- "Ludzie! Wbijcie sobie do głowy! ja nie chcę, zgłaszać! ja chcę odbierać! Przecież producent obiecał mi informacje na bieżąco o radarach - tak czy nie?
Nie spodziewałem sie po tobie takiej wypowiedzi

, Ty , taki społecznik , a tu takie coś, że chcesz tylko brać , a nie dawać

Nie ładnie

A teraz do rzeczy, gdzie producent obiecuje, że będzie mnie na bieżąco informował, że gdzieś na drodze czai się patrol z laserem, pytam gdzie ?
owszem informowanie o potencjalnym zagrożeniu radarem owszem jest, informowanie o fotoradarach stacjonarnych jest. NIe wiem jak ty, ale ja np mam wyłączone informowanie o potencjalnym zagrożeniu radarami przenośnymi, bo mi wtedy AM co chwilę na trasie gada i niepotrzebnie stresuje. To nawet ja antyspołecznik, korzystajac z programu speedalarm informuję innych userów o patrolu, bo tam jest to super rozwiązane, tam są duuuże oczojebne przyciski i powiadomienie o zagrożeniu (wypadek, patrol itd) wykonuję dosłownie dwoma tapnięciami w ekran. Kolega z Nysy ma rację, że gdyby cos takiego było dodane w ramach LD, to wzrosło by zainteresowanie tą usługą, chociażby tylko z tego powodu. Pewnie, że nie zawsze ostrzeżenie by by się pojawiło , w speedalarmie też nie zawsze jest, ale możesz mi wierzyć lub nie bardzo często takie ostrzeżenie się pojawia. Speedalarm ma też formę zachęty do chęci ostrzegania innych, a jest nim system jakiś punktów, które zapisują się na koncie usera. Jak się uzbiera ileś tam punktów, to chyba jakies upusty są cenowe na korzystanie z tego ustrojstwa. Tutaj akurat ci dokładnie nie powiem, bo ja to mam od producenta za free na 1 rok, więc system punktów (jak na stacji benzynowej) na razie mnie nie interesuje.
Połączone: [time]Lipiec 08, 2011, 11:20:19[/time]
A jak nawiguje "po mieście" (nie ma konkretnych dróg na jakieś inne miasta)?
Jeśli nie ma konkretnych dróg w danym kierunku? Pewnie tak jak w AM, musiałbym sprawdzić jak to działa, chyba że ktoś mnie wyręczy....
Tak jak powiedział iceneon nawigowanie na zwykłych drogach np w miescie jest podobne do AM, oczywiście piszę to w wysokim stopniu uproszenia

, bo wiadomo belki w Igo wyglądają inaczej i dużo bardziej profesjonalniej działają. Wklejam taki przykładowy zrobiony na szybko obrazek z centrum Warszawy ( he he widać na obrazku przy okazji babola w APR, pokazuje jak mam się ustawić nie na tym manewrze skrętu w prawo, tylko na kolejnym

)