Zatem Ty spekuluj dalej a ja szukam dowodów... "Jak znajdę, to Ci powiem..."
Nie znajdziesz ich nigdy, jeżeli będziesz tak reagował, gdy ktoś w dobrej wierze zwróci Ci uwagę na błąd.
I to jest właśnie niższość słowa pisanego nad mówionym, ponieważ widzę, że brak intonacji w wypowiedzi diametralnie zmienia jej charakter...
Ani się nie czepiam, ani nie nadymam...
Zwracam jedynie uwagę na fakt, iż nie znamy budowy string-ów autoryzacyjnych zatem trudno nam jednoznacznie stwierdzić, jakie informacje są przekazywane do serwera autoryzacyjnego co skutkuje _dużą_ niewiadomodą co do funkcjonowania przedmiotowego znacznika "przypisz instalację do karty..."
I jeszcze jedno...
Nie wchodzę w pyskówki i niemerytoryczne spory. Mam dość niepotrzebnych walk taki jak ostatnio przeprowadzili kwieto i nocnyMarek...
Jeśli ktoś dysponuje informacjami, które pozwolą odkryć tajemnicę funkcjonalności znacznika "przypisz instalację do karty...", chętnie z nim porozmawiam...
OK. Zrobię Wam tę uprzejmość i pójdę tokiem myślenia narzuconym kilkoma postami powyżej...
Uznając, że:
a) ID urządzenia i ID karty nawet po formatowaniu pozostaje niezmiennny
b) nasz kod licencji oraz adres e-mail pozostaje niezmienny
to jaki parametr decyduje o zmianach w string-u autoryzacyjnym...
Jedyne, co mi przychodzi do głowy, to zapis podczas instalacji na naszym urządzeniu dodatkowego ID instalacji, który przy aktualizacji jest podawany do serwera autoryzacyjnego łącznie z a) i b). Jeżeli ID instalacji zmieni się, zmieni się i string.
No dobrze... Wszystko byłoby OK, ale: ?? !! ??
Co będzie w sytuacji, kiedy kartę z instalacją do niej przypisaną przełożę do innego Pocket-a no i zachcę mi się na tym innym PPC zaktualizować program/mapę ?? Uda się czy nie ?? Przecież ID urządzenia jest inne ??
No i wracam do początku...

Zatem nasuwają mi się 2 pytania:
1. Jakie informacje są potrzebne do zainstalowania/zaktualizowania AM 4.X (szczególnie w przypadku instalacji przypisanej do karty SD)?
2. Do czego doprowadzi nas taka spekulacja?