Automapa i 'dojazd' do skrzyżowania

• 40 Odpowiedzi
  • 15901 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Odp: Automapa i 'dojazd' do skrzyżowania
« Odpowiedź #30 dnia: Marzec 02, 2010, 15:32:55 »
@ proot.  Zgodnie z twoją teorią z pierwszego postu , próbowałeś zmieniać/wyłączyć przewidywanie pozycji ?
Pewnie nie, mam wrażenie, że bardziej woli pozrzędzić i porozwodzić się w tematach pobocznych
niż skorzystać z sugestii, ot typowy reprezentant tego, czego ponoć nie lubi.  :evil:
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline edmun

• 933
    • Zdjęcia ślubne, Fotografia ślubna
  • Sprzęt: SGH-I780
« Odpowiedź #31 dnia: Marzec 02, 2010, 23:15:20 »
ale fakt ze zrobiliscie smietnik z tego tematu to juz calkowicie osobna sprawa. sam czekalem az cos konkretnego sie pojawi, bo u mnie czesto jest to samo, ale sie juz przyzwyczailem.

p.s. konsultanci TPS'a i Dialoga zawsze mnie rozwalaja. Dzwonie do nich, mowie ze wykonalem ipconfig, zmienialem rowniez sprzet, system postawiony od nowa, na suse pakiety nie przechodza, a Pani sie pyta czy na pewno mam poprawnie IP ustawione.... no nic.. zaczynasz od nowa Pani tlumaczyc, ze brak internetu jest z winy ISP, to sie pyta jakiego windowsa uzywam.... i tak w kolko macieja.... support mozna obronic tylko wtedy jak faktycznie dostaja krotkiego maila, bez zadnego info z kim rozmawiaja i z ktorego nie wynika jednoznacznie, ze uzytkownik AM jest beginner, pro czy hardcore = wtedy rozumiem ze moga pytac o glupoty...
« Ostatnia zmiana: Marzec 02, 2010, 23:18:05 wysłana przez edmun »
SGH-I780 + Heineken78 Marvel Dream WM 6.5.3 96dpi
HTC ONE S
TTI TCB-880 + Sirio ML145
Alhambra TDI

*

Offline proot

• **
  • 127
  • Sprzęt: iPhone4 + Navigon, TomTom GO950
« Odpowiedź #32 dnia: Marzec 03, 2010, 01:37:29 »
Wyłączyłem przewidywanie pozycji - nadal to samo. Oryginalna mapa MIO kupiona razem z urządzeniem działa poprawnie. TomTom działa poprawnie. iGO działa poprawnie. Automapa obraca mi mapę. Ustawień próbowałem wszelakich.

Nie wiedziałem, że jestem tak strasznie narzekającym człowiekiem. Zawsze uważałem, że jeśli kupiłem _automapę_ - oprogramowanie służące do szerokopojętej nawigacji to ma ono działać tak jak zapewnia o tym jego producent. Nie przekonują mnie argumenty: "skoro ci nie działa to wyznacz trasę...", albo "a po co jeździsz z włączoną mapą bez nawigacji?", "po co ktoś patrzy na numery budunków?", etc. Ma działać i koniec. A jeśli Wam nie przeszkadzają kolejne błędy programu i zachwycacie się pojawiającymi się pierdetami w postaci znaków prędkości, budynkami 3d, traffikiem który od początku skazany był na porażkę... no to nie pozostaje mi nic innego napisać, jak fakt iż jesteście frajerami i ja zaczynam się tak czuć. Zapłaciłem za zabawkę a nie narzędzie, które w mojej obecnej pracy jest mi niezbędne.

Dlatego prawda! Wylewam tu swoje żale, bo czuje sie zawiedziony, mimo iż Automapy używam od wersji 3.9.3, jeszcze na Dell Axim X5... i mimo sentymentu nie mam zamiaru pisać tu jak wspaniały jest to program bo polski.

Wracając do tematu, przejechałem dzisiaj ok. 200 km, w tym 2 duże miasta. Mam wrażenie, że wersja 5.x.x mapy nie miała takiego problemu - niestety nie mam czasu na zabawę w reinstalację i testy - zapłaciłem za produkt finalny, nie pracuję dla firmy AM jako tester. W każdym razie problem upierdliwy, tak jak moje posty co dla niektórych.
Money does not make you happy but it quiets the nerves. /Sean O'Casey/

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #33 dnia: Marzec 03, 2010, 07:54:32 »
W każdym razie problem upierdliwy, tak jak moje posty co dla niektórych.

To prawda. Swoją drogą jeśli piszesz o frajerach, to ogranicz swoje uwagi do własnej osoby. Mi mapą nie kręci  :P

*

Offline starsza.pani

• 328
  • Sprzęt: MODECOM MX3HD AM-oczywiście najnowsza
« Odpowiedź #34 dnia: Czerwiec 05, 2010, 23:57:25 »
Ja bym polecił przede wszystkim włączyć korzystanie z danych traffic (menu\ustawienia\inne\str.4/6),

W zakładce 4/6 jest teraz: "Wczytaj mapę..."
Po pierwsze po co to?
Po drugie nie znajduję nic o trafficu, gdzie to można (trzeba) włączyć? Czy to znaczy, że z trafficu  już automatycznie się korzysta?

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
« Odpowiedź #35 dnia: Czerwiec 06, 2010, 01:24:36 »
W zakładce 4/6 jest teraz: "Wczytaj mapę..."
Po pierwsze po co to?

To to samo, co poprzednio "Wczytaj mapę..." w głównym menu.

Po drugie nie znajduję nic o trafficu, gdzie to można (trzeba) włączyć? Czy to znaczy, że z trafficu  już automatycznie się korzysta?

To samo, co poprzednio, tylko jest osobna pozycja menu "AM'Traffic", a nie podpięte do menu "Inne".

*

Offline starsza.pani

• 328
« Odpowiedź #36 dnia: Czerwiec 06, 2010, 01:43:37 »
Widzę, że jest dodatkowa pozycja, ale w niej jest tylko "statystyka..." i jakiś nieaktywny przycisk, natomiast nigdzie nie widzę mojego udziału, potwierdzenia, że chcę z tego korzystać lub nie.
Tłumaczyliście mi to chyba w marcu, że są to dane online wpisane w mapę, które używam, albo nie. Jako, że na Nokii nie mam połączenia z internetem, to pytam, czy teraz już nic nie trzeba potwierdzać, bo AM ma to automatycznie.

A przy okazji: w Ustawienia -> AMTraffic - ogólne jest do zaznaczania "Korzystaj ze SmartRoutes" i "Wysyłaj dane LiveDrive!"
Domyślnie jest to zaznaczone. A co ja mam z tym zrobić? Odznaczyć czy zostawić ptaszki?
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 06, 2010, 01:49:17 wysłana przez starsza.pani »

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
« Odpowiedź #37 dnia: Czerwiec 06, 2010, 02:00:39 »
Widzę, że jest dodatkowa pozycja, ale w niej jest tylko "statystyka..." i jakiś nieaktywny przycisk, natomiast nigdzie nie widzę mojego udziału, potwierdzenia, że chcę z tego korzystać lub nie.

Statystyka jest w głównym menu, a ustawienia w "Ustawieniach".

Tłumaczyliście mi to chyba w marcu, że są to dane online wpisane w mapę, które używam, albo nie.

Nie online, tylko offline, czyli bez połączenia z internetem.

Jako, że na Nokii nie mam połączenia z internetem, to pytam, czy teraz już nic nie trzeba potwierdzać, bo AM ma to automatycznie.

Ale co potwierdzać?
Dane traffic offline są dostępne dla wszystkich, którzy mają zaznaczone "Korzystaj ze SmartRoutes".
Wysyłanie danych traffic jest możliwe dla wszystkich użytkowników AM, albo przez połączenie online, albo przez AM Center.
Dane traffic online, są dostępne dla tych, którzy mają możliwość połączenia z internetem i włączoną usługę LiveDrive oraz skonfigurowane pobieranie danych LiveDrive (u Ciebie niemożliwe - wyszarzone).

*

Offline starsza.pani

• 328
« Odpowiedź #38 dnia: Czerwiec 06, 2010, 02:20:51 »
Oczywiście zrobiłam błąd pisząc on zamiast off, chociaż myślałam dobrze.
Dziękuję, wszystko jasne.
Ale obiektywnie biorąc, to trzeba być tak upier... jak ja i nie wstydzić się o wszystko pytać, żeby to jakoś ogarnąć. Przeciętny użytkownik bez pół litra tego nie pojmie. A po pół litrze tym bardziej :wink:
A w ogóle to ja przepraszam, bo nie dość, że wątek odgrzewany, to jeszcze problem zupełnie niezgodny z tematem.

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
« Odpowiedź #39 dnia: Czerwiec 06, 2010, 02:28:34 »
Przeciętny użytkownik bez pół litra tego nie pojmie. A po pół litrze tym bardziej :wink:

No nie mów  :grin: Właśnie wróciłem z imprezy  :ohreally:

*

Offline starsza.pani

• 328
« Odpowiedź #40 dnia: Czerwiec 06, 2010, 02:42:32 »
Ale Ty nie jesteś ten przeciętny :proud: