Automapa 4.1.1

• 208 Odpowiedzi
  • 45795 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline sdsi

• 807
  • Sprzęt: Dell x30 High 2GB, GPS Wintec WBT-201, iOMNIA 8GB Black
Odp: Automapa 4.1.1
« Odpowiedź #30 dnia: Wrzesień 25, 2007, 21:25:29 »
cos faktycznie maja jakies niezgodne opisy na WWW - u mnie wersja EU zajmuje po sciagnieciu 42MB :)

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
« Odpowiedź #31 dnia: Wrzesień 25, 2007, 21:30:22 »
Cytat: akubit
Przy umieszczeniu punktu "Przez" podaje komunikaty i odległości na pilocie do punktu pośredniego, mówiąc przed ostatnim manewrem "Punkt trasy".
Zamiast "Do celu" mówi "Do punktu trasy".

zdaje się, że to jakiś wstęp do Planu Podróży...
Bo pojawiła się nowa opcja w ustawieniach Trasy: nawiguj względem końca trasy lub najbliższego punktu trasy....
ISTQB Certified Tester

*

Offline macluke

• **
  • 180
  • Sprzęt: Mio p550m; Dell Axim X3
« Odpowiedź #32 dnia: Wrzesień 25, 2007, 21:33:48 »
Cytat: piotr.lutynski
Bo pojawiła się nowa opcja w ustawieniach Trasy: nawiguj względem końca trasy lub najbliższego punktu trasy....

wiem, bo sam to napisałem kilkanaście postów wyżej  :P

*

Offline Gufer-posepny

• **
  • 195
« Odpowiedź #33 dnia: Wrzesień 25, 2007, 21:36:03 »
Jedno naprawią , inne zepsują :( To jakby jedno koło dopompować a z drugiego wypuścić powietrze .
Navroad 350

*

Offline sdsi

• 807
« Odpowiedź #34 dnia: Wrzesień 25, 2007, 21:39:03 »
mam nadzieje, ze jutro bedzie poprawka. to bo jak z tym jezdzic - co chwile ustawiac tą opcje w systemie?

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #35 dnia: Wrzesień 25, 2007, 21:50:40 »
Cytat: piotr.lutynski

wiem, bo sam to napisałem kilkanaście postów wyżej  :P
Jakoś się zasugerowałem i żle zrozumiałem Twoją wypowiedź - przepraszam...
ISTQB Certified Tester

*

Offline prozor

• 1089
  • Człowieku, nie irytuj siebie i mnie. Zgoda?
  • Sprzęt: ZTE Blade
« Odpowiedź #36 dnia: Wrzesień 25, 2007, 22:45:54 »
Przy umieszczeniu punktu "Przez" podaje komunikaty i odległości na pilocie do punktu pośredniego, mówiąc przed ostatnim manewrem "Punkt trasy".

No to już nie trzeba będzie wspomagać się Piotra kruczkiem na punkty przelotowe.
Jeśli wyznaczamy punkty przelotowe, to faktycznie nawigacja podaje odległość, ile mamy do naszego kolejnego punktu trasy. Końcowy punkt jest już standardowym "Do celu".

Acha, u mnie poprawione jest to co źle działało ostatnio - czyli w pda z telefonem AM wieszała się przy zwalnianiu zasobów. Należało wyłączyć ręcznie jedną opcję w pliku konfiguracyjnym. Teraz działa bardzo dobrze. Podobnie zresztą, jak bardzo dobrze działa zarządzanie energią - nie wyłącza mi, tak jak to Wam robi. Choć w dalszym ciągu czekam na możliwość ustawienia ręcznego poziomu podświetlenia ekranu (minimum mnie interesuje) przy automatycznym trybie nocnym. To jest w MioMap(iGo) i tego też bym sobie tu życzył.
Jeśli chcesz się o coś zapytać, zadaj jasne i konkretnie pytanie. Ale pamiętaj żeby sprawdzić, czy wcześniej już nikt o to się nie zapytał i nie udzielił odpowiedzi... Przed zadaniem pytania, najpierw przeczytaj to: http://rtfm.killfile.pl/

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #37 dnia: Wrzesień 25, 2007, 22:58:07 »

No to już nie trzeba będzie wspomagać się Piotra kruczkiem na punkty przelotowe.
Jeśli wyznaczamy punkty przelotowe, to faktycznie nawigacja podaje odległość, ile mamy do naszego kolejnego punktu trasy. Końcowy punkt jest już standardowym "Do celu".

Ubocznym efektem tego jest, że na pilocie widać odległośc do punktu przelotowego a nie widać odległości do celu...
ISTQB Certified Tester

*

Offline sponsor

• **
  • 198
    • Download from RapidShare Without Waiting
  • Sprzęt: LOOX n560 WM6.1 SDHC6 8GB, AM6, Nokia N95, HTC Touch Pro, HTC Touch Pro2
« Odpowiedź #38 dnia: Wrzesień 25, 2007, 23:05:09 »
A u mnie zarządzanie energią działa... A robiliście softreset po instalacji? Bo ja tak. Ale mi nie działa plugin today - wiesza się...
http://fixrapid.com/?premium=sponsor79 - Download from RapidShare Without Waiting

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #39 dnia: Wrzesień 25, 2007, 23:10:22 »
A u mnie zarządzanie energią działa... A robiliście softreset po instalacji? Bo ja tak. Ale mi nie działa plugin today - wiesza się...
Po instalacji softresetów robiłem już ze 20x i nie działa.... musze w Today-u ustawić podświetlanie na sztywno......
Tyle, wersji, tyle bet i takie coś mam 1 raz... :(
ISTQB Certified Tester

*

Offline sdsi

• 807
« Odpowiedź #40 dnia: Wrzesień 25, 2007, 23:12:19 »
Czyli czekamy na wersje 4.1.2

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #41 dnia: Wrzesień 25, 2007, 23:31:59 »
Czyli czekamy na wersje 4.1.2
Mam nadzieję, że się tym przejmą a nie wg harmonogramu 3-4 aktualizacji w ciągu roku...
ISTQB Certified Tester

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #42 dnia: Wrzesień 25, 2007, 23:56:22 »
Kolejna rzecz poprawiona - jeśli trasa jest za długa na trasę pieszą,
AM już nie kończy na komunikacie, że trasa za długa, ale sama proponuje wybranie innego typu trasy.
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline prozor

• 1089
  • Człowieku, nie irytuj siebie i mnie. Zgoda?
  • Sprzęt: ZTE Blade
« Odpowiedź #43 dnia: Wrzesień 26, 2007, 00:02:12 »
Mam nadzieję, że się tym przejmą a nie wg harmonogramu 3-4 aktualizacji w ciągu roku...

Przejmują się, jak widać. Ten harmonogram dotyczy aktualizacji map. BTW, pora na jakąś aktualizację map w Polsce, bo tego co przyszło z 4.1 za aktualizację nie uznaję - mapy mają dalej wersję 2007.4
Jeśli chcesz się o coś zapytać, zadaj jasne i konkretnie pytanie. Ale pamiętaj żeby sprawdzić, czy wcześniej już nikt o to się nie zapytał i nie udzielił odpowiedzi... Przed zadaniem pytania, najpierw przeczytaj to: http://rtfm.killfile.pl/

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
« Odpowiedź #44 dnia: Wrzesień 26, 2007, 07:31:40 »
Dziś otwierają obwodnicę Garwolina. Może ktoś przejedzie z włączonym zapisem i wyśle do AM ślad?

*

Offline Piotr - sq2frv

• **
  • 106
  • Bydgoszcz
  • Sprzęt: BLOW 70iBT
« Odpowiedź #45 dnia: Wrzesień 26, 2007, 08:44:09 »
Kolejna rzecz poprawiona - jeśli trasa jest za długa na trasę pieszą,
AM już nie kończy na komunikacie, że trasa za długa, ale sama proponuje wybranie innego typu trasy.

Nareszcie :ok:, było to naprawdę irytujące.
Biorę się za ściąganie i instalację.
Pzdrv
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 26, 2007, 08:46:20 wysłana przez Piotr - sq2frv »

*

Offline annras

• **
  • 116
« Odpowiedź #46 dnia: Wrzesień 26, 2007, 08:47:00 »
Ubocznym efektem tego jest, że na pilocie widać odległośc do punktu przelotowego a nie widać odległości do celu...
To można zmienić właśnie tymi dwoma nowymi poleceniami w ustawieniach trasy: nawiguj względem-końca trasy.

*

Offline Piotr - sq2frv

• **
  • 106
  • Bydgoszcz
« Odpowiedź #47 dnia: Wrzesień 26, 2007, 08:47:15 »

Jeśli ustawisz opcję "nawiguj względem końca trasy" jest ok - pokazuje dystans do punktu docelowego

"nałożyliśmy się" z annras-em  :D
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 26, 2007, 08:50:12 wysłana przez Piotr - sq2frv »

*

Offline Qbik

• 1495
    • www.wikaro.pl
« Odpowiedź #48 dnia: Wrzesień 26, 2007, 08:57:21 »
Dziś otwierają obwodnicę Garwolina. Może ktoś przejedzie z włączonym zapisem i wyśle do AM ślad?
Słynną obwodnicę, która czekała gotowa aż jakiś VIP znajdzie czas żeby wstęgę przeciąć?

U mnie te zarządzanie ekranem nie działa więc skopali t wszędzie, trzeba czekać na poprawki
axim x51v LennySh_Football WM6.1 L10 & iPhone 3G 16GB z 2.2.1 na pokładzie + BT-359 + 4gb SDHC & CF + AM 5.xx EU
http://www.pdaclub.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=6656

*

Offline igab

• 1119
  • Sprzęt: Clarion Map780+AM6.6EU
« Odpowiedź #49 dnia: Wrzesień 26, 2007, 09:07:10 »
Ze zmian to jeszcze zauważyłem, że na drogach gruntowych marker trasy jest czerwony,
tak jak na zablokowanych odcinkach (dość przydatne, szczególnie przy wyłapywaniu błędów w kategoriach dróg).

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #50 dnia: Wrzesień 26, 2007, 09:09:42 »
U mnie te zarządzanie ekranem nie działa więc skopali t wszędzie, trzeba czekać na poprawki
Niech każdy to zgłasza.....
zauważyłem jeszcze jedną rzecz: wprowadzili w zarządzaniu ekranem, że jak ekran przestawia się w tryb nocny to zmniejsza się siła podświetlania... świetnie tylko dlaczego schodzi prawie do minimum bo moim zdaniem wystarczyłoby do 40% zakresu..... a co Wy, szanowni koledzy o tym myślicie?
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 26, 2007, 09:14:08 wysłana przez piotr.lutynski »
ISTQB Certified Tester

*

Offline Qbik

• 1495
    • www.wikaro.pl
« Odpowiedź #51 dnia: Wrzesień 26, 2007, 09:14:08 »
napisałem im już wczoraj, że coś nie tak z tym jest, na szczęście mam ładowanie w aucie ;)
axim x51v LennySh_Football WM6.1 L10 & iPhone 3G 16GB z 2.2.1 na pokładzie + BT-359 + 4gb SDHC & CF + AM 5.xx EU

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #52 dnia: Wrzesień 26, 2007, 09:15:25 »
napisałem im już wczoraj, że coś nie tak z tym jest, na szczęście mam ładowanie w aucie ;)
A co ma ładowanie do tego... trzeba w systemie (na Today-u) ustawić brak wygaszania.... można to ominąć ale tak być nie powinno bo to wada....
ISTQB Certified Tester

*

Offline Qbik

• 1495
    • www.wikaro.pl
« Odpowiedź #53 dnia: Wrzesień 26, 2007, 09:25:55 »
w zasadzie prawie nic (rzeczywiście  :S) tyle że czasem axim leży w uchwycie bez odpalonej nawigacji, i nie wygaszałby się jak zawsze. Chyba o to mi chodziło, idę po kawę może ona bardziej rozjaśni i napisze dokładniej  ;)

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #54 dnia: Wrzesień 26, 2007, 09:28:55 »
W 4.1.1 poprawili funkcję sygnalizacji radarów (i innych POI) znajdujących sie po lewej stronie drogi przy wykorzystaniu opcji "przy drodze" - wreszcie działa to tak jak powinno (tzn sygnalizuje)  :)
ISTQB Certified Tester

*

Offline MietasM

• 272
  • Sprzęt: Sony Xperia P, Ipaq 316, Phantom NaviBox HD
« Odpowiedź #55 dnia: Wrzesień 26, 2007, 09:47:56 »
zauważyłem jeszcze jedną rzecz: wprowadzili w zarządzaniu ekranem, że jak ekran przestawia się w tryb nocny to zmniejsza się siła podświetlania... świetnie tylko dlaczego schodzi prawie do minimum bo moim zdaniem wystarczyłoby do 40% zakresu..... a co Wy, szanowni koledzy o tym myślicie?

Jak dla mnie jest OK. Nawet i to czasami troszkę razi i muszę się wspomagać zmianą niektórych kolorów w skórkach. Natomiast jest nieco inny problem. Wg mnie AM przełącza się automatycznie na tryb nocny zbyt wcześnie. Zaledwie zaczyna robić się szaro a tu już tryb nocny. Wtedy rzeczywiście kompletnie nic nie widać. Nie wiem jak to jest w drugą stronę, bo rzadko jeżdżę nad ranem. Byłbym za tym, żeby to opóźnić lub wprowadzić opcję użytkownika umożliwiającą opóźnienie przełączenia o np. 10, 20 lub 30 minut.

*

Offline redi

• 636
  • Sprzęt: NavRoad DUXO, Toshiba Encore
« Odpowiedź #56 dnia: Wrzesień 26, 2007, 09:48:09 »
wersja rajd orlen jako demo to tez wersja 416

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #57 dnia: Wrzesień 26, 2007, 10:04:16 »
wersja rajd orlen jako demo to tez wersja 416
I też w niej jest napisane 4.1.1 ???
ISTQB Certified Tester

*

Offline sponsor

• **
  • 198
    • Download from RapidShare Without Waiting
  • Sprzęt: LOOX n560 WM6.1 SDHC6 8GB, AM6, Nokia N95, HTC Touch Pro, HTC Touch Pro2
« Odpowiedź #58 dnia: Wrzesień 26, 2007, 10:14:40 »
Niech każdy to zgłasza.....
U ciebie może reguluje podświetlenie, u mnie nie...
Za to jak w trakcie pracy AM zmienisz parametry wygaszania urządzenia/podświetlenia to po wyjściu AM przywraca takie jak były przed uruchomieniem... Czyli spaprali tylko funkcje blokowania wyłączania podświetlenia
http://fixrapid.com/?premium=sponsor79 - Download from RapidShare Without Waiting

*

Offline Piotr - sq2frv

• **
  • 106
  • Bydgoszcz
« Odpowiedź #59 dnia: Wrzesień 26, 2007, 10:25:13 »
W przypadku mojego urządzenia (Acer n50 Pr.), problem zawieszania się, wynikający z niedopracowania zarządzania ekranem, rozwiązali radykalnie - funkcja "zarządzaj ekranem i energią" jest nieaktywna :shock: