Automapa 4.1.1

• 208 Odpowiedzi
  • 45810 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline sponsor

• **
  • 198
    • Download from RapidShare Without Waiting
  • Sprzęt: LOOX n560 WM6.1 SDHC6 8GB, AM6, Nokia N95, HTC Touch Pro, HTC Touch Pro2
Odp: Automapa 4.1.1
« Odpowiedź #60 dnia: Wrzesień 26, 2007, 10:36:14 »
W przypadku mojego urządzenia (Acer n50 Pr.), problem zawieszania się, wynikający z niedopracowania zarządzania ekranem, rozwiązali radykalnie - funkcja "zarządzaj ekranem i energią" jest nieaktywna :shock:

To samo było w Loox N560 w AM 4.01... Ale potem działało...
http://fixrapid.com/?premium=sponsor79 - Download from RapidShare Without Waiting

*

Offline prozor

• 1089
  • Człowieku, nie irytuj siebie i mnie. Zgoda?
  • Sprzęt: ZTE Blade
« Odpowiedź #61 dnia: Wrzesień 26, 2007, 11:02:07 »
U mnie te zarządzanie ekranem nie działa więc skopali t wszędzie, trzeba czekać na poprawki
Niech każdy to zgłasza.....
zauważyłem jeszcze jedną rzecz: wprowadzili w zarządzaniu ekranem, że jak ekran przestawia się w tryb nocny to zmniejsza się siła podświetlania... świetnie tylko dlaczego schodzi prawie do minimum bo moim zdaniem wystarczyłoby do 40% zakresu..... a co Wy, szanowni koledzy o tym myślicie?

Nie skopali wszędzie, bo jak już pisałem - u mnie działa. Nie działa za to to, o czym Ty piszesz, choć usilnie starałem się o taką opcję. Podświetlenie nawet na poziomie 40% w nocy jest dla mnie stanowczo za jasne (A701 ma faktycznie mocne podświetlenie ekranu), na dobrą sprawę wystarczy 10% lub nawet mniej (w ciemności ekran jest wystarczająco czytelny nawet gdy suwak jest na minimum).

Dlatego najsensowniejszym wyjściem byłoby zrobienie tego tak, jak jest to w iGo: tam są 3 opcje:
1. Brak zarządzania energią, tym steruje system operacyjny
2. Podświetlenie ciągłe, można ustawić poziom podświetlenia w dzień i w nocy (osobno), podświetlenie nie wyłączy się nawet przy pracy na baterii
3. Tryb energooszczędny, można ustawić poziom podświetlenia w dzień i w nocy (osobno), podświetlenie wyłącza się przy pracy na baterii, przy zasilaniu zewnętrznym podświetlenie jest ciągłe.

Jest to rozwiązanie chyba optymalne. Każdy może ustawić poziom podświetlenia wg własnych preferencji.
Ewentualnie można rozważyć dodatkową opcję stopniowego zmniejszania/zwiększania podświetlenia (zachód i wschód słońca, ale to już niekoniecznie ;) )
Jeśli chcesz się o coś zapytać, zadaj jasne i konkretnie pytanie. Ale pamiętaj żeby sprawdzić, czy wcześniej już nikt o to się nie zapytał i nie udzielił odpowiedzi... Przed zadaniem pytania, najpierw przeczytaj to: http://rtfm.killfile.pl/

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
« Odpowiedź #62 dnia: Wrzesień 26, 2007, 11:12:25 »
Akceptuję pomysł...  :)
ISTQB Certified Tester

*

Offline Piotr - sq2frv

• **
  • 106
  • Bydgoszcz
  • Sprzęt: BLOW 70iBT
« Odpowiedź #63 dnia: Wrzesień 26, 2007, 11:52:46 »
Niestety, Acer n50 musi mieć bardzo specyficzne zarządzanie podświetleniem - te funkcje w iGO też są dla mnie niedostępne :(

*

Offline prozor

• 1089
  • Człowieku, nie irytuj siebie i mnie. Zgoda?
  • Sprzęt: ZTE Blade
« Odpowiedź #64 dnia: Wrzesień 26, 2007, 12:51:14 »
Niestety, Acer n50 musi mieć bardzo specyficzne zarządzanie podświetleniem - te funkcje w iGO też są dla mnie niedostępne :(

Czyli u Ciebie pozostaje opcja nr 1: wyłączone zarządzanie energią.
Jeśli chcesz się o coś zapytać, zadaj jasne i konkretnie pytanie. Ale pamiętaj żeby sprawdzić, czy wcześniej już nikt o to się nie zapytał i nie udzielił odpowiedzi... Przed zadaniem pytania, najpierw przeczytaj to: http://rtfm.killfile.pl/

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #65 dnia: Wrzesień 26, 2007, 13:02:01 »
Trochę zwykłego niechlujstwa też im muszę zarzucić, w układzie poziomym QVGA przy trybie nocnym
został niezmieniony układ ikon 'rączka' i 'menu kontekstowe'.
W pozostałych 3 trybach przesunęli rączkę do rogu ekranu, a tu pozostało po staremu.
I nie poprawili pliku ppc.Night.320x240.skin.commands (on za to odpowiada),
mimo, że im to zgłosiłem, a trzeba tylko zamienić miejscami kolejność wpisów.
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline Piotr - sq2frv

• **
  • 106
  • Bydgoszcz
« Odpowiedź #66 dnia: Wrzesień 26, 2007, 13:18:40 »
Właśnie, wprowadziłem na pulpit dużą ikonę do regulacji podświetlenia, trzeba jednak najpierw zminimalizować AM, ustawić podświetlenie (w dzień max, w nocy 20-30%) i wrócić do AM. Trochę uciążliwe, zwłaszcza w czasie jazdy :O~

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #67 dnia: Wrzesień 26, 2007, 13:28:31 »
wersja rajd orlen jako demo to tez wersja 416
Nieprawda... nadal jest to 405 czyli 4.1.0!
ISTQB Certified Tester

*

Offline rep007

• 302
  • Sprzęt: HTC HD2, HTC Kaiser, HP Hx4700, WM, Android, AM EU
« Odpowiedź #68 dnia: Wrzesień 26, 2007, 13:40:37 »
Witam
Na swoim hx4700 mam zainstalowaną wersję WM6 nie stwierdziłem problemów z zarządzaniem podświetlania, a zauważyłwm ciekawostkę - do tej pory GPS'a aktywowało się z poziomu menadżra a w tej wchwili AM uruchamia go sama bez mojej ingerencji !!!! :mrgreen:
ROM: NexusHD2 - Gingerbread 3.2a Nand

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #69 dnia: Wrzesień 26, 2007, 13:53:46 »
Właśnie, wprowadziłem na pulpit dużą ikonę do regulacji podświetlenia, trzeba jednak najpierw zminimalizować AM, ustawić podświetlenie (w dzień max, w nocy 20-30%) i wrócić do AM. Trochę uciążliwe, zwłaszcza w czasie jazdy :O~
Tylko, że jak zamkniesz Am to wszystko wraca do stanu pierwotnego czyli ustawień systemowych PDA przy zamkniętej AM i ustawień wbudowanych w AM (w przypadku jej pracy)
ISTQB Certified Tester

*

Offline oldzie

• 397
  • Sprzęt: HTC TyTN II WM6
« Odpowiedź #70 dnia: Wrzesień 26, 2007, 14:05:42 »

Witam

To już chyba lepiej, szybciej i najbezpieczniej jest na chwilkę wyłączyć i włączyć PDA przy uruchomionej AM. Przynajmniej ja tak robiłem  :E
O wszystkim decyduje środowisko.
Dlatego anioły fruwające w niebie mają piękne skrzydła,
natomiast anioły chodzące po ziemi mają piękne nogi.

*

Offline Piotr - sq2frv

• **
  • 106
  • Bydgoszcz
« Odpowiedź #71 dnia: Wrzesień 26, 2007, 14:09:05 »
To nie jest tak, Piotrze. Po włączeniu AM, podświetlenie jest takie, jakie ustawiłem w systemie PDA. AM nie zarządza podświetleniem.

W praktyce:
>Today< - minimalizuje AM
ikona reg. podświetlenia - tu trzeba niestety użyć rysika
>Today< - podnosi AM
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 26, 2007, 14:22:08 wysłana przez Piotr - sq2frv »

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #72 dnia: Wrzesień 26, 2007, 14:27:27 »
To nie jest tak, Piotrze. Po włączeniu AM, podświetlenie jest takie, jakie ustawiłem w systemie PDA. AM nie zarządza podświetleniem.

W praktyce:
>Today< - minimalizuje AM
ikona reg. podświetlenia - tu trzeba niestety użyć rysika
>Today< - podnosi AM
Wszystko jasne... ale to chyba nie jest sprzeczne z tym co napisałem bo jak zamkniesz AM to wróci do takiego ustawienia jakie było przed jej włączeniem (i ustawianiem podczes jej pracy)....?
ISTQB Certified Tester

*

Offline Piotr - sq2frv

• **
  • 106
  • Bydgoszcz
« Odpowiedź #73 dnia: Wrzesień 26, 2007, 14:31:26 »
Jasne, po prostu ustawienie się nie zmienia :ok:

*

Offline literat

• 428
  • Sprzęt: Obecnie na etapie poszukiwań
« Odpowiedź #74 dnia: Wrzesień 26, 2007, 15:17:52 »
W mnie za to na HTC Artemis z podświetleniem dzieją się ciekawy rzeczy :) Wczoraj po dokonaniu AKTUALIZACJI zarządzanie poprawnie działało - kupiłem dzisiaj microSD 2 GB, zwolniłem licencję - zainstalowałem na nowej karcie i "zonk" Zarządzanie ekranem przestało działać  :mad: Jak to możliwe  :shock:

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #75 dnia: Wrzesień 26, 2007, 15:21:16 »
W mnie za to na HTC Artemis z podświetleniem dzieją się ciekawy rzeczy :) Wczoraj po dokonaniu AKTUALIZACJI zarządzanie poprawnie działało - kupiłem dzisiaj microSD 2 GB, zwolniłem licencję - zainstalowałem na nowej karcie i "zonk" Zarządzanie ekranem przestało działać  :mad: Jak to możliwe  :shock:
Bo może przy aktualizacji (nakładkowo) jakieś pliki lub ustawienia w rejestrach zostają z 4.1.0 a jak nagrałeś od nowa całą 4.1.1 to masz czysta wersję 4.1.1.....
ISTQB Certified Tester

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #76 dnia: Wrzesień 26, 2007, 15:33:45 »
Ze zmian to jeszcze zauważyłem, że na drogach gruntowych marker trasy jest czerwony,
tak jak na zablokowanych odcinkach (dość przydatne, szczególnie przy wyłapywaniu błędów w kategoriach dróg).

Przyjrzałem się temu bliżej, dla trasy szybkiej i optymalnej kolor na drodze gruntowej zawsze jest inny,
niezależnie od ustawień pomijania klas dróg,
przy trasie krótkiej, dla drogi gruntowej utrzymanej dopiero przy ustawieniu pomijania 'gruntowa utrzymana'
a dla drogi gruntowej polnej też zawsze.

I jeszcze jeden nowy komunikat:
"Czy potwierdzasz ustawienie punktu trasy na odcinku z zakazem ruchu?"

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #77 dnia: Wrzesień 26, 2007, 15:34:06 »
W opisie 4.1.1 jest napisane....
"Dodane (wersja 4.1.1):
1. Obsługa głosowa i wizualna punktów PRZEZ na panelu pilota (łącznie z czasem ETA)
2. Sygnalizowanie dróg objętych opłatą w postaci winietek jako dróg płatnych
3. Możliwość rejestracji mapy z poziomu urządzenia przenośnego (jeśli posiada połączenie z Internetem)"

Chodzi mi o punkt 2 - czy wie ktoś gdzie można obejrzeć tą ikonkę bo jak tego jakoś nie mogę znależć.....?
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 26, 2007, 15:36:47 wysłana przez piotr.lutynski »
ISTQB Certified Tester

*

Offline literat

• 428
« Odpowiedź #78 dnia: Wrzesień 26, 2007, 15:35:43 »
Bo może przy aktualizacji (nakładkowo) jakieś pliki lub ustawienia w rejestrach zostają z 4.1.0 a jak nagrałeś od nowa całą 4.1.1 to masz czysta wersję 4.1.1.....

To wszysto na szczęście rozumiem, bardziej chciałem zasygnalizować możliwość "naprawienia" tej funkcji za pomocą jakiejś modyfikacji plików - bo jeżeli po wersji 4.1.0 - 4.1.1 działało a po samej 4.1.1 nie to znaczy że może działać tylko trzeba "coś" zmodyfikować :)

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #79 dnia: Wrzesień 26, 2007, 15:37:27 »
Spróbuj jakiejś trasy z autostradą w Czechach, jak nie będzie nic widać to spróbuj uruchomić demo.

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #80 dnia: Wrzesień 26, 2007, 15:38:18 »

To wszysto na szczęście rozumiem, bardziej chciałem zasygnalizować możliwość "naprawienia" tej funkcji za pomocą jakiejś modyfikacji plików - bo jeżeli po wersji 4.1.0 - 4.1.1 działało a po samej 4.1.1 nie to znaczy że może działać tylko trzeba "coś" zmodyfikować :)
Oj... obawiam się, że może być głównym pliku programu a do tego dostępu nie mamy.... :-?
ISTQB Certified Tester

*

Offline literat

• 428
« Odpowiedź #81 dnia: Wrzesień 26, 2007, 15:38:44 »

Chodzi mi o punkt 2 - czy wie ktoiś gdzie można obejrzeć tą ikonkę bo jak tego jakoś nie mogę znależć.....?

Możliwe że ta funkcja pojawi się jak w miejsce zainstalowanej i aktywowanej mapy wgrasz sobie mapę bez aktywacji - wtedy zamiast komunikatu o błędnie zarejestrowanej mapie może będzie komunikat pozwalający na zarejestrowanie mapy.

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #82 dnia: Wrzesień 26, 2007, 15:39:06 »
Spróbuj jakiejś trasy z autostradą w Czechach, jak nie będzie nic widać to spróbuj uruchomić demo.
Ale mamy naszą A2...to nie to samo?
ISTQB Certified Tester

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #83 dnia: Wrzesień 26, 2007, 15:41:59 »
A tam obowiązują winietki?  :O

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #84 dnia: Wrzesień 26, 2007, 15:45:55 »

Mam nadzieję, że ciężarowych nie uwzględnili  :-?

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #85 dnia: Wrzesień 26, 2007, 15:47:56 »
Są bramki... ale to droga płatna....
ISTQB Certified Tester

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
« Odpowiedź #86 dnia: Wrzesień 26, 2007, 15:51:00 »

Drogi płatne to były uwzględnione wcześniej, w tej aktualizacji do płatnych zakwalifikowano również te, na których obowiązują winietki (mam tylko nadzieję, że nie ciężarowe).

Edit:
Z tymi ciężarowymi to chyba coś popieprzyłem, bo winietki obowiązują dla nich na wszystkich drogach  ??? Ale nie jestem pewien...
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 26, 2007, 15:56:26 wysłana przez akubit »

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #87 dnia: Wrzesień 26, 2007, 15:57:05 »

A rozumiesz to co cytujesz? "opłata w postaci winietek"

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #88 dnia: Wrzesień 26, 2007, 16:00:49 »
No dobrze więc stworzyłem próbną trasę gdzie z bocznej drogi wjeżdzam na autobahn w Austrii i nic.... ani przy przegladaniu ani demo.... w Austrii obowiązuja winietki przecież!
ISTQB Certified Tester

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
« Odpowiedź #89 dnia: Wrzesień 26, 2007, 16:03:07 »
Stworzyłem próbną trasę gdzie z bocznej drogi wjeżdzam na autobahn w Austrii i nic.... ani przy przegladaniu ani demo....

Bo mi się wydaje, że to "Sygnalizowanie dróg objętych opłatą w postaci winietek jako dróg płatnych" znaczy tyle co "Uwzględnianie dróg objętych opłatą w postaci winietek jako dróg płatnych".