Automapa 4.01- różne wyświetlanie POI

• 13 Odpowiedzi
  • 2754 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline gmsenior

• 9
  • Sprzęt: NR560BF+AM6.1EU; HTC one S; Motorola XOOM
Automapa 4.01- różne wyświetlanie POI
« dnia: Lipiec 23, 2007, 18:32:47 »
Witam, przeczytałem wiele wątków, ale nie znalazłem wyjasnienia w nast kwestii:
niektóre ikony POI wczytane ze strony http://www.poi.mobilne.net/, wyświetlaja sie poprawnie nawet ze spacja w srodku np. PKO BP, Fotoradar,  a niektóre np Bankomat_euronet, BankZachodni  za cholerę :-\ nie chcą wyswietlić własnych ikonek ,nawet po ich zmianie np na Bz, Enet.
Są wczytywane poprawnie ale ich ikonki sie nie pojawiają się - jest ikonka standardowa - niebieska kropa >:(,  chociaż np Fotoradar jest wyświetlany OK.
Czy któś poradził sobie skutecznie z tym problemem ? Mój sprzęcik to Asus 636N   + AM 4.01

*

Offline bartek_63

• 584
    • http://www.bayercropscience.pl/strony/1/i/91.php?pracownik_id=113
  • Sprzęt: Mio-169; NavRoad VIVO Plus; AM6; Nuvi 660; CN
Odp: Automapa 4.01- różne wyświetlanie POI
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 23, 2007, 20:31:03 »
Kolego, jest to ten sam problem co zwykle.
Nazwa kategorii, ikony i dźwięku musi być identyczna. Wystarczy spróbować z jedną kategorią i zmienić nazwę ikony, kategorii i dźwięku na np. jedną literę "A" i zobaczysz co się stanie.

*

Offline gmsenior

• 9
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 24, 2007, 00:06:27 »
Próbowałem kilakrotnie, dla niektórych działa dla niektróych nie i nie wiem dlaczego. Wiem że nazwy ikon i POI muszą być takie same, ale to nadal nie styka dla niektórych kategorii ???

*

Dżeju

« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 24, 2007, 09:13:50 »
Spróbuj "ręcznie" jeszcze raz zmienić nazwy plików z ikonami (w jakimś menedżerze plików) - śmieszne  ;D  jak najbardziej, ale w kilku osobom zadziałało  ;D

*

Offline bartek_63

• 584
    • http://www.bayercropscience.pl/strony/1/i/91.php?pracownik_id=113
  • Sprzęt: Mio-169; NavRoad VIVO Plus; AM6; Nuvi 660; CN
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 24, 2007, 09:22:28 »
Potwierdzam, sam walczyłem z tym problemem. Wszyskie się wyświetlały a bankomaty Euronetu - nie.
Po zmanie nazwy ikony, kategorii raptem się pojawiły.

*

Offline gmsenior

• 9
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 24, 2007, 11:44:41 »
Dzieki za podpowiedzi, ale niestety nie rozwiązuje to problemu.
Do Bartek_63 jeśli możesz podaj mi jaką nazwe nadałes plikom Bankomaty Euronetu i np BZWBK, bo ja zmieniałem te nazwy kilkakrotnie i nie działa jak trzeba. Dzieki za pomoc na tym etapie.   :)

*

Offline marcinnk

• **
  • 212
  • Sprzęt: nokia 330, mio 201A, AM 4.5.2, TT 6.0
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 24, 2007, 13:13:25 »
A moze lepiej podaj maila to Ci ktos wysle juz "przerobione" pliki bmp. Juz kilkukrotnie ten temat byl poruszany. sam bym z checia wyslal ale za chwile wyjezdzam na delegacje. Ja nie mialem problemow... zgralem plik bmp na pulpit. Skasowalem nazwe i napisalem ja ponownie uzywajac spacji miedzy wyrazami. Jesli to komus nie pomaga niech poprosi "przyjaciol" z forum o gotowy plik. Mysle ze to najlepsze rozwiazanie :)

*

Offline gmsenior

• 9
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 25, 2007, 13:43:28 »
WItam,
Dzieki Bartek_63 za podesłane ikonki. Sukces połowiczny. ikonka bankomatu Euronet działa poprawnie po któryms tam wczytaniu, natomiast ikonka BZWBK za nic nie chce być wyswietlana z tym plikiem .uam. Stwierdziłem, że Automapa nie "lubi" nietktórych plików .uam i wówczaa nie wyświetla ikon z nimi skojarzonych, chociaż czyta dane z tych plików. Tak jest w tym przypadku, bo jak ikonkę podmienię do innego pliku to wyśwetla ok. NIe wiem czy to wina zapisu pliku, czy wersja 4.01 inaczej czyta i kojarzy tepliki, w każdym razie sytuacja jest nadal 50/50% to znaczy albo się uda alboe nie  :D. Może za któryms razem styknie. Jesli ktoś ma poprawnie działające pliki Bankomat BZWBK, to prosze o wysłanie na maila.
Dzieki z góry za pomoc.

*

Offline prozor

• 1089
  • Człowieku, nie irytuj siebie i mnie. Zgoda?
  • Sprzęt: ZTE Blade
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 25, 2007, 14:10:56 »
Już gdzieś pisałem, ale powtórzę: bankomaty BZWBK to kategoria Bz, placówki to BzWbk S.A. - takie są standardowe na mobilne.net i tego nie zmieniałem. Polecam różne ikonki dla tych dwóch kategorii. Euronet to Euronet. Zresztą sprawdź, jak u Ciebie to jest nazwane. Mam nadzieję, że masz konto na mobilne.net i te poi są dodane jako ulubione, a nie importujesz po kolei różne kategorie poi jako osobne pliki.
Jeśli chcesz się o coś zapytać, zadaj jasne i konkretnie pytanie. Ale pamiętaj żeby sprawdzić, czy wcześniej już nikt o to się nie zapytał i nie udzielił odpowiedzi... Przed zadaniem pytania, najpierw przeczytaj to: http://rtfm.killfile.pl/

*

Offline gmsenior

• 9
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 25, 2007, 14:42:17 »
Już gdzieś pisałem, ale powtórzę: bankomaty BZWBK to kategoria Bz, placówki to BzWbk S.A. - takie są standardowe na mobilne.net i tego nie zmieniałem. Polecam różne ikonki dla tych dwóch kategorii. Euronet to Euronet. Zresztą sprawdź, jak u Ciebie to jest nazwane. Mam nadzieję, że masz konto na mobilne.net i te poi są dodane jako ulubione, a nie importujesz po kolei różne kategorie poi jako osobne pliki.
Mam konto na poi.mobilne. ale ponieważ mam system WM6 na swoim Asusie są problemy z synchronizacja Ampoi, zainstalowałem ale nie chodziło poprawnie, dlatego ściągnąłem pliki oddzielnie. Nazwałem plik bankomaty BZWBK BBz, tak samo ikonke i niestety  ikonka nie wyświetla sie poprawnie nie w iem dlaczego.  czy nzawa pliku musi być zgodna z nazwą kategorii jeśli tak to gdzie ta nazwa kategorii jest do odczytania - w pliku ?? czy nazwa kategorii nie ma znaczenia. Czy ktoś ma doswiadczenia z instalacją AMPOI na WM6 i czy synchronizacja działa OK - ??

*

Offline prozor

• 1089
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 25, 2007, 15:01:20 »
Mam konto na poi.mobilne. ale ponieważ mam system WM6 na swoim Asusie są problemy z synchronizacja Ampoi, zainstalowałem ale nie chodziło poprawnie, dlatego ściągnąłem pliki oddzielnie. Nazwałem plik bankomaty BZWBK BBz, tak samo ikonke i niestety  ikonka nie wyświetla sie poprawnie nie w iem dlaczego.  czy nzawa pliku musi być zgodna z nazwą kategorii jeśli tak to gdzie ta nazwa kategorii jest do odczytania - w pliku ?? czy nazwa kategorii nie ma znaczenia. Czy ktoś ma doswiadczenia z instalacją AMPOI na WM6 i czy synchronizacja działa OK - ??

AMPoiSync nie pracuje z AM v.4
Ściągasz całe ulubione (menu po lewej stronie - Pobierz Ulubione - archiwum zip z ikonkami o właściwych nazwach) a następnie importujesz do AM.
Obrazki przesłałem Ci na pocztę prywatną (to co w profilu?)
Jeśli chcesz się o coś zapytać, zadaj jasne i konkretnie pytanie. Ale pamiętaj żeby sprawdzić, czy wcześniej już nikt o to się nie zapytał i nie udzielił odpowiedzi... Przed zadaniem pytania, najpierw przeczytaj to: http://rtfm.killfile.pl/

*

Offline gmsenior

• 9
« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 25, 2007, 15:57:49 »
Chyba problem rozwiazany, faktycznie po pobraniu pliku z kilkoma kategoriami wszystko jest OK.
Dzieki wszystkim za pomoc, forum to jednak kopalnia wiedzy.

Pozdr ALL

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #12 dnia: Lipiec 25, 2007, 17:11:45 »
czy nzawa pliku musi być zgodna z nazwą kategorii jeśli tak to gdzie ta nazwa kategorii jest do odczytania - w pliku ?? czy nazwa kategorii nie ma znaczenia.

Dokładnie tak! Nazwa pliku ikony oraz dźwięku musi być zgodna z nazwą kategorii.
Nazwa kategorii do odczytania na liście kategorii POI.

*

Offline prozor

• 1089
« Odpowiedź #13 dnia: Lipiec 25, 2007, 20:06:06 »
Chyba problem rozwiazany, faktycznie po pobraniu pliku z kilkoma kategoriami wszystko jest OK.
Dzieki wszystkim za pomoc, forum to jednak kopalnia wiedzy.
Pozdr ALL

No widzisz  :ok: - już nie pierwszy raz spotkałem się z przypadkiem, gdy ktoś pobierał osobno pliki poszczególnych kategorii i później żalił się  :mad:, że mu się ikonki nie wyświetlają.
A sposób w gruncie rzeczy jest banalnie prosty: kategoria do ulubionych, określić ikonkę, następna kategoria.... itd.... później pobrać wszystko hurtem i sprawa załatwiona.
Acha - własne punkty specjalne (dom, praca, garaż, kochanka  :ohreally: parking z kopertką ;) ) warto mieć w ulubionych AM - nie będzie problemu po wczytaniu nowego pliku poi.