AutoMapa Europe 4.01. - opinia

• 6 Odpowiedzi
  • 1828 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

AutoMapa Europe 4.01. - opinia
« dnia: Czerwiec 06, 2007, 14:47:02 »
Odbyłem podróż Gdańsk-Maastricht-Bruksela i wrażenia to:
 - AutoMapa  ma PRZECUDOWNY INTERFEJS (miałem awaryjnie Destinatora 6, który w porównaniu z AM ma się jak IVRP do UE, czyli średniowiecze do cywilizacji)
 - szybka reakcja, z wyprzedzeniem pokazuje, ostrzega o rozjazdach na autostradzie, skrzyżowaniach
 - trochę mieszała, pewnie szukała  w/g niej  OPTYMALNEJ drogi w okolicach Dortmundu, zamiast prosto prowadzić A2
 - mała dokładność nr budynków w Maastricht - doprowadziła mnie na właściwą ulicę, ale po przeciwnej stronie przedzielonej autostradą (takie dziwactwo budowniczych EU)
 - brak wszystkich nazw ulic, nr budynków w Brukseli dzielnica przemysłowa FOREST
 - w drodze powrotnej kierowała mnie ze Słupska na Kartuzy, zamiast główną drogą przez Lębork, Gdynia

Ogólnie uważam, że jak na pierwsze wydanie, to jest to CUDO!!!!!!!!!!!
Przy naszej pomocy/uwagach błędy zostaną szybko skorygowane.

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
Odp: AutoMapa Europe 4.01. - opinia
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 06, 2007, 16:20:58 »
Odbyłem podróż Gdańsk-Maastricht-Bruksela i wrażenia to:
 - AutoMapa  ma PRZECUDOWNY INTERFEJS (miałem awaryjnie Destinatora 6, który w porównaniu z AM ma się jak IVRP do UE, czyli średniowiecze do cywilizacji)
 - szybka reakcja, z wyprzedzeniem pokazuje, ostrzega o rozjazdach na autostradzie, skrzyżowaniach
 - trochę mieszała, pewnie szukała  w/g niej  OPTYMALNEJ drogi w okolicach Dortmundu, zamiast prosto prowadzić A2
 - mała dokładność nr budynków w Maastricht - doprowadziła mnie na właściwą ulicę, ale po przeciwnej stronie przedzielonej autostradą (takie dziwactwo budowniczych EU)
 - brak wszystkich nazw ulic, nr budynków w Brukseli dzielnica przemysłowa FOREST
 - w drodze powrotnej kierowała mnie ze Słupska na Kartuzy, zamiast główną drogą przez Lębork, Gdynia

Ogólnie uważam, że jak na pierwsze wydanie, to jest to CUDO!!!!!!!!!!!
Przy naszej pomocy/uwagach błędy zostaną szybko skorygowane.
Mapy europy pochodza z Teleatlasa więc podobne bęłedy mogą być i w TT i iGO.....
ISTQB Certified Tester

*

Offline renmar

• **
  • 108
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 06, 2007, 17:31:14 »
Z ciekawosci popatrzylem w TT6 na ta dzielnice w Brukseli i akurat nie ma problemow z numeracja ulic. Moze AM zakupila starsza wersje map od TeleAtlasa?  :(

*

Offline radoskur

• 1921
    • http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=414522
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 06, 2007, 17:39:42 »
Może AM sama okroiła mapy po to żeby zmniejszyć rozmiar map..

*

Offline kwieto

• 2785
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 06, 2007, 17:47:51 »
Może AM sama okroiła mapy po to żeby zmniejszyć rozmiar map..

No bo po co komu mapy Europy? :"PP
Ludzie zazdroszczą ci nie tego, że coś zrobiłeś, ale tego że ci się chciało to zrobić.

*

Offline emisiu

• Ekspert AutoMapa
  • 2362
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 06, 2007, 17:49:06 »
Mapy Europy zarówno w AM4, iGo jak i w TT nie są takie same, czasami różnice są nawet dość znaczne. Prawdopodobnie Teleatlas sprzedaje mapy w rożnym stopniu szczegółowości w rozbiciu na regiony, a także sam producent aplikacji może je też opracować jak mu pasuje.

Do tego dochodzi jeszcze odpowiednia konwersja, przecież Teleatlas nie sprzedaje dla AM map w formacie AM tylko w swoim własnym, a Ci z AM dopiero to konwertują.

Swoją drogą chciałbym kiedyś zobaczyć mapę w natywnym formacie Teleatlasa  ;)

*

Offline Shrek.pl

• **
  • 196
    • SHREK.pl
  • Sprzęt: TT720, iPhone
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 06, 2007, 21:03:37 »
Rozmawiałem przed zakupem AM EU z supportem, ponoć rzecz jest w tym, że na chwilę obecną wszystkie mapy są celowo nieco okrojone, w celu ułatwienia im odnalezienia i popoprawiania wszystkiego, co mają zgłaszane i sami znajdują jeszcze w sofcie i mapach. Jest to kwestia kompresji, przy pierwszej aktualizacji mają już być zupełnie inne dane mapowe, to są słowa z ust serwisu AM.
Ufam, że taka jest prawda, czas pokaże, ale na tą chwilę z tego co zdążyłem już sprawdzić i skorzystać, pożegnałem się z Garminem CityNavigatorem i GPMapą w szczególności na dobre. Zaufaniem obdarzam jeszcze TTN6, ale jednak AM bardziej mi leży i jak tylko okaże się, że dotrzymają słowa, zrobią cały soft i mapy na glantz, to całą reszta idzie w kąt, bynajmniej u mnie.
TT Go720 + WE & CE 8.50 <<>> iPhone 3Gs 16GB + TT 1.4.1 W&CE8.50