Automapa i promy

• 8 Odpowiedzi
  • 1098 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Automapa i promy
« dnia: Sierpień 02, 2007, 22:22:09 »
Od tygodnia jestem na wyspie Wolin.
Automapa raz mnie wkurzyła nieziemsko, a raz miło rozbawiła.
1. wytyczyła trasę do centrum Świnoujścia przez przeprawę promową która jest tylko dla Mieszkańców - postałem jakiś czas, na prom mnie nie wpuścili (brak wyraźnego oznakowania przed wjazdem)
2. w trakcie przeprawy promowej (inna przeprawa) krzyczała w swoim żargonie, abym zawrócił na środku rzeki Świny

Co wy na to?

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
Odp: Automapa i promy
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 02, 2007, 22:24:45 »
Od tygodnia jestem na wyspie Wolin.
Automapa raz mnie wkurzyła nieziemsko, a raz miło rozbawiła.
1. wytyczyła trasę do centrum Świnoujścia przez przeprawę promową która jest tylko dla Mieszkańców - postałem jakiś czas, na prom mnie nie wpuścili (brak wyraźnego oznakowania przed wjazdem)
2. w trakcie przeprawy promowej (inna przeprawa) krzyczała w swoim żargonie, abym zawrócił na środku rzeki Świny

Co wy na to?
Miałem tak samo rok temu na 3.9.7. gdzie było to samo (jestem tam prawie co roku)....
W rzeczywistości oznakowanie promów przed Świnoujściem jest fatalne i nie ma żadnej mowy o promie dla miejscowych i promie dla turystów. W tym roku 1 raz skorzystałem z promu dla miejscowych bo po 23 nten dla turystów nie działał i gdybym miał iGO i nie znał Świnoujścia to bym nawet nie wiedział, że jest inny prom .... a tak po pierwsze wiedziałem w którym kierunku jechać a po drugie AM mnie do tego miejsca doprowadziła.
Co do promu dla tubylców to przed jadą turyści powinni zablokować przeprawę miecjką (dla tubylców) a gdy już przybędą w nocy w tygodniu gdy prom turystyczny ma przerwę to ją po prostu odblokować...
« Ostatnia zmiana: Sierpień 02, 2007, 22:50:43 wysłana przez piotr.lutynski »
ISTQB Certified Tester

*

Offline igab

• 1119
  • Sprzęt: Clarion Map780+AM6.6EU
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 02, 2007, 23:19:48 »
Kompletnie nie rozumiem pewnych blokad, które są na mapie, a powinny być domyślnie,
(właśnie np. prom w Świnoujściu /dla miejscowych/; tu brak blokady), w innych przypadkach blokady domyślne nawet na drodze ślepej (Warszawa, ul. Jutrzenki; sama końcówka /tam nie ma żadnego zakazu rurchu/, to samo w Błonie k. Warszawy, ul. Piłsudskiego /oczywiście zablokowana, ale po co? - jest przejezdna/.

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 02, 2007, 23:26:50 »
Ja fabrycznie mam chyba ze 2 blokady...
A co do promu to zauważ, że gdyby prom "miejski" był zablokowany to a Ty nie wiedziałbyś o istnieniu i miejscu jego to gdybys w mocy trafił na zamknięty prom turystyczny to nigdy byś go nie odnalazł...
ISTQB Certified Tester

*

Offline igab

• 1119
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 02, 2007, 23:35:42 »
Jak to masz 2 blokady?
Sprawdź przynajmniej to co napisałem wyżej (w pełnym powiększeniu).

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 02, 2007, 23:40:16 »
Jak to masz 2 blokady?
Sprawdź przynajmniej to co napisałem wyżej (w pełnym powiększeniu).
Tak mi się wydawało... teraz sprawdziłem zablokowane odcinki i mam tam pusto...
ISTQB Certified Tester

*

Offline prozor

• 1089
  • Człowieku, nie irytuj siebie i mnie. Zgoda?
  • Sprzęt: ZTE Blade
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 02, 2007, 23:49:36 »
Ja fabrycznie mam chyba ze 2 blokady...
A co do promu to zauważ, że gdyby prom "miejski" był zablokowany to a Ty nie wiedziałbyś o istnieniu i miejscu jego to gdybys w mocy trafił na zamknięty prom turystyczny to nigdy byś go nie odnalazł...

Jest jeszcze jedna opcja: jesteś mieszkańcem Świnoujścia i Ciebie ta blokada nie dotyczy... ;)
Jeśli chcesz się o coś zapytać, zadaj jasne i konkretnie pytanie. Ale pamiętaj żeby sprawdzić, czy wcześniej już nikt o to się nie zapytał i nie udzielił odpowiedzi... Przed zadaniem pytania, najpierw przeczytaj to: http://rtfm.killfile.pl/

*

Offline igab

• 1119
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 03, 2007, 00:02:25 »
Ja w pełni rozumiem ewentualne protesty mieszkańców Świnoujścia,
ale dla nich to powinna i zapewne jest normalność (te promy),
ale jakby nie patrzeć w tym przypadku będą w mniejszości chociaż mają prom bardziej w centum.

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 03, 2007, 01:06:59 »
Tak mi się wydawało... teraz sprawdziłem zablokowane odcinki i mam tam pusto...

Ale chodzi o zablokowane "fabrycznie", a nie przez Ciebie.