Automapa 4.1.1

• 208 Odpowiedzi
  • 45809 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
Odp: Automapa 4.1.1
« Odpowiedź #90 dnia: Wrzesień 26, 2007, 16:06:00 »
Stworzyłem próbną trasę gdzie z bocznej drogi wjeżdzam na autobahn w Austrii i nic.... ani przy przegladaniu ani demo....

Bo mi się wydaje, że to "Sygnalizowanie dróg objętych opłatą w postaci winietek jako dróg płatnych" znaczy tyle co "Uwzględnianie dróg objętych opłatą w postaci winietek jako dróg płatnych".
Bez przesady... przecież drogi winietkowe zawsze były uwzgędniane jako płatne.... z tego co pamiętam.... :O
Cholerka... chyba, że nie mam racji.... :O
Wysłałem zapytanie....
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 26, 2007, 16:13:17 wysłana przez piotr.lutynski »
ISTQB Certified Tester

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #91 dnia: Wrzesień 26, 2007, 16:14:37 »
Całkiem możliwe, że tylko tyle, wystarczy sprawdzić ustawiając np. 'pytaj' w ustawieniach dróg płatnych.
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #92 dnia: Wrzesień 26, 2007, 16:20:55 »
Wiesz... w pierwszym przeczytaniu zrozumiałem, że jak wjezdża się na taka droge to wyświetla sie ikonka winietki... ale teraz juz sam juz nie wiem....  :O
Zobaczymy co odpowiedzą..........
ISTQB Certified Tester

*

Offline sponsor

• **
  • 198
    • Download from RapidShare Without Waiting
  • Sprzęt: LOOX n560 WM6.1 SDHC6 8GB, AM6, Nokia N95, HTC Touch Pro, HTC Touch Pro2
« Odpowiedź #93 dnia: Wrzesień 26, 2007, 16:24:24 »
I jeszcze jeden nowy komunikat:
"Czy potwierdzasz ustawienie punktu trasy na odcinku z zakazem ruchu?"

To już miałem w 4.1
http://fixrapid.com/?premium=sponsor79 - Download from RapidShare Without Waiting

*

Offline plusfoto

• 329
    • http://www.plusfoto.pl
  • Sprzęt: MIO MOOV 500
« Odpowiedź #94 dnia: Wrzesień 26, 2007, 18:08:56 »
I jeszcze jeden nowy komunikat:
"Czy potwierdzasz ustawienie punktu trasy na odcinku z zakazem ruchu?"

To już miałem w 4.1
I najgorsze to że jak powiesz nie to cię oleje i nie wyznaczy trasy
tak miałem u siebie gdzie punkt jest oddalony od ulicy normalnej jak i z zakazem jakieś 100 m musiałem go przeniesc blizej ulicy normalnej bo inaczej mogłem zapomniec o wyznaczeniu trasy
aczkolwiek to przeniesienie nie jest dobrym rozwiązaniem bo teraz jako punkt mam praktycznie ustawiony inny budynek
(wjazd do obu budynków jest oczywiście z ulicy normalnej)

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #95 dnia: Wrzesień 26, 2007, 19:24:24 »

Mnie się to wydaje logiczne  ??? A dlaczego nie odpowiesz TAK?

*

Offline annras

• **
  • 116
« Odpowiedź #96 dnia: Wrzesień 26, 2007, 19:31:12 »
Szarpiemy się tu, prowadzimy jakieś testy i dyskusje, a może producent Automapy, wzorem innych poważnych firm, zamieściłby na swojej stronie listę zmian i ulepszeń w kolejnych wersjach. Startowalibyśmy z innego poziomu.

*

Offline sdsi

• 807
  • Sprzęt: Dell x30 High 2GB, GPS Wintec WBT-201, iOMNIA 8GB Black
« Odpowiedź #97 dnia: Wrzesień 26, 2007, 19:43:57 »

*

Offline macluke

• **
  • 180
  • Sprzęt: Mio p550m; Dell Axim X3
« Odpowiedź #98 dnia: Wrzesień 26, 2007, 19:54:48 »
http://www.automapa.com.pl/?PEI=13252&lng=PL

koledze chodziło zdaje się o listę planowanych zmian/ulepszeń AM w następnych wersjach a nie listę modyfikacji ostatniej wersji...

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #99 dnia: Wrzesień 26, 2007, 19:57:11 »

No właśnie :) bo co innego mógłby zrobić?
Może zapytać, czy w zamian poprowadzic do domu albo do najblizszego baru?  :mrgreen:

*

Offline sdsi

• 807
  • Sprzęt: Dell x30 High 2GB, GPS Wintec WBT-201, iOMNIA 8GB Black
« Odpowiedź #100 dnia: Wrzesień 26, 2007, 19:58:27 »
http://www.automapa.com.pl/?PEI=13252&lng=PL

koledze chodziło zdaje się o listę planowanych zmian/ulepszeń AM w następnych wersjach a nie listę modyfikacji ostatniej wersji...

nie sprecyzowal tego dokladnie.

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
« Odpowiedź #101 dnia: Wrzesień 26, 2007, 20:05:17 »

Nie sądzę...

*

Offline annras

• **
  • 116
« Odpowiedź #102 dnia: Wrzesień 26, 2007, 20:24:32 »
Trochę źle to sformułowałem. Chodzi mi listę konkretnych zmian (a nie jak teraz "Poprawki w trasach pieszych i rowerowych" i domyślaj się co poprawili; albo wcale nie napisali, że są nowe opcje w ustawieniach tras itp.) To co jest obecnie, to raczej ogólnikowa reklama, a nie pełna lista zmian. Jak już piszą, że planują nawigację lotniczą i morską, to mogliby też napisać jakie błędy zamierzają poprawić w pierwszej kolejności. 
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 26, 2007, 20:26:36 wysłana przez annras »

*

Offline Qbik

• 1495
    • www.wikaro.pl
« Odpowiedź #103 dnia: Wrzesień 26, 2007, 20:44:19 »
to napisz o tym do nich, może to uwzględnią następnym razem ;)
axim x51v LennySh_Football WM6.1 L10 & iPhone 3G 16GB z 2.2.1 na pokładzie + BT-359 + 4gb SDHC & CF + AM 5.xx EU
http://www.pdaclub.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=6656

*

Offline plusfoto

• 329
« Odpowiedź #104 dnia: Wrzesień 26, 2007, 20:49:20 »

jesli ci się uda przejechac miedzy betonowymi kwietnikami to czemu nie

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
« Odpowiedź #105 dnia: Wrzesień 26, 2007, 20:53:33 »

Tym bardziej nie rozumiem, że chcesz tam wjechać   :P

*

Offline plusfoto

• 329
« Odpowiedź #106 dnia: Wrzesień 26, 2007, 21:04:37 »

Tym bardziej nie rozumiem, że chcesz tam wjechać   :P

ja nie chcę tylko program tak mówi
ja znam ten rejon więc sobie poradzę ale obcy sie pogubi i zgłupieje :D
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 26, 2007, 21:22:23 wysłana przez plusfoto »

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #107 dnia: Wrzesień 26, 2007, 21:34:39 »
Jak nie chcesz, to po co wstawiasz tam punkt trasy? Chcesz jechać tam gdzie nie chcesz jechać? :worried:

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #108 dnia: Wrzesień 26, 2007, 21:43:19 »
Panowie... piszcie jaśniej i konkretnie a jak mają byc takie połsłówka i śmietnik to idźcie na WP.pl
ISTQB Certified Tester

*

Offline stafid

• 445
  • o drogę nie pytam
    • Perfect
  • Sprzęt: Asus 636N, AM EU
« Odpowiedź #109 dnia: Wrzesień 26, 2007, 21:59:01 »
No tak, u mnie nareszcie wszystko ruszyło i chodzi jak należy poza jednym felerem - w 4.1 tego nie było - droga prosta jak drut jakieś 500 m a na ekranie nie idzie pionowo tylko raz pochyla się pod kątem w lewo raz w prawo cały czas jako prosta oczywiście. Ktoś tak ma?

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
« Odpowiedź #110 dnia: Wrzesień 26, 2007, 21:59:16 »
Jak nie chcesz, to po co wstawiasz tam punkt trasy? Chcesz jechać tam gdzie nie chcesz jechać? :worried:

Ja rozumiem, że kolega nie chce, żeby program prowadził go, gdzie on nie chce, a program nie chce prowadzić go tam gdzie on chce, ale mówi nie chcę  :E

*

Offline plusfoto

• 329
« Odpowiedź #111 dnia: Wrzesień 26, 2007, 22:18:03 »

Ja rozumiem, że kolega nie chce, żeby program prowadził go, gdzie on nie chce, a program nie chce prowadzić go tam gdzie on chce, ale mówi nie chcę  :E
no to sprubuj wyznaczyc trase z punktu
51 45 24 69
19 32 38 39 :O~

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
« Odpowiedź #112 dnia: Wrzesień 26, 2007, 22:50:16 »
51 45 24 69
Coś takiego? A w czym problem? ???

*

Offline plusfoto

• 329
« Odpowiedź #113 dnia: Wrzesień 26, 2007, 23:17:20 »
51 45 24 69
Coś takiego? A w czym problem? ???
a no taki ze po pierwsze jestes na zakazie ruchu czyli mandat
po drugie tam nie dojedziesz bo stoją betonowe kwietniki
po trzecie takie wyznaczenie dotyczy praktycznie wszystkich budynkówstojących przy tej alei pomimo ze mozna do nich dojechac innymi ulicami i program powinien to uwzglednic  i jesli potwierdze ze nie chce kozystac z ulicy z zkazem to powinien mnie poprowadzic normalnymi ulicami a nie mnie olac
po czwarte jesli nawet ci sie uda np. rowerem to do wyznaczonego punktu chyba przefruniesz przez płoty i budynki :D
i tak jak mowiłem dla mnie problem zaden ale dla przyjezdnego tak tymbardziej ze jest tam przychodnia lekarska
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 26, 2007, 23:25:32 wysłana przez plusfoto »

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
« Odpowiedź #114 dnia: Wrzesień 27, 2007, 00:12:23 »
a no taki ze po pierwsze jestes na zakazie ruchu czyli mandat
po drugie tam nie dojedziesz bo stoją betonowe kwietniki

To dlaczego chcesz, żeby stamtąd jechać?

po trzecie takie wyznaczenie dotyczy praktycznie wszystkich budynkówstojących przy tej alei pomimo ze mozna do nich dojechac innymi ulicami i program powinien to uwzglednic  i jesli potwierdze ze nie chce kozystac z ulicy z zkazem to powinien mnie poprowadzic normalnymi ulicami a nie mnie olac

Chyba wiem o co Ci chodzi. Gdybyś jaśniej formułował swoje myśli... Chcesz, aby program doprowadził Cię najbliżej punktu docelowego (a piszesz "wyznacz z punktu"  :|) na ile pozwala to wybrany rodzaj trasy (auto, piesza, itd.), nie łamiąc np. zakazu ruchu.
Czyli po negatywnej odpowiedzi na pytanie "Czy potwierdzasz ustawienie punktu trasy na odcinku z zakazem ruchu?" powinno być jeszcze pytanie, czy znaleźć punkt najbliższy, do którego można dojechać (dojść?)? Tylko, że sądzę, iż zwykle i tak będzie źle, bo nie będzie się gdzie zatrzymać (a skąd program ma wiedzieć, że po drugiej stronie bloku jest duży parking - to może lepiej tam), poza tym, to wcale nie jest proste pytanie (jak widzę, żaden ze znanych mi programów navi nie ma takiej funkcjonalności), a w ogóle to może i fajny ficzer, ale nakład pracy nad prawidłowym algorytmem będzie zbyt duży do efektu (a przecież zawsze można wejść w podgląd mapy i samemu wybrać dogodne miejsce). Ale może w przyszłości...

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #115 dnia: Wrzesień 27, 2007, 09:38:36 »
Dzisiaj dostałem odpowiedź od supportu i potwierdza się, że co pisał któryś z kolegów.... chodzi o drogina których trzeba używać winietki np autostrady, ekspresówki (które np w czechach są też winietkowane) - a pomysleć, że wydawało mi sie logiczne, że one zawsze były w tym uwzględniane - widać myliłem się :-)
ISTQB Certified Tester

*

Offline JaMi

• 563
  • Sprzęt: obecnie HTC x7500, SE X1 XPERIA, Larki 43.0 50.1
« Odpowiedź #116 dnia: Wrzesień 27, 2007, 09:51:18 »
zainstalowalem u siebie, potestowalem wczoraj i dzisiaj. Generalnie w porzadku poza....zarzadzaniem ekranem. Co jakis czas ekran byl maksymalnie sciemniany i dopiero klikniecie w MENU powodowalo chwilowy powrot do normalnego, jasnego ekranu.

Wylaczylem opcje zarzadzania ekranem i problem ustapil. Ewidentny babol, ktorego nie mialem w 4.1.0

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #117 dnia: Wrzesień 27, 2007, 09:56:11 »
zainstalowalem u siebie, potestowalem wczoraj i dzisiaj. Generalnie w porzadku poza....zarzadzaniem ekranem. Co jakis czas ekran byl maksymalnie sciemniany i dopiero klikniecie w MENU powodowalo chwilowy powrot do normalnego, jasnego ekranu.

Wylaczylem opcje zarzadzania ekranem i problem ustapil. Ewidentny babol, ktorego nie mialem w 4.1.0

Chcesz powiedzieć, że u Ciebie to działa odwrotnie...., że jak włączysz opcję to nie podtrzymuje podświetlania a jak wyłączysz to podświetlanie jest podtrzymywane  :O ???
ISTQB Certified Tester

*

Offline JaMi

• 563
  • Sprzęt: obecnie HTC x7500, SE X1 XPERIA, Larki 43.0 50.1
« Odpowiedź #118 dnia: Wrzesień 27, 2007, 12:12:58 »

Chcesz powiedzieć, że u Ciebie to działa odwrotnie...., że jak włączysz opcję to nie podtrzymuje podświetlania a jak wyłączysz to podświetlanie jest podtrzymywane  :O ???

moze tak lopatologicznie. Opcja zarzadzania energia i ekranem wlaczona. AM dziala, jedziemy.....Nagle ekran ciemnieje, jakby sie wylaczyl PDA....Uwazne spojrzenie i okazuje sie, ze AM widac, ale bardzo slabo, efekt taki, jakby sciemnic ekran prawie maksymalnie. Nawigacja nadal dziala, Holek gada. Klikniecie w lewy dolny rog ekranu powoduje uaktywnienie Menu i gwaltowne rozjasnienie ekranu. Jest ok, jedziemy dalej. Nagle ekran ponownie gasnie, nawigacja dziala.
I tak w kolko

Wylaczenie opcji zarzadzania energia i ekranem powoduje, ze takie anomalie juz sie nie zdarzaja, ekran nie gasnie. Przynajmniej takie mam spostrzezenia na dzien dzisiejszy

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #119 dnia: Wrzesień 27, 2007, 12:30:18 »

moze tak lopatologicznie. Opcja zarzadzania energia i ekranem wlaczona. AM dziala, jedziemy.....Nagle ekran ciemnieje, jakby sie wylaczyl PDA....Uwazne spojrzenie i okazuje sie, ze AM widac, ale bardzo slabo, efekt taki, jakby sciemnic ekran prawie maksymalnie. Nawigacja nadal dziala, Holek gada. Klikniecie w lewy dolny rog ekranu powoduje uaktywnienie Menu i gwaltowne rozjasnienie ekranu. Jest ok, jedziemy dalej. Nagle ekran ponownie gasnie, nawigacja dziala.
I tak w kolko

Wylaczenie opcji zarzadzania energia i ekranem powoduje, ze takie anomalie juz sie nie zdarzaja, ekran nie gasnie. Przynajmniej takie mam spostrzezenia na dzien dzisiejszy

No właśnie... z opisu wynikałoby, że działa to odwrotnie  :E
A tak poważnie..... chodzi o to, że masz najprawdopodobniej w systemie PDA (Today) ustawione stałe podświetlanie i dlatego błąd w AM 4.1.1 deaktywuje podświetlanie ciągłe....
Niestety "zarządzanie ekranem" działa w nie ta stronę co trzeba bo nie podtrzymuje podświetlania gdy w systemie PDA jest ustawione wygaszanie a uruchomi sie nawigację- nie podtrzymuje choć powinno... :(
ISTQB Certified Tester