Automapa i chaos pt. Fotoradary - z których korzystać?

• 6 Odpowiedzi
  • 1687 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline kocureq

• 1216
    • Yet Another Tech Blog
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note, Galaxy S4
Automapa i chaos pt. Fotoradary - z których korzystać?
« dnia: Styczeń 15, 2008, 13:17:59 »
Witam,

Jeżdżę sobie z Automapą od jakiegoś czasu. Mam włączone powiadamianie o punktach:
  • Radar (wbudowana kategoria)
  • Fotoradary przenośne
  • Fotoradary stacjonarne
  • Radary, kontrola drogowa
Z tego co widzę, to aktualnie najbardziej "zaufaną" kategorią jest "Fotoradary stacjonarne" - ma chyba wszystkie radary, jakie spotkam na drodze, są dokładnie umieszczone (dla nich zmniejszyłem sobie wyprzedzenie z jakim powiadamia, bo na pewno radar jest tam, gdzie POI na mapie), nie ma dubli itp.

Niestety nie da się tego powiedzieć o innych kategoriach - czasami stoją obok drogi, w miejscu gdzie na pewno policja się nie ma gdzie ustawić, czasami radar jest ustawiony jakieś 200 - 400 metrów dalej / bliżej, czasami w ogóle nie ma tam radaru... Wprowadza to niezły chaos. Czy dobrze robię korzystając ze wszystkich tych kategorii, czy może np. nadszedł już czas na odznaczenie wbudowanej kategorii i poleganie tylko na punktach z Miplo?

Druga sprawa - w kategorii "fotoradary stacjonarne" jest wszystko, znalazłem np. punkt z opisem, że policja czasami tam robi fotki tym którzy jadą pasem dla autobusów, że tu pod mostem stoi patrol... Przecież to nie są fotoradary! - takie punkty mam zgłaszać do usunięcia czy też "ta kategoria tak ma" i będzie workiem na wszystko?

Od patroli to chyba jest "Radary, kontrola drogowa".
Palm m505 -> Treo 650 -> Eten M700 -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> Samsung Galaxy Note -> Samsung Galaxy S4

*

Offline bartek_63

• 584
    • http://www.bayercropscience.pl/strony/1/i/91.php?pracownik_id=113
  • Sprzęt: Mio-169; NavRoad VIVO Plus; AM6; Nuvi 660; CN
Odp: Automapa i chaos pt. Fotoradary - z których korzystać?
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 15, 2008, 18:27:21 »
Druga sprawa - w kategorii "fotoradary stacjonarne" jest wszystko, znalazłem np. punkt z opisem, że policja czasami tam robi fotki tym którzy jadą pasem dla autobusów, że tu pod mostem stoi patrol... Przecież to nie są fotoradary! - takie punkty mam zgłaszać do usunięcia czy też "ta kategoria tak ma" i będzie workiem na wszystko?
Proszę zgłaszać moderatorowi do usunięcia ale ja nic takiego nie widzę w tej kategorii.

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 26, 2008, 18:14:43 »
A warto mieć włączone powiadomienia o 'Radarach' wbudowanych? Te z Miplo nie wystarczą?

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 26, 2008, 21:54:31 »
IMHO nie warto. Albo raczej bez sensu. :mrgreen:

*

Offline kocureq

• 1216
    • Yet Another Tech Blog
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note, Galaxy S4
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 28, 2008, 10:35:21 »
No to może mieć sens. Zgłosiłem kilka punktów do wywalenia, wyłączę też chyba wbudowane radary.

W sobotę jechałem z Warszawy do Piotrkowa i przez większość czasu Automapa coś tam skrzeczała o możliwychRadarach / fotoradarach przenośnych - strasznie to wkurza i przeszkadza jak się drze cały czas.
Palm m505 -> Treo 650 -> Eten M700 -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> Samsung Galaxy Note -> Samsung Galaxy S4

*

Offline lechupe

• 781
  • Sprzęt: MDA C3, MDA III, Mio p550, jakies gpsy...
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 28, 2008, 11:07:09 »
Myśle, ze zamiast polegać na danych w tej - dośc dynamicznej - kategorii, lepiej zainwestować pare złotych w CB...

*

Offline benezis

• **
  • 225
    • ajiSUSHI
  • Sprzęt: Smailo HD, HTC Desire Z
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 28, 2008, 11:23:02 »
Mam jedno i drugie.
Ta konfiguracja jest najlepsza.
Sprawdza się w 100%.
AM 610 PL