Cześć,
zaczynam powoli żałować zakupu AM, zwłaszcza w świetle tego, że niedługo ma pojawić się TomTom w wersji polskiej.
Mogłem wreszcie w święta dłużej poużywać AM i wyszły niezłe kwiatki we współpracy z GPSem na BT. AM ni z gruchy ni z pietruchy naraz wyskakuje z komuniaktem - brak sygnału GPS. Tuż przed widoczne 7 satelit, poziom sygnału ok. Rzut oka na antenę- dioda od połączenia BT miga (ok), dioda od sygnału GPS miga - czyli czyta pozycję. W AM okazuje się, że wyłączył się GPS, no to próbuję podłączyć ponownie, niestety sprawa kończy się na wiecznym komunikacie o szukaniu sygnału GPS. Pomaga dopiero restart pocketa i już wszystko ok, ponowne uruchomienie AM nie pomaga.
Normalnie ręce opadają, bo takie numery powtarzają się dość często. Już zacząłem podejrzewać, że mam jakieś automatyczne wyłączanie BT w systemie, ale nie, poza tym dzieje się to nieregularnie - raz po 1h raz po 20min, nieraz i po 10

Żeby nie było, że to moja wina, bo poinstalowałem "niewiadomoco" na pockecie, to powiem tyle, że by to zweryfikować zainstalowałem sobie TomToma. Tuż po takim numerze z AM - czyli niby zaniknięcie sygnału GPS i niemożność odnowienia połączenia z GPS, włączam TT i jest wszystko w najlepszym porządku, łączy się z anteną widzi sygnał i nawiguje. Co jest grane? Zna ktoś radę na to?
I jeszcze jeden kwiatek - nieraz po wyszukaniu trasy, po przejściu od widoku całej trasy do widoku nawigacji pojawia się tylko biały ekran z fragmentem mapy. Niby wszystko ok, daje dobre komunikaty o zakrętach, pokazuje pozycję, ale "kompasik" pokazujący pozycję zostawia po sobie śla, tak, że po jakimś czasie wokół punktu mam ładną "stokrotkę". Pomaga nieraz wejście i wyjście do menu, nieraz trzeba ponownie uruchomić program.
Czytałem na forum, że niektórzy mają różne kłopoty z AM i radą na to jest nieinstalowanie różnych dziwnych programów, ale przecież nie o to chodzi. Program powinien być porządnie napisany i działać niezależnie od innych aplikacji. Jak widać można -> TT.
Kupiłem AM, ponieważ oferowała b.dobrą mapę Polski, nie brałem pod uwagę TT, bo jej nie ma. Poza tym generalnie obsługa AM bardziej mi odpowiada niż TT, ale opisane powyżej zachowania, powodują, że szlag mnie trafia, bo wyrzuciłem sporo kasy na niedorobiony program.
Jarecki