U mnie te zarządzanie ekranem nie działa więc skopali t wszędzie, trzeba czekać na poprawki
Niech każdy to zgłasza.....
zauważyłem jeszcze jedną rzecz: wprowadzili w zarządzaniu ekranem, że jak ekran przestawia się w tryb nocny to zmniejsza się siła podświetlania... świetnie tylko dlaczego schodzi prawie do minimum bo moim zdaniem wystarczyłoby do 40% zakresu..... a co Wy, szanowni koledzy o tym myślicie?
Nie skopali wszędzie, bo jak już pisałem - u mnie działa. Nie działa za to to, o czym Ty piszesz, choć usilnie starałem się o taką opcję. Podświetlenie nawet na poziomie 40% w nocy jest dla mnie stanowczo za jasne (A701 ma faktycznie mocne podświetlenie ekranu), na dobrą sprawę wystarczy 10% lub nawet mniej (w ciemności ekran jest wystarczająco czytelny nawet gdy suwak jest na minimum).
Dlatego najsensowniejszym wyjściem byłoby zrobienie tego tak, jak jest to w iGo: tam są 3 opcje:
1. Brak zarządzania energią, tym steruje system operacyjny
2. Podświetlenie ciągłe, można ustawić poziom podświetlenia w dzień i w nocy (osobno), podświetlenie nie wyłączy się nawet przy pracy na baterii
3. Tryb energooszczędny, można ustawić poziom podświetlenia w dzień i w nocy (osobno), podświetlenie wyłącza się przy pracy na baterii, przy zasilaniu zewnętrznym podświetlenie jest ciągłe.
Jest to rozwiązanie chyba optymalne. Każdy może ustawić poziom podświetlenia wg własnych preferencji.
Ewentualnie można rozważyć dodatkową opcję stopniowego zmniejszania/zwiększania podświetlenia (zachód i wschód słońca, ale to już niekoniecznie

)