie jest ustawione połączenie SPP z Ricaline 6130x7 w ustawieniach BT, po dodaniu nowego odbiornika BT np. Laptopa i konfiguracji połączenia Active Sync via BT zautomatu zaznacza się opcja domyślnego łączenia się z tym odbiornikiem (laptopem), co powoduje, że podczas pracy z AM GPS zaczyna gubić sygnał w cyklicznych lecz różnych długościowo odcinkach czasu. GPS po aktywacji widzi satelity, gubi je, następnie je ponownie odnajduje, czasami działa dobrze dłużej np. 4-5minut, czasami zrywa połączenie natychmiast po wykryciu satelitów i AM ponownie je aktywuje.
Odznaczenie tej opcji przywraca prawidłową pracę GPS - AM.
Połączenie PDA - Laptop jest ustanawiane na innym com niż GPS - PDA i opcja domyslego łączenia się w połączeniu Active Sync odnosi się do tego połączenia, ale ma wpływ na pracę SPP Ricaline czyli na inny com.

Jeśli jest to wiedza oczywista i zajmuję cenny czas to przepraszam.
Jeśli się to info przyda to super.

Pozdrawiam

*

Offline kanczug

• 19211
« Odpowiedź #21 dnia: Kwiecień 04, 2005, 15:52:18 »
Napisz to jeszcze raz... ale tym razem tak by ktos to zrozumial :)

*

Offline Jarecki_B12

• **
  • 122
    • Motopod
« Odpowiedź #22 dnia: Kwiecień 04, 2005, 15:55:38 »
Cytat: ppepe
Witam,

informuje, że w HP 6340 gdzie jest ustawione połączenie SPP z Ricaline 6130x7 w ustawieniach BT, po dodaniu nowego odbiornika BT np. Laptopa i konfiguracji połączenia Active Sync via BT zautomatu zaznacza się opcja domyślnego łączenia się z tym odbiornikiem (laptopem), co powoduje, że podczas pracy z AM GPS zaczyna gubić sygnał w cyklicznych lecz różnych długościowo odcinkach czasu. GPS po aktywacji widzi satelity, gubi je, następnie je ponownie odnajduje, czasami działa dobrze dłużej np. 4-5minut, czasami zrywa połączenie natychmiast po wykryciu satelitów i AM ponownie je aktywuje.

Też myślałem o tym i wywaliłem wszystkie inne urządzenia BT z Managera (choć, nie tędy, kurna., droga!) Niestety nie pomogło.

Jarecki

*

Offline JaMi

• 563
« Odpowiedź #23 dnia: Kwiecień 04, 2005, 16:10:42 »
Cytat: ppepe
Witam,

Odznaczenie tej opcji przywraca prawidłową pracę GPS - AM.
Połączenie PDA - Laptop jest ustanawiane na innym com niż GPS - PDA i opcja domyslego łączenia się w połączeniu Active Sync odnosi się do tego połączenia, ale ma wpływ na pracę SPP Ricaline czyli na inny com.

Jeśli jest to wiedza oczywista i zajmuję cenny czas to przepraszam.
Jeśli się to info przyda to super.

Pozdrawiam

nie w tym problem, u mnie jest tylko polaczenie BT z odbiornikiem GPS
wiec to nie ta przyczyna

*

Offline ppepe

• 507
    • PPepe
« Odpowiedź #24 dnia: Kwiecień 04, 2005, 16:23:27 »
Ok.,

Od początku:

Załóżmy, że w urządzeniu świeżym, nowo kupionym, HP ipaq 6340 w celu połączenia z odbiornikiem GPS Ricaline 6130x7 podaje się w iPAQ Wireless nowe urządzenie w zakładce Manager / Tools / Paired Devices
Po przejściu wyszukiwania nowego urządzenia BT na ekranie widoczny będzie symbol i nazwa urządzenia Ricaline.
Następnie w My Shortcuts tworzymy nowe połączenie; otwiera się kreator; wybieramy Explore a Bluetooth devices, następnie ikonę Ricaline i ipaq inicjuje GPS; podaje w oknie service selection – SPP. Klikamy, podajemy kod autoryzacji (standard 1234) i już w głównym oknie managera mamy ikonę (rys. końcówki com’a) z opisem Ricaline: SPP slave.

I od tego momentu współpraca BT GPS Ricaline z programem Automapa jest wzorowa do momentu, gdy:

Ktoś zapragnie połączyć swojego ipaq’a z np. laptopem poprzez BT. Postępowanie identyczne – wyszukanie urządzenia, sprawdzenie usług w urządzeniu, wybieramy w kreatorze Active Sync via BT, potem wyświetla się standardowe info (krok 1), potem klawisz next, następne info (krok 2), kolejny raz next, następnie wybranie urządzenia – klikamy na laptopa i wyświetla się okienko „sernice discovery” – wybieramy połączenie do Active sync i jego utworzeniu pojawia się ono w manager BT obok ikonki Ricaline – ikona wygląda podobnie (rys. końcówki com’a ale z znaczkiem synchronizacji).

Po przytrzymaniu rysika na tej ikonie i wejściu do properities jest wyświetlany ptaszek przy łączeniu domyślnym dla tego połączenia z naszym laptopem. Zaznaczam, że nr com dla synchronizacji i pracy z GPS SA rózne.

Połączenie BT ipaq’a z laptopem działa super, ale po wejściu do auta i pracy z AM pojawiają się problemy z zrywaniem połączenia z GPS, opisane powyżej. Cały czas sygnał utraty łączności z GPS, odnowienie połączenie i kolejna utrata łączności np. po 4 minutach i tak w kółko. Problem występuje we wszystkich programach, które czerpią dane z GPS np. w Visual Gąsce.

Odznaczenie tego ptaszka przywraca poprawność połączenia AM – GPS. (ipaq – GPS)

Mam nadzieje, że teraz wysłowiłem się dobrze.
Może podobne ptaszki mają wpływ na prace innych typów ipaq’ów?

Serdecznie pozdrawiam.

PS.: Panie Jakubie – czy Satel dzwonił?

*

Offline kanczug

• 19211
« Odpowiedź #25 dnia: Kwiecień 04, 2005, 16:28:20 »
No to teraz juz dokladnie rozumiem o co chodzi :)
Satel nie dzwonil... ale pisal. Jutro rano sie tym zajme.

*

Offline Fatso

• 35
« Odpowiedź #26 dnia: Kwiecień 07, 2005, 19:07:40 »
Hey!
tak sobie czytam forum, gadam z Rawco, i mysle ze Panowie z Automapy sami nie wiedza co tak naprawde w ich sofcie powoduje klopoty. hehe

a do tematu wracajac, to automapa traci sygnal gps (???czemu akurat tak to nie wiem) w niektorych przypadkach, jak mapy mamy skladowane na karcie SD. przy zmianie mapy z np. warszawa na polska automapa swiruje.
Pomaga jak sie polske wsadzi do ramu ( np. program files/automapa) problem znika. Wersja 3.8.1.0 nic nie zalatwia.

Wogole czasami sobie mysle czy te nowe pola to nie sa przypadkiem tylko formatki dodane dla niepoznaki, bo poki co to zadna poprawka nie dziala tak jak to bylo zaplanowane.

pozdro.

*

Offline mobzd

• **
  • 166
  • Sprzęt: HTC Legend
« Odpowiedź #27 dnia: Kwiecień 10, 2005, 19:17:11 »
Witam

W przypadku mojej konfiguracji (HP 2210 + Holux GR230 na BT) problem został rozwiązany przez wersję 3.8.1.1. Teraz po wyłączeniu AM z aktywnym połączeniem do GPS po ponowym włączeniu na 5-10sek pojawia sie komunikat o braku sygnału GPS i zaraz potem AM wznawia pomyślnie połączenie.

Jest to to tyle ważne dla mnie, że często jeżdze z AM krótkie odcinki pod konkretne adresy po GOP i dziennie włączam i wyłączam AM po kilka/kilkanascie razy. A teraz po prostu zdejmuje Ipaq z uchwytu i do kieszeni :)

Także wielkie ukłony w kierunku autorów ! ;) Mimo, iż w zasadzie to od początku tak powinno działać ;)

Pozdrawiam

*

Offline lukc

• 25
« Odpowiedź #28 dnia: Kwiecień 14, 2005, 02:06:29 »
Mialem ten sam problem, ale wlasnie AM wersja 3.8 pomogla! A juz myslalem, ze cos sie zepsulo poniewaz zaczelo to wszystko sie dziac na dniach!

*

Offline JaMi

• 563
« Odpowiedź #29 dnia: Kwiecień 15, 2005, 14:33:05 »
Melduje, ze od wersji 3.8.1.1 problem z komunikacja AM-GPS zniknal :)
I oby tak zostalo :)