automapa i tryb poziomy

• 2 Odpowiedzi
  • 1414 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline lukasek101

• *
  • 70
    • ZHU VARIA
  • Sprzęt: HTC LEO
automapa i tryb poziomy
« dnia: Czerwiec 22, 2010, 18:26:40 »
Witam, szukam, szukam i nie moge znalezc rozwiazania mojego problemu, mam rom elegancia 9.5 z wlaczonym tryben landscape- manila odwraca sie a lewo, tzn przyciski glosniej/ciszej mam na dole (w druga strone nie chce, ale mi to pasuje- kabel ladowania od pasazera w samochodzie), ale niestety w tym trybie po odpaleniu automapy ekran mam do gory nogami w trybie poziomym (automapa odwraca sie w druga strone), czy macie jakies pomysly, bo nie wiem juz sam co zrobic, zmiana wartosci w ustawieniach automapy LandscapeMode z -1 na 1, albo 4 dziala ale tylko przez pare sekund, po chwili wszystko wraca do pionu, ostatecznie jak zrobic, zeby manila w trybie poziomym odpalala sie w druga strone (chociaz jest to dla mnie mniej wygodne rozwiazanie)

Skoro watek zostal przeniesiony, dopisze, ze dotyczy to urzadzenia htc leo (hd2)
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 22, 2010, 19:24:54 wysłana przez lukasek101 »

*

Offline spinnek

• 396
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Tab (GT-P1000)
Odp: automapa i tryb poziomy
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 22, 2010, 20:59:05 »
U mnie na HTC HD z Max Manila pomogły ustawiłem Automapę w pożądanej orientacji dopiero po zmianie następującego parametru:

Start/Tools/Advanced Config/Screen/Landscape mode na 90 stopni (z 270, który jest w default)

*

Offline lukasek101

• *
  • 70
    • ZHU VARIA
  • Sprzęt: HTC LEO
Odp: automapa i tryb poziomy
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 22, 2010, 21:10:31 »
niestety to nie to, manila zostala tak jak byla, automapa takze (czyli o 180 st do manili), btw hd2 jest standardowo na 90st, zmienilem na 270 ale dalej nic