a no taki ze po pierwsze jestes na zakazie ruchu czyli mandat
po drugie tam nie dojedziesz bo stoją betonowe kwietniki
To dlaczego chcesz, żeby stamtąd jechać?
po trzecie takie wyznaczenie dotyczy praktycznie wszystkich budynkówstojących przy tej alei pomimo ze mozna do nich dojechac innymi ulicami i program powinien to uwzglednic i jesli potwierdze ze nie chce kozystac z ulicy z zkazem to powinien mnie poprowadzic normalnymi ulicami a nie mnie olac
Chyba wiem o co Ci chodzi. Gdybyś jaśniej formułował swoje myśli... Chcesz, aby program doprowadził Cię najbliżej punktu docelowego (a piszesz "wyznacz z punktu"

) na ile pozwala to wybrany rodzaj trasy (auto, piesza, itd.), nie łamiąc np. zakazu ruchu.
Czyli po negatywnej odpowiedzi na pytanie "Czy potwierdzasz ustawienie punktu trasy na odcinku z zakazem ruchu?" powinno być jeszcze pytanie, czy znaleźć punkt najbliższy, do którego można dojechać (dojść?)? Tylko, że sądzę, iż zwykle i tak będzie źle, bo nie będzie się gdzie zatrzymać (a skąd program ma wiedzieć, że po drugiej stronie bloku jest duży parking - to może lepiej tam), poza tym, to wcale nie jest proste pytanie (jak widzę, żaden ze znanych mi programów navi nie ma takiej funkcjonalności), a w ogóle to może i fajny ficzer, ale nakład pracy nad prawidłowym algorytmem będzie zbyt duży do efektu (a przecież zawsze można wejść w podgląd mapy i samemu wybrać dogodne miejsce). Ale może w przyszłości...