Hej,
Prosba do uzytkownikow najnowszej AutoMapy na Kaiserce - czy u nich rowniez wystepuja ponizsze objawy.
Otoz zainstalowalem wczoraj najnowsza wersje AutoMapy 5.0.5 (553), Polska 0803 i nie moge poradzic sobie z lektorem, ktory podczas czytania komunikatow nawigacyjnych zacina sie i prycha

Przyklady:
Za sto metrow llllekko w lewo
zzzawroc w prawo
itd.
Te zacinania, ktorym towarzyszy prychniecie w glosniku nie zawsze wystepuja, ale naprawde dosc czesto. Jak czesto ? Jak mam jakis manewr skretu to na 100% wystapi taka sytuacja. Probowalem dociec gdzie moze byc problem, ale nie udalo mi sie tego ustalic. Jako, ze na poczatku zainstalowalem AutoMape w trybie aktualizacji, to potem przeinstalowalem AutoMape kilka razy na czysto, zresetowalem ustawienia, sformatowalem karte, bawilem sie ustawieniami, plikami POI, dalem maksymalne wartosci na pamiec map i POI, zmienialem glos lektora - niestety nic nie pomaga. Zuzycie procesora w trakcie nawigacji po zminimalizowaniu aplikacji to ok. 5%, normalnie ok. 30%, ale co dziwne od czasu do czasu wystepuje piki 100% mocy procesora (mozliwe, ze w trakcie czytania felernych komunikatow). Pamieci wolnej RAM mam ok. 70M, dlatego to raczej nie kwestia braku zasobow sprzetowych.
Co najdziwniejsze problem wystepuje tylko podczas widocznej nawigacji, mam na mysli "rysowania" map - jak zminimalizuje AutoMape lub wejde na chwilke do Menu - dzwiek jest krystalicznie czysty i bez zaciec. Jak wroce do nawigacji - slychac zacinanie i prychanie. Nie pomaga wylaczenie rysowania obrysow drog i inne zabiegy typu wlaczenie widoku 2D. Problem wystepuje zarowno podczas prawdziwej nawigacji, jak i w trybie demo.
Co ciekawe problem wystepuje tylko na HTC TyTN2/Kaiser. Po przelozeniu karty do mojego starego HTC TyTN/Hermes nie ma zadnych problemow - wszystko chodzi super.
Czyzby HTC TyTN2/Kaiser nie byl jeszcze wspierany ? Dodam, ze Automapa 4.5.3 dziala na Kaiserze bez problemu (wlasnie przed chwilka ponownie wrocilem do niej), bez problemow dzialaja rowniez inne programy jak np. TomTom. Wykluczam rowniez kwestie gryzienia z innym programem, poniewaz zarowno na Hermesie jak i Kaiserze mam identyczny zestaw programow. System Windows Mobile 6 Professional, Sys. CE 5.2.1620 (wersja 18125.0.4.2) - standardowy ROM dolaczany z Kaiserkami przez Orange
Nie wykonywalem jeszcze tylko hard resetu, ale prawde mowiac nie chce mi sie wierzyc, ze to cokolwiek pomoze, a szkoda mi mojej pracy wlozonej w customizacje. Wiem, wiem, ze moge backup zrobic, ale nie wiem czemu przy restorze zawsze u mnie pojdzie cos nie tak

W kazdym razie poszedl tez przed chwilka mail do Supportu AutoMapy w tej sprawie