Automapa 5 już jest na rynku ?

• 39 Odpowiedzi
  • 8859 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Automapa 5 już jest na rynku ?
« Odpowiedź #30 dnia: Kwiecień 01, 2008, 17:11:53 »
Cytat: hrabia_Z
Ta którą mam na półce do sprzedaży nie wyglada na stabilną

Co przez to rozumiesz?

Przy wyłączeniu automapy ikoną koniec pojawia się komunikat "włóż kartę SD z danymi mapy".
Ekran mimo ustawień na Automapa na dzień , pozostaje w wersji na noc.
Program wiesza się przy obliczaniu trasy np. Polska-Francja.
Być może jest to wina karty SD czy urządzenia,a nie samej mapy, niestety nie mam jak tego sprawdzić.

*

Offline XGrzesX

• 468
  • Sprzęt: Motorola Milestone, HTC Tytn II, Asus A636
« Odpowiedź #31 dnia: Kwiecień 01, 2008, 22:21:39 »
Witam,

Mam właśnie przed sobą Nokie 500 i jest zainstalowana już Automapa 5 a dokładnie wersja 5.0.3 (549).

Mam do Ciebie ogromną prośbe. Zastanawiam się nad zakupem tego urządzenie (rozważam także Navroad NR430BT z Automapą) proszę napisz jakie masz wrażenia związane z tym urządzeniem. Jaka pojemność baterii, ile ma pamięci, czy ma rysik ? Jaka jakość wykonania itp...

*

Offline stafid

• 445
  • o drogę nie pytam
    • Perfect
  • Sprzęt: Asus 636N, AM EU
« Odpowiedź #32 dnia: Kwiecień 02, 2008, 20:57:40 »
nie bardzo mogę pojąć te bajdużenia o przehandlowanej AM5, to dlaczego ja legalny użytkownik nie mogę jej zapobrać ze strony AM a nabywają ją przedszkolaki wraz z gadżetami brrrrrr ortografia  :mad: :mad: :mrgreen:

*

Offline Slawek_ps

• **
  • 153
  • Sprzęt: LOOX N520
« Odpowiedź #33 dnia: Kwiecień 03, 2008, 06:51:53 »
nie bardzo mogę pojąć te bajdużenia o przehandlowanej AM5, to dlaczego ja legalny użytkownik nie mogę jej zapobrać ze strony AM a nabywają ją przedszkolaki wraz z gadżetami brrrrrr ortografia  :mad: :mad: :mrgreen:

Bo tak to jest już na tym swiecie, pewnie za swoją AM płaciłeś znacznie więcej niż dzisiaj, AM gorzej działała, nie była tak dokładna i miała masę błędów  (przynajmniej w moim przypadku tak było), a Ty i tak się cieszyłeś. Dzisiaj aby klient coś kupił musi być najnowsze, coś czego nie ma jeszcze nikt, i dlatego nowy użytkownik może kupić urządzenie za 1zł z AM5, inni użytkownicy muszą jeszcze trochę poczekać ( prawa marketingu są bezwzględne). Odnośnie ortografi sprawdź słowo "bajdużenia"

*

Offline FNW

• **
  • 196
  • Sprzęt: NavRoad NR750F + SD 8GB
AutoMapa 5.0.5 od dzisiaj do pobrania !! ??
« Odpowiedź #34 dnia: Kwiecień 03, 2008, 08:39:14 »
za www.gsmonline.pl

... AutoMapa udostępniła dziś (wczoraj) swoim dystrybutorom piątą wersję swojej aplikacji. Jutro (dzisiaj) program będzie już dostępny dla wszystkich posiadaczy licencji. Do pobrania będą wersje 5.0.5 PL oraz EU. Dla wszystkich użytkowników poprzednich wersji posiadających ważną subskrypcję aktualizacja do wersji 5.0 jest bezpłatna.

Lista zmian w wersji 5.0 w stosunku do wersji 4.5.

DODANE

Nowy interfejs użytkownika z uproszczona logiką obsługi i chowanymi połprzezroczystymi guzikami ekranowymi w wersji z panelami nawigacyjnymi u góry lub po lewej stronie ekranu.

Menu Użytkownika uruchamiane w trakcie nawigacji kliknięciem w mapę lub przyciskiem menu kontekstowego. Domyślnie zawiera 6 funkcji, które można zmienić lub rozszerzyć do max. 12 korzystając z Menu | Ustawienia | Przyciski.

Inteligentne punkty "Przez". Jesli punkt "Przez" ustawiany jest bezpośrednio na mapie w dużym oddaleniu lub poprzez wyszukanie i wybór miejscowości trasa stara się jak najszybciej przejechać przez miejscowość bez konieczności docierania do jej centrum.

Możliwość wybrania trasy alternatywnej, ktora za wyjątkiem STARTU, KOŃCA i punktów PRZEZ stara się użyć alternatywnych dróg w całym swoim przebiegu.

Tzw. "perspektywa żaby" w maksymalnych zbliżeniach widoku 3D.

Możliwość bezpośredniego dzwonienia na numer telefonu zawarty w opisie punktu POI.

Trójwymiarowa strzałka manewru przy dużym nachyleniu mapy.

Opcja omijania autostrad.

Automatyczne przełączenie na ostatnio używaną orientację ekranu.

Nowe opcje w Menu | Ustawienia | Przyciski:
a) Szybkie włączenie / wyłączenie wyświetlania POI w nawigacji (wyjście z nawigacji, nawet chwilowe, przywraca widoczność ikon).
b) Szybkie włączenie / wyłączenie ostrzegania o POI (nawigacja). (działa tylko do momentu wyłączenia AutoMapy).
c) Oprócz guzików sprzętowych funkcje można teraz przypisywać również do "guzików ekranowych" -> patrz Menu Użytkownika.

Automatycznie tworzony punkt ulubiony „Samochód” zapamiętujący ostatnio pozycję GPS w momencie odłączenia zewnętrznego zasilania lub wyłączenia programu (dla ułatwienia odnajdywania samochodu na parkingu itp.)

Obsługa nowych modeli sprzętu nawigacyjnego (m.in. Nokia 500, Samsung i780, Asus P750, HTC 3470).

Obsługa urządzeń pracujących pod kontrolą Windows CE 4.2.

Możliwość regulacji skali używanych w funkcji auto-zoom.

Możliwość podmiany grafiki wskaźnika GPS na bitmapkę z podkatalogu Images:
2D = car2D.bmp
3D = car3D.bmp

ZMIANY

Przebudowa systemu skórek umożliwiająca tworzenie skórek niezależnych od rozdzielczości.

Poszerzone pole widzenia i zmieniona perspektywa w widoku 3D.

Przy wyznaczaniu tras warunek nieprzekraczania granic rozpoznaje i odpowiednio traktuje granice krajów grupy Schengen.

Poprawki we wspolpracy z MiploSync.

W komunikacie ostrzegania POI odległość do punktu podawana jest jedynie gdy jest odpowiednio duża.

Zmniejszone zużycie i fragmentacja pamięci w wyznaczaniu skomplikowanych tras.

Poprawki w logice manewrów nawigacyjnych w nietypowych sytuacjach.

Poprawki w nawigacji eliminujące w niektórych sytuacjach komunikat zalecający trzymanie się lewego/prawego pasa ruchu.

Poprawki w obsłudze krótkich tras międzynarodowych oraz w trasach promowych i płatnych.
Poprawki w algorytmie liczenia ETA.

Poprawki w mapowaniu przycisków na urządzeniach typu Smartphone.

Poprawiona obsługa znaków specjalnych w wyszukiwaniu punktów POI ( w tym ignorowanie znakow typu: " ; ').

Zmiany w sposobie traktowania znaków diakrytycznych w wyszukiwaniu. Na mapie Polski nie są już traktowane jak "znak dowolny" tylko dopasowywane do odpowiedników bez znaków diakrytycznych.

Zmiany stabilizujące wyświetlanie adresów, budynków i etykiet oraz stabilizujące poziome ruchy obrazu w trybie nawigacji.

Uproszczenia w programie instalacyjnym m.in. przenoszące rejestrację na koniec procesu i redukujące konieczność przekładania karty pamięci w przypadku instalacji z użyciem czytnika pamięci.

Poprawki w instalatorze dla starszych urządzeń z PPC2003 i WCE 4.2.

Pytanie o potwierdzenie przy kasowaniu trasy.

Poprawiona obsługa dużych plików POI (ich reorganizacja).

Poprawione dostosowanie wielkości znacznika punktu GPS do używanej skali mapy.

W trybie "Expert" dodana możliwość regulacji częstotliwości odczytu z odbiornika GPS.

Poprawiona obsługa pokazywania ujemnych wartości wysokości n.p.m.

Zmieniona klawiatura na ekranie wyszukiwania adresów.

Poprawki w generowaniu śladu GPS na podstawie trasy.

Usunięte ostrzeganie o odcinku zablokowanym przy wyznaczaniu trasy gdy punkt trasy ustawiany jest na punkcie dom/praca/samochod.

« Odpowiedź #35 dnia: Kwiecień 03, 2008, 08:49:59 »
http://smartmobile.pl/automapa-5-juz-jest

hmmm...zaś falstart ???? a może ktoś się wybił przed szereg ;)

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
Odp: AutoMapa 5.0.5 od dzisiaj do pobrania !! ??
« Odpowiedź #36 dnia: Kwiecień 03, 2008, 09:31:11 »
Matko Boska... to ja chyba musze sie przerzucić na inny program nawigacyjny bo mojego problemu z zamykaniem sie chyba nie usuneli.... :(
ISTQB Certified Tester

*

Offline wally

• 15
  • Sprzęt: Navroad BT430 + AM5
« Odpowiedź #37 dnia: Kwiecień 03, 2008, 09:41:10 »
chyba sprzedają bo widziałem w Łodzi w ElectroWolrdzie, stało sobie pudełko i odpalona AM 5.0 na jakimś PNA
--
wally

*

Offline cichyq

• **
  • 141
  • Sprzęt: HTC HD2; AM EU; HTC Sensation XE
« Odpowiedź #38 dnia: Kwiecień 03, 2008, 09:48:10 »
No to czekamy na linka do pobrania finalnej wersji  :ok:

Pozdrawiam,
Cichy
Nie kłóć się z głupim, bo zniży cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.

*

Offline zyxell

• **
  • 193
  • Sprzęt: Raphael,Rhodium
« Odpowiedź #39 dnia: Kwiecień 03, 2008, 20:17:24 »
Jest Już do pobrania ze strony Automapy dla użytkowników posiadających ważną licencję :)
arbeit macht frei!