No to "wracając do tematu":
Doświadczenia praktyczne z trasy: Wrocław - Brno - Wiedeń - Primosten, utwierdziły w przekonaniu, o zupełnie przyzwoitej jakości AutoMapy.
Dwa punkty pośrednie + blokada płatnego fragmentu w Słowenii, dały oczekiwany rezultat zarówno teoretyczny, jak i praktyczny.
Na odpowiednio (do moich oczekiwań) skonfigurowanym typie trasy "optymalna", spokojnie wytyczył, już w pierwszym podejściu, oczekiwaną trasę (w całości, a nie fragmentami jak niektórzy polecają), która, co ważniejsze, praktycznie w 100% sprawdziła się "w terenie".
Przejechaliśmy ok. 1'050 km, w jedną stronę, bez żadnych problemów, z właściwie wskazywanymi miejscami skrętów, zjazdów z rond itp..
Można "przyczepić się" do wyboru trasy w Brnie, ale uwzględniając ilość możliwych wariantów, wybór akurat tego wskazanego, jest do usprawiedliwienia.
Rozbieżności "stan faktyczny w terenie" a "sytuacja na mapie" ograniczyły się do braku paru rond powstałych w miejscu skrzyżowań i "głupienia" w trakcie jazdy na odcinku Mikulov - Wiedeń - jednak tu jedziemy praktycznie po placu budowy nowej nitki autostrady, więc pokazywanie jazdy fragmentami zastępczymi, jako poruszania się "po polu", jest do usprawiedliwienia, tym bardziej, że gdy wracaliśmy na starą drogę to od razu pokazywał ok.
W samej Chorwacji porównywałem pokrycie AutoMapa / Tom Tom 7 (korzystam z zalety GPS na PDA - Mio 560) i zwykle, tam gdzie byliśmy zainteresowani, braki danych były porównywalne.
Z mojego osobistego doświadczenia, na tym kierunku, AutoMapę mogę spokojnie polecić - papierowe odpowiedniki pozostały nieruszone

.
Pozdrawiam