automapa 4.1.2 - pilot z lewej strony ekranu

• 7 Odpowiedzi
  • 3049 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline r6team

• *
  • 89
automapa 4.1.2 - pilot z lewej strony ekranu
« dnia: Grudzień 03, 2007, 15:46:09 »
Witam,

Po pierwsze chciałbym się przywitać z wszystkimi forumowiczami, Wasze forum przeglądam od dłuższego czasu, dzięki Wam stałem się (szczęsliwym) posiadaczem PDA F-S n560  :ok:

nadszedł czas na pierwszego posta  :-|
mam pytanie - co trzeba ustawić w automapie żeby pilot wyswietlany był z lewej strony ekranu (tak jak na załączonym obrazku)   B)  czy jest to możliwe do ustawienia w n560? czy można to ustawić tylko w pda z większą przekątną?
z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam

*

Dżeju

Odp: automapa 4.1.2 - pilot z lewej strony ekranu
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 03, 2007, 16:01:02 »
W ustawieniach tego nie ma, ale można to zrobić grzebiąc w plikach konfiguracyjnych. Poczytaj wątki o modyfikacjach interfejsu w AM4 - tam znajdziesz co nieco.

*

Offline RUKAT

• 2388
  • Sprzęt: POCO X3 NFC
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 03, 2007, 23:02:29 »
W ustawieniach tego nie ma, ale można to zrobić grzebiąc w plikach konfiguracyjnych. Poczytaj wątki o modyfikacjach interfejsu w AM4 - tam znajdziesz co nieco.
Chyba jednak się nie da(w każdym razie nie tak łatwo) .Tak jak na zdjęciu będzie tylko w urządzeniach z ekranem 480/272 piksele (NavRoad)
Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy ;o)

*

Offline matthiasgor

• 368
  • Sprzęt: NavRoad Vivo S, Nokia E7
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 05, 2007, 00:03:20 »
Chyba jednak się nie da(w każdym razie nie tak łatwo) .Tak jak na zdjęciu będzie tylko w urządzeniach z ekranem 480/272 piksele (NavRoad)

Da, Da. ab0x przygotował mi pliki w wersji 4.0.1 i udało mu sie upchnąć wszystko na 320x240 i ładnie to wyglądało, w związku z tym iż później były aktualizacje, nie zajmowaliśmy się tym.

U mnie to wyglądało tak.
--
Pozdrawiam
Maciej

*

Offline r6team

• *
  • 89
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 05, 2007, 18:05:53 »
fajna sprawa - chciałbym zobaczyć jak to wygląda na ekranie 640/480. Chyba będę musiał kiedyś przełamać swoje opory i "pogrzebię" w plikach  B) tylko gdyby nie aktualizacje... chociaż następna pewnie będzie jak zwykle "przed wakacjami"  :ok:

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 05, 2007, 18:51:23 »
tylko gdyby nie aktualizacje... chociaż następna pewnie będzie jak zwykle "przed wakacjami"  :ok:

Najprawdopodobniej zimowymi a raczej świątecznymi :P

*

Offline tjank

• *
  • 82
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 06, 2007, 08:29:02 »
No piknie. Tego widoku mi brakuje. Może znajdzie się jakiś łaskawca, który potrafi to zrobić ????

*

Dżeju

« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 06, 2007, 11:41:02 »
Nawet jak znajdzie się łaskawca, to i tak nie za barddzo się przyda, gdyż w każdym PDA trzeba to robić indywidualnie (nie wiem dlaczego) - przetestowałem to z kilkoma kolegami - u mnie pewne modyfikacje Pilota są OK, a u innych na podobnym sprzęcie (lub takim samym) już jest kicha - nawet podmieniając całe pliki konfiguracyjne.