Automapa a telefon

• 11 Odpowiedzi
  • 3651 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline waXus

• 21
Automapa a telefon
« dnia: Październik 12, 2008, 19:44:14 »
Bry,
mam swój HTC TyTN II i jestem szczęśliwy, problem który opisuje nie dotyczy mnie :) Ale mój tata otrzymał Samsunga Omnię i on jest uzależniony od 2 rzeczy. Automapy i telefonu. Zazwyczaj HP iPAQ hx2790b jechał z modułem GPS Bluetooth, a obok do szyby przycepiony był K800 z podłączoną słuchawką Blutooth. Darmowe weekendy w sieci ERA-PL to coś wspaniałego, w szczególności, jak się jest w samochodzie. Dlatego nasuwa się pytanie. Czy da sie pogodzić telefon z Automapą ? jak jest włączona Automapa i kliknę na słuchawkę telefonu w AMce - automatycznie AMka się minimalizuje i nie wydaje żadnych poleceń głosowych. Mozna wykonywać tylko jedną z tych 2. operacji (albo rozmawiać albo jechać)

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
Odp: Automapa a telefon
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 12, 2008, 20:15:41 »
Na razie stwierdziles fakty a jakie jest pytanie ?
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 12, 2008, 20:21:33 »
Można się domyślać
Czy da sie pogodzić telefon z Automapą ?
że autor wątku chciałby jednocześnie rozmawiać przez telefon i korzystać z dobrodziejstwa AM... No ale przecież po odebraniu połączenia można przełączyć widok na AM i nadal rozmawiać, więc nie powinno być problemu? (chyba że chodziłoby o jednoczesne wysłuchiwanie komunikatów głosowych AM... to wtedy nie wiem czy się da).
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

*

Offline waXus

• 21
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 12, 2008, 22:21:04 »
hmm. właśnie ten problem, że po włączeniu telefonu nie mogę przejsć w żadne inne miejsce windowsa. próbowałem an wszelkie sposoby. Zadzwonić, a potem właczyć coś (np AM). Włączyć AM a potem wykonać połączenie. i tak dalej...

Pytam, bo może ktoś miał podobny problem (raczej połączenie AM i tel ma każdy) i też chciał porozmawiać podczas jazdy z AM. nawet nie do końvca mi zależy na poleceniach głosowych.

W PC mozna podłączyć słuchawkę bluetooth i np. grać sobie w Counter Strike na głośnikach, a rozmawiać przez TeamSpeak an słuchawce BT. Domyślam się, zę telefon przez BT a aplikacja przez speaker Omni jest niewykonywalne :)

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 12, 2008, 22:42:48 »
hmm. właśnie ten problem, że po włączeniu telefonu nie mogę przejsć w żadne inne miejsce windowsa. próbowałem an wszelkie sposoby. Zadzwonić, a potem właczyć coś (np AM). Włączyć AM a potem wykonać połączenie. i tak dalej...

Wystarczy że przypiszesz do jakiegoś dostępnego hardbuttona coś w rodzaju ALT+TAB i pozamiatane - jesteś w telefonie, klikasz przycisk i jesteś w AM czy tam w dowolnym uruchomionym w tle programie - nie ma problemu. Np. takie coś jak w załączeniu - wystarczy przypisać tego exeka do wybranego hardbuttona w PDA.
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 13, 2008, 10:38:25 »
... AMka się minimalizuje i nie wydaje żadnych poleceń głosowych.

Jesteś pewien? A zminimalizowana przyciskiem 'minimalizuj' również milczy?
Bo u mnie zminimalizowana gada nadal, (na zwykłym PDA).
Może to jest jakiś specyficzny problem z konkretnym typem sprzętu?
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline Treker

• 756
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 13, 2008, 11:10:01 »
A ja dziś miałem problem z betą podczas jazdy. Podczas nawigacji ktoś do mnie zadzwonił, na ekran AM wyskoczył standardowy dymek z nazwą dzwoniącego i przyciskami typu odbierz lub ignoruj. Próba tapniecia w przycisk ignoruj zakonczyła sie zawieszeniem pda i musiałem zrobić restart. Po restarcie w trakcie nawigowania co kilka minut sam wygaszał mi sie ekran (przygasał, że prawie nic nie było widać) i musiałem paluchem go wybudzać. Po dojechaniu na miejsce sprawdziłem ustawienia inne i tam prawidłowo jest zaznaczone zarządzanie energią. Chyba zgłoszę te problemy do supportu.

*

Offline mourning

• **
  • 221
  • Sprzęt: HTC TyTN II-Orange, HTC HD2,HTC One X
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 13, 2008, 11:56:13 »
Ja sie podlacze do watku i u mnie  wystepuje taki problem ze jak jade z wlaczona Automapa 5.1.1(618) i jak ktos do mnie dzwoni i klikam na odbierze to nie mozna przeprowadzic rozmowy.Nic nie slychac ani z jednej strony ani z drugiej i nie wiem czy to wina Automapy czy urzadzenia.Urzadzenie to TytnII z orginalnym romem z Orange.Tak jakby urzadzenie nie przelaczalo sie na zestwa glosnowmowiacy nawet jak dluzej przytrzymam przycisk odbierz.Sprawdzalem wszystkie ustawienia i niby jest wszystko ok.Bez uruchomionej Automapy zestaw dziala dobrze

*

Offline VanB

• *
  • 96
  • Sprzęt: MDA Vario III / V
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 13, 2008, 15:34:18 »
Po pierwsze TytnII źle współpracuje z zestawami Nokii po BT. (Nie wiem jak z innymi producentami) Odbiór rozmowy z poziomu telefonu powoduje odbiór via telefon (odcinane jest urządzenie BT). Odbiór rozmowy z poziomu urządzenia BT jest prawidłowy.

Natomiast kiedy jest prowadzona rozmowa via urządzenie BT to TytnII odcina dźwięki ze wszystkich aplikacji. Tak więc AM będzie milczeć. Minimalizowanie i przywracanie aplikacji działa bez problemu. Aplikację telefoniczną można bez problemu zminimalizować przyciskiem „OK”.
Pozdrawiam.

*

Offline waXus

• 21
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 14, 2008, 09:38:21 »
hah, w Omni mamy tylko 2 buttony do przypisania, czyli 4 funkcje (krótko długo) do tego jeden jest od Aparatu i pokazów zdjęć, a drugi jakośtam zap[rogramował już pod kalendarz i coś tam jeszcze. Ale spróbuje potem i tą opcje, bo wydaje się bardziej prawdopodobna.]
Miałem MIO 168 i mimo zminimalizowania AM zawsze mi działął dźwięk, mam tego TyTNa II i jest tak samo (dzała mi przycisk ignoruj jak nie chce mi się z kimś rozmawiać a jadę, urządzenie BT firmy Motorola H500). Popróbuje jeszcze z tą AM, bo podczas rozmowy trzerba odblokowywać urządzenie przez ten środkowy przycisk w Omni co kilka sekund, a ponadto w niewyjaśnionych okolicznościach ginie mi przycisk Start :P

*

Offline varth

• 25
  • Sprzęt: HTC Kaiser
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 14, 2008, 09:58:56 »
Mam Kaisera sprzęgniętego ze słuchawką SE HBH PV-705 (czy jakoś tak  :wink: ) i u mnie idą komendy nawigacji przez głośnik podczas rozmowy przez BT. Sprawdzane na AM i na IGO 8
Czekam na Touch Pro 2

*

Offline mourning

• **
  • 221
  • Sprzęt: HTC TyTN II-Orange, HTC HD2,HTC One X
« Odpowiedź #11 dnia: Październik 15, 2008, 20:20:04 »
Mam Kaisera sprzęgniętego ze słuchawką SE HBH PV-705 (czy jakoś tak  :wink: ) i u mnie idą komendy nawigacji przez głośnik podczas rozmowy przez BT. Sprawdzane na AM i na IGO 8

Ciekawe czy to zalezy od sluchawek czy moze od czegos innego bo ja mam swojego Kaisera sparowanego ze sluchawka BT firmy i-Tech BlueBand-R i jak mam wlaczona AutoMape i przychodzi rozmowa telefoniczna to w sluchawce slychac tylko rozmowe a nie ma komend z AutoMapy i te komendy nawet nie ida na glosnik tak jak wspominales ale jak np.mam wlaczona nawigacje i slucham muzyki to jak idzie komenda z nawigacji to sluchawka scisza muzyke na czas komendy i wtedy slychac i muzyke i komende z nawigacji.A bez sluchawki BT nadal u mnie nie dziala rozmowa telefoniczna podczas nawigowania bo jak przychodzi polaczenie i wybieram odbierz to nastepuje grobowa cisza i zaden dzwiek nie idzie na glosnik.