Automapa i słuchawka Bluetooth

• 9 Odpowiedzi
  • 5508 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline oldzie

• 397
  • Sprzęt: HTC TyTN II WM6
Automapa i słuchawka Bluetooth
« dnia: Październik 09, 2008, 10:41:53 »
Witam

Pytanie od mojego znajomego motocyklisty. Czy jest możliwość zmuszenia automapy (i jeśli tak to jak), aby komunikaty było słychać w słuchawce BT? Na motorze by mu się to przydało do bezprzewodowego odsłuchiwania komunikatów z AM.

Kilka dodatkowych informacji. Jego PDA to SPV M3000 (inaczej qtek 9100) z WM5, GPS na bluetooth Navibe GB737 i AM 4.1.2
« Ostatnia zmiana: Październik 09, 2008, 11:11:57 wysłana przez oldzie »
O wszystkim decyduje środowisko.
Dlatego anioły fruwające w niebie mają piękne skrzydła,
natomiast anioły chodzące po ziemi mają piękne nogi.

*

Offline Killer71

• 16
  • Sprzęt: Mio a701/WM6.1 (21068.1.6.0) PLK; iPhone 3G 8GB (3.1.2 - 7D11)
Odp: Automapa i słuchawka Bluetooth
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 09, 2008, 11:16:25 »
Dołączam się do pytania :ok: Byłoby świetnie, gdyby dało się przekazywać komunikaty z AM 5.1.1 do BT. Czy komuś sie to udało? Jeśli tak, to prosimy o informację :) Mój sprzęt to MIO a701 (oryginalny ROM) i BT Jabra 250v.

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 09, 2008, 18:48:50 »
Oczywiście, że jest możliwość i nie trzeba wcale zmuszać AutoMapy do niczego.
Używam FS T830 i słuchawek BT cellular line (zestaw do kasku). Wystarczyło sparować urządzenia i wszystko chodzi bez żadnych problemów (AutoMapa, telefon).

« Odpowiedź #3 dnia: Październik 09, 2008, 19:07:31 »
Trzeba użyć programu BTAudio http://www.pocketpcfreeware.com/en/index.php?soft=1750. Przekierowuje on dźwięk na słuchawkę. Tam są 3 exe'ki. BTAudioOn, BTAudioOff, BTAudioToggle. Pierwszy włącza przekierowania, drugi wyłącza, a trzeci działa jak przełącznik wł/wył. Są też inne programiki o tej nazwie zinterfejsem graficznym.
HTC Leo Hypnosis 6.0.0, Radio 2.11.50.20
HTC Touch Diamond, xcoom FireROM 8.4.1, Radio 1.15.25.14
HTC Wizard G4, PF NxS 3.3b, Radio 2.61.11

*

Offline anndi

• *
  • 97
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 10, 2008, 22:37:08 »
Moj sprzecik to ASUS A636 z WM 5.0 (straroc) + sluchawa Nokia BH-200 wersja AM 5.1.1 - wszystko chodzi ok. bez wgrywania dodatkowych programow, ale dluzsza jazda ze sluchawa na uchu to nie najlebszy pomysl - juz probowalem.

*

Offline yossarian-67

• **
  • 174
  • Sprzęt: PNA NAVROAD 430BT, HTC HD2, TT GO LIVE 1000
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 11, 2008, 10:17:54 »
Ja korzystam z kasku Nolana N102 z modułem BT, wszystko ładnie działa, jedynie jeżeli korzystam z łączności BT jako interkomu muszę się nawigację wpiąć kabelkiem do kasku.

*

Offline Dolek

• 2023
  • Sprzęt: Waze znakomicie się sprawuje
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 11, 2008, 10:37:59 »
Moj sprzecik to ASUS A636 z WM 5.0 (straroc) + sluchawa Nokia BH-200 wersja AM 5.1.1 - wszystko chodzi ok. bez wgrywania dodatkowych programow, ale dluzsza jazda ze sluchawa na uchu to nie najlebszy pomysl - juz probowalem.

Wszystko zależy od słuchawki i od ucha. Mi tego typu uchwyty jak w BH-200 również nie pasują i ucho boli po godzinie.
Natomiast już taka słuchaweczka BH-102 bardzo dobrze mi leży i dobrych kilka godzin dziennie nie jest problemem.
Cena ta prawie ta sama, ale jakoś inaczej się układa i jest po prostu wygodniejsza.
« Ostatnia zmiana: Październik 11, 2008, 10:40:23 wysłana przez Dolek »

*

Offline anndi

• *
  • 97
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 11, 2008, 20:17:26 »
Troszke poginam na motorku i problem zaczyna sie gdy do nawigacji  dodamy komoreczke. W komorkach sterowanie głosowe to juz norma - (uzywam -mozna identyfikować, wybierac, odbierac i odrzucac kolesi glosowo), w navigacji juz niedlugo tez. Wymaga to 2-ch niezaleznych BT. Czytalem o prototypie takiego kasku w lweym uchu komora w prawym navigacja, system głosowy przelaczany sekwencyjnie tz. kazda komende glosowa trzeba poprzedzic haslem np KOMORA oraz NAVI. Na razie na bicyklu BT ktory mam w kasku uzywam tylko do komury a navigacje wizualnie.

*

Offline Dolek

• 2023
  • Sprzęt: Waze znakomicie się sprawuje
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 11, 2008, 20:54:55 »
Troszke poginam na motorku i problem zaczyna sie gdy do nawigacji  dodamy komoreczke. W komorkach sterowanie głosowe to juz norma - (uzywam -mozna identyfikować, wybierac, odbierac i odrzucac kolesi glosowo), w navigacji juz niedlugo tez. Wymaga to 2-ch niezaleznych BT. Czytalem o prototypie takiego kasku w lweym uchu komora w prawym navigacja, system głosowy przelaczany sekwencyjnie tz. kazda komende glosowa trzeba poprzedzic haslem np KOMORA oraz NAVI. Na razie na bicyklu BT ktory mam w kasku uzywam tylko do komury a navigacje wizualnie.

Ale są słuchawki łączące się równolegle z dwoma odbiornikami BT.
Więc pewnie jest możliwość używania jej w dwóch kierunkach w GSM i jako odbiornik komunikatów z navi.

*

Offline anndi

• *
  • 97
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 11, 2008, 21:23:23 »
Masz na mysli JABRE. Ustawienie priorytetu na komore wyklucza lektora navi, bez priorytety nakladaja sie glosy na siebie no i cena. Lepiej i taniej kupic 2 BT ale na to zalozyc kask i w lecie przejechac sie pare godzin w upale -odradzam. Navigowac bez lektora da sie.