Automapa 4.1.1

• 208 Odpowiedzi
  • 45760 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Treker

• 756
Odp: Automapa 4.1.1
« Odpowiedź #120 dnia: Wrzesień 27, 2007, 12:38:54 »
apropos podświetlania w AM 4.1.1 własnie dostałem info od supportu AM:

"Dziekujemy za przeslane zgloszenie.

Problem jest nam juz znany i w najblizszym czasie bedzie opublikowana
stosowna latka naprawiajaca ten blad. 

Na chwile obecna prosimy o wylaczenie opcji wygaszania w urzadzeniu
PDA." 

*

Offline Sum

• **
  • 136
  • Sprzęt: OMNIA i8000 ROM NXXJH2
« Odpowiedź #121 dnia: Wrzesień 27, 2007, 21:06:06 »
Opcja zarzadzania energia i ekranem wlaczona. AM dziala, jedziemy.....Nagle ekran ciemnieje, jakby sie wylaczyl PDA....Uwazne spojrzenie i okazuje sie, ze AM widac, ale bardzo slabo, efekt taki, jakby sciemnic ekran prawie maksymalnie. Nawigacja nadal dziala, Holek gada. Klikniecie w lewy dolny rog ekranu powoduje uaktywnienie Menu i gwaltowne rozjasnienie ekranu. Jest ok, jedziemy dalej. Nagle ekran ponownie gasnie, nawigacja dziala.
I tak w kolko

Wylaczenie opcji zarzadzania energia i ekranem powoduje, ze takie anomalie juz sie nie zdarzaja, ekran nie gasnie. Przynajmniej takie mam spostrzezenia na dzien dzisiejszy

Potwierdzam to po dzisiejszej jeździe - jest dokładnie tak samo, ale mam jedno uzupełnienie. Dzieje się tak tylko przy włączonym zasilaniu zewnętrznym!
Nawigacja prowadzona przez ponad 2 godziny z akumulatora nie wykazała żadnego problemu z zarządzaniem energią, dopiero po podłączeniu ładowania zaczęło się to, co opisał JaMi. Wylaczenie opcji zarzadzania energia i ekranem załatwia problem i, co dziwne, nie wyłącza ekranu przy powrocie do zasilania z akumulatora.

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
« Odpowiedź #122 dnia: Wrzesień 27, 2007, 22:49:02 »
Bo ciekawe co masz ustawine w sestemie PPC tzn na ekranie Today... bo to co piszecie wskazywałoby nie na to, że AM nie podtrzymuje podświetlania ale wyłącza podtrzymywanie.... przynajmniej u Was... bo u mnie to pierwsze...
ISTQB Certified Tester

*

Offline RaaF

• 33
  • Sprzęt: FSC Pocket LOOX N560/iPhone 3G 16GB
« Odpowiedź #123 dnia: Wrzesień 28, 2007, 10:47:03 »
u mni ebez wzglwedu na ustawienia systemowe AM wyłacza popdświetlenie, ale PDA się nie usypia tak ze zarządzanie zasilaniem działa poprawnie tylko zarządzanie ekranem kuleje, czekamy na poprawkę

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #124 dnia: Wrzesień 28, 2007, 12:10:45 »
u mni ebez wzglwedu na ustawienia systemowe AM wyłacza popdświetlenie, ale PDA się nie usypia tak ze zarządzanie zasilaniem działa poprawnie tylko zarządzanie ekranem kuleje, czekamy na poprawkę
Czekamy, czekamy ... tylko, żebyś był tak uporzejmy nieco "jaśniej" pisać to byłoby fajnie...
ISTQB Certified Tester

*

Offline prozor

• 1089
  • Człowieku, nie irytuj siebie i mnie. Zgoda?
  • Sprzęt: ZTE Blade
« Odpowiedź #125 dnia: Wrzesień 28, 2007, 13:33:05 »
Czekamy, czekamy ... tylko, żebyś był tak uporzejmy nieco "jaśniej" pisać to byłoby fajnie...

Jaśniej, jak jaśniej - czytelniej ;)
Wracając do tematu: póki co, problem rozwiązałem (załatałem?) nieco inaczej. Używam phoneAlarm, zdefiniowałem dwa profile:
1. Samochód - podświetlenie na maksa, brak wyłączania przy zasilaniu zewnętrznym, BT on, wibracja off, itp. wszystkie opcje potrzebne w samochodzie + włączenie Automapy.
2. Samochód noc - podświetlenie na 10%, pozostałe opcje jak profil "Samochód" wraz z włączeniem Automapy (gdy jest już uruchomiona, przywołana zostanie na pierwszy plan).

Uruchomienie ręczne: nacisnąć palcem wybór profilu, wybrać paluchem profil. I już. W przypadku uruchomionej AM, naciskam najpierw czerwoną słuchawkę (wywołanie ekranu "Dzisiaj").

Zaraz zrobię mortskrypcik, tak żeby funkcje przełączania wywoływać głosem: Mam przypisany do klawisza "Media" Voice speed dial, wystarczy przypisać wywołanie głosowe skryptu np: "przełącz na noc" i sprawa załatwiona...

To i tak tylko proteza - prościej, milej i przyjemniej byłoby mieć zdefiniowane sterowanie ekranem w AM...
Jeśli chcesz się o coś zapytać, zadaj jasne i konkretnie pytanie. Ale pamiętaj żeby sprawdzić, czy wcześniej już nikt o to się nie zapytał i nie udzielił odpowiedzi... Przed zadaniem pytania, najpierw przeczytaj to: http://rtfm.killfile.pl/

*

Offline emigrant

• 362
  • Sprzęt: iPhone 3G 16GB BLACK, iPad 2 3G 64GB WHITE
« Odpowiedź #126 dnia: Wrzesień 28, 2007, 14:12:48 »
@prozor

zarabisty ten phoneAlarm, wlasnie se go instalnalem triala na 30dni, chyba go se kupie , bardzo ciekawy soft. Dobrze sie nie przyjrzalem ale powiedz czy jest w nim taki myk, ze jak ktos zadzwoni i sie nie odbierze telefonu rozmowy i mi np. co 5min bedzie pikac, ze ktos dzwonil albo dostalem sms?
Follow me: Blip  Twitter

*

Offline prozor

• 1089
« Odpowiedź #127 dnia: Wrzesień 28, 2007, 14:15:11 »
@prozor

zarabisty ten phoneAlarm, wlasnie se go instalnalem triala na 30dni, chyba go se kupie , bardzo ciekawy soft. Dobrze sie nie przyjrzalem ale powiedz czy jest w nim taki myk, ze jak ktos zadzwoni i sie nie odbierze telefonu rozmowy i mi np. co 5min bedzie pikac, ze ktos dzwonil albo dostalem sms?

Tak, ustawiasz i definiujesz to wg swojego uznania - tak jak ma pikać, ile ma razy pikać i co jaki czas ma pikać.
Zakładka: Alarmy: Powtórz (ile seriii od 1 do 3) co (od 20s do 30 min) powtórz (od 1x do nieskończoności). Powiadamianie można zatrzymać przy stanie baterii od 10% do 40%.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 28, 2007, 14:21:27 wysłana przez prozor »
Jeśli chcesz się o coś zapytać, zadaj jasne i konkretnie pytanie. Ale pamiętaj żeby sprawdzić, czy wcześniej już nikt o to się nie zapytał i nie udzielił odpowiedzi... Przed zadaniem pytania, najpierw przeczytaj to: http://rtfm.killfile.pl/

*

Offline emigrant

• 362
  • Sprzęt: iPhone 3G 16GB BLACK, iPad 2 3G 64GB WHITE
« Odpowiedź #128 dnia: Wrzesień 28, 2007, 15:04:48 »
Tak, ustawiasz i definiujesz to wg swojego uznania - tak jak ma pikać, ile ma razy pikać i co jaki czas ma pikać.
Zakładka: Alarmy: Powtórz (ile seriii od 1 do 3) co (od 20s do 30 min) powtórz (od 1x do nieskończoności). Powiadamianie można zatrzymać przy stanie baterii od 10% do 40%.

dzieki,  juz wszystko obcykalem, fajny sofcik.Szkoda, ze nie ma tego bajeru ze mozna blokowac jakies numery tymczasowo co objawem dla dzwoniacego bedzie brak zasiegu lub telefon wylaczony itd. Jakis jest od tego soft tylko nie pamietam nazwy.
Follow me: Blip  Twitter

*

Offline prozor

• 1089
« Odpowiedź #129 dnia: Wrzesień 28, 2007, 15:36:29 »
dzieki,  juz wszystko obcykalem, fajny sofcik.Szkoda, ze nie ma tego bajeru ze mozna blokowac jakies numery tymczasowo co objawem dla dzwoniacego bedzie brak zasiegu lub telefon wylaczony itd. Jakis jest od tego soft tylko nie pamietam nazwy.

Tak, jest - osobiście polecam płatny (24,5 $, ale warty tych pieniędzy) MagiCall ( http://www.mobiion.com/magicall.html ) - chyba najlepszy z wypróbowanych przeze mnie. Możesz określone numery: normalnie traktować, przepuszczać, odrzucać, ignorować albo też odebrać i za chwilkę rozłączyć ;). Używam tego do odrzucania nr zastrzeżonych (głównie dzwonią z "bardzo atrakcyjnymi ofertami handlowymi"  :evil:), lub upierdliwców... Podobnie jest z sms - tu nieco mniejszy wybór: normalne, przepuszczenie, skasowanie. Ja używam tego głównie do skasowania sms'ów reklamowych, którymi mój operator od czasu do czasu mnie próbuje częstować. Program kasuje to w locie.

Oczywiście można określić dni i godziny obowiązywania filtra, w rodzaju powiadamiania wybrać: wyświetlenie ikony na pasku, pokazanie powiadomienia i/lub odnotowanie zdarzenia.

Listy numerów można tworzyć (także z * czyli np. 7* dotyczy wszystkich numerów zaczynających się od 7 itp.), lub wybierać z książki tel.

Darmową alternatywą jest CallFireWall ( http://www.logic-unlimited.com/callfirewall.php ). Program posiada duże możliwości, porównywalne z w/w MagiCall, małym minusem jest to, że wymaga do pracy .NET CF 2.

(acha, testowałem jeszcze smartFilter, jednak to nie to ;) )

OK, starczy, bo jeszcze opierniczą nas za OT ;)
Jakbyś miał jeszcze jakieś pytania, to pisz na pocztę.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 28, 2007, 15:39:41 wysłana przez prozor »

*

Offline Yako

• 508
  • .: AutoMapa EU & iGO Primo :.
    • Jarosław Chmielewski - Wizytówka
  • Sprzęt: GoClever Navio 505
« Odpowiedź #130 dnia: Wrzesień 28, 2007, 22:51:08 »
A mnie w tej nowej wersji brakuje możliwości przypisania funkcjonalności "Nawiguj względem:
a) najbliższego punktu trasy
b) końca trasy
(Ustawienia -> Trasy -> 5)
do klawisza sprzętowego.
Super sprawa by była gdybym jadąc mógł nacisnąć klawisz i wiedzieć ile jest do najplizszego punktu przelotowego, nacisnąć ponownie i wiedzieć, ile mam do końca trasy.
Zastosowanie tej funkcjonalności widzę jako przełącznika naciśnij: wybrałeś a), naciśnij: wybrałeś b), naciśnij: wybrałeś a) itd... itp...
Created By Yako - GSM PL +48 533 67 29 53

*

Offline igab

• 1119
  • Sprzęt: Clarion Map780+AM6.6EU
« Odpowiedź #131 dnia: Wrzesień 28, 2007, 23:17:31 »
Dobry pomysł, powinieneś to zgłosić do AM,
ktoś pisał, że niedługo mają wypuścić koleną łatkę, może dopiszą tę opcję do klawisz sprzętowych.

*

Offline Yako

• 508
  • .: AutoMapa EU & iGO Primo :.
    • Jarosław Chmielewski - Wizytówka
  • Sprzęt: GoClever Navio 505
« Odpowiedź #132 dnia: Wrzesień 28, 2007, 23:32:48 »
Dobry pomysł, powinieneś to zgłosić do AM,
ktoś pisał, że niedługo mają wypuścić koleną łatkę, może dopiszą tę opcję do klawisz sprzętowych.
Bardzo proszę - zgłosiłem...
Mam nadzieję, że funkcjonalość zostanie zaimplementowana w nowej wersji "łatacza"  :ok:
Created By Yako - GSM PL +48 533 67 29 53

« Odpowiedź #133 dnia: Wrzesień 29, 2007, 00:19:33 »
Czy ktoś wie czy AM będzie w najbliższym czasie w stanie podać mi aktualny km drogi ???

*

Offline macluke

• **
  • 180
  • Sprzęt: Mio p550m; Dell Axim X3
« Odpowiedź #134 dnia: Październik 02, 2007, 11:46:38 »
Pewnie też dostaliście takiego maila z AM:

Informujemy ze w kolejnej wersji 4.1.2 problem z wygaszaniem
zostal juz rozwiazany.

Aktualizacja ukaze sie niebewm.
Do tego czasu sugerujemy wylaczyc podswietlanie w ustawieniach
systemowych.

Pozdrowienia / Regards / Mit freundlichen Grussen
AutoMapa

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #135 dnia: Październik 02, 2007, 11:56:38 »

zostal juz rozwiazany.

systemowych.

AutoMapa

Nie każdy jest takim wybrańcem jak TY  :)
Chyba włączyć...  :)
« Ostatnia zmiana: Październik 02, 2007, 11:59:21 wysłana przez piotr.lutynski »
ISTQB Certified Tester

*

Offline macluke

• **
  • 180
  • Sprzęt: Mio p550m; Dell Axim X3
« Odpowiedź #136 dnia: Październik 02, 2007, 12:08:41 »
Cytat: piotr.lutynski

dostali zapewne ci, którzy zgłaszali problem z zarządzaniem energią i ekranem do AM.
Czekam więc na te 'niebawem'...

Pomylili się chłopaki - chcieli napisać wyłączyć wygaszanie :)

*

Offline Qbik

• 1495
    • www.wikaro.pl
« Odpowiedź #137 dnia: Październik 02, 2007, 12:18:20 »
zgłaszałem, a maila nie dostałem, no nic, chyba że do spamu poszło ;)
axim x51v LennySh_Football WM6.1 L10 & iPhone 3G 16GB z 2.2.1 na pokładzie + BT-359 + 4gb SDHC & CF + AM 5.xx EU
http://www.pdaclub.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=6656

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #138 dnia: Październik 02, 2007, 13:25:06 »
Cytat: piotr.lutynski

dostali zapewne ci, którzy zgłaszali problem z zarządzaniem energią i ekranem do AM.
Czekam więc na te 'niebawem'...
Ja zgłaszałem a nawet wysałem w tej sprawie 2 maile bo wysyłałem też inne uwagi i sugestie w tym temacie.... ale pewnie to kwestia czasu.....  :)
Pomylili się chłopaki - chcieli napisać wyłączyć wygaszanie :)

Wiem, wiem... jak tylko żartuję  :)

Napisane: Październik 02, 2007, 12:21:47
Tak sobie pomyślałem, że pewnie "przed wakacjami"  :E
ISTQB Certified Tester

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #139 dnia: Październik 02, 2007, 13:55:25 »

zostal juz rozwiazany.

systemowych.

AutoMapa

No to czekamy bo wczoraj nie wyłączyłem podświetlania na PDA i myślałem, że mnie coś trafi  w czasie jazdy :mad: Wcześniej nie wiedziałem o problemie z wygaszaniem ekranu  :(
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #140 dnia: Październik 02, 2007, 16:28:02 »
Czy ktoś jeszcze dostał tego maila?
ISTQB Certified Tester

*

Offline beblot

• 34
  • HP 214:Hx4700 WM6.0 fix2(kozhura_Edition)
« Odpowiedź #141 dnia: Październik 02, 2007, 16:28:35 »
u mnie na brak podświetlenia pomogło chwilowe włączenie wersji 3.97.

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #142 dnia: Październik 03, 2007, 00:50:02 »
To chyba jakiś żart... przed chwilą dostałem maila z informacją o wersji 4.1.... to ten mail szedł do mnie chyba miesiąc a może dłużej....  :O
ISTQB Certified Tester

*

Offline Qbik

• 1495
    • www.wikaro.pl
« Odpowiedź #143 dnia: Październik 03, 2007, 00:59:15 »
Też takiego dostałem hehe
axim x51v LennySh_Football WM6.1 L10 & iPhone 3G 16GB z 2.2.1 na pokładzie + BT-359 + 4gb SDHC & CF + AM 5.xx EU

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #144 dnia: Październik 03, 2007, 01:39:12 »
Też takiego dostałem hehe
Kurczę... o co chodzi.... :O ???
ISTQB Certified Tester

*

Offline expat

• 13
  • Sprzęt: Eten M700
« Odpowiedź #145 dnia: Październik 03, 2007, 07:25:36 »
Też mam tego maila. Chłopaki najwyraźniej  nie panują już nad procesem... :D

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #146 dnia: Październik 03, 2007, 07:27:50 »
Ja też rano sprawdziłem pocztę i mam  :) ale z datą 02.10 a Piotr coś pisał, że miesiąc do niego szedł.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline rep007

• 302
  • Sprzęt: HTC HD2, HTC Kaiser, HP Hx4700, WM, Android, AM EU
« Odpowiedź #147 dnia: Październik 03, 2007, 08:27:26 »
Witam
Ja też jestem szczęśliwcwm - dostałem maila z datą 2.10.2007 że już mogę pobrać wersję 4.1.1 - ufffffff ale mi ulżyło :mrgreen:
ROM: NexusHD2 - Gingerbread 3.2a Nand

*

Offline literat

• 428
  • Sprzęt: Obecnie na etapie poszukiwań
« Odpowiedź #148 dnia: Październik 03, 2007, 08:35:28 »
Może nie zdążyli zaktualizować strony :D

*

Offline Qbik

• 1495
    • www.wikaro.pl
« Odpowiedź #149 dnia: Październik 03, 2007, 08:38:31 »
z tym, że mail dotyczy wersji 4.1 chyba, że coś z czytaniem z rana u mnie nie tak ;)