Witam,
Jeżdżę sobie z Automapą od jakiegoś czasu. Mam włączone powiadamianie o punktach:
- Radar (wbudowana kategoria)
- Fotoradary przenośne
- Fotoradary stacjonarne
- Radary, kontrola drogowa
Z tego co widzę, to aktualnie najbardziej "zaufaną" kategorią jest "Fotoradary stacjonarne" - ma chyba wszystkie radary, jakie spotkam na drodze, są dokładnie umieszczone (dla nich zmniejszyłem sobie wyprzedzenie z jakim powiadamia, bo na pewno radar jest tam, gdzie POI na mapie), nie ma dubli itp.
Niestety nie da się tego powiedzieć o innych kategoriach - czasami stoją obok drogi, w miejscu gdzie na pewno policja się nie ma gdzie ustawić, czasami radar jest ustawiony jakieś 200 - 400 metrów dalej / bliżej, czasami w ogóle nie ma tam radaru... Wprowadza to niezły chaos. Czy dobrze robię korzystając ze wszystkich tych kategorii, czy może np. nadszedł już czas na odznaczenie wbudowanej kategorii i poleganie tylko na punktach z Miplo?
Druga sprawa - w kategorii "fotoradary stacjonarne" jest wszystko, znalazłem np. punkt z opisem, że policja czasami tam robi fotki tym którzy jadą pasem dla autobusów, że tu pod mostem stoi patrol... Przecież to nie są fotoradary! - takie punkty mam zgłaszać do usunięcia czy też "ta kategoria tak ma" i będzie workiem na wszystko?
Od patroli to chyba jest "Radary, kontrola drogowa".