Tak, reinstalowałem (nawet napisałem o tym w poście) i nic. A ja mam wrażenie, że ta wersja to pre-alfa :-\ Tyle że z oficjalnej strony producenta i płatna...
Na prawdę tylko ja jestem takim "szczęśliwcem" :o
?
Naprawdę,
coś mnie tknęło i spojrzałem na inne Twoje posty:
"Nastepnego dniakażda próba uruchomienia kończyła się fiaskiem"
"Moim zdaniem WM 5.0 to jedna wielka porażka."
"WM 5.0 na hx4700 to porażka."
"Własnie wgrałem ten cholerny nowy system do mojego hx4700 i już po kilku chwilach szlag mnie trafił."
Najwyraźniej masz sprzęt po przejściach, "ślimaczo wolny system, w którym karty CF wieszają się lub gubią dane"
Nie wiem jakim cudem AM3 chodziła Ci na nim przyzwoicie,
AM4 jest znacznie szybsza ma wyraźnie mniejsze wymagania i jest dostępna od ponad miesiąca
Jak dotąd jeszcze nie było postu z którego wyłaniałby się taki obraz nędzy i rozpaczy, jaki tu przedstawiłeś.
Mój sprzęt, to nie jakiś rozjechany klekot, jak sugeruje kolega, tylko PDA kupiony w jednej z największych hurtowni w Polsce (bez reklamy) i jeszcze na gwarancji. Faktycznie, miałem z nim parę "przejść", ale bardziej były to przejścia z serwisem HP. Miałem problem z synchronizacją danych. Chłopcy z HP po w wymianie płyty głównej, doszli do wniosku, że jednak miałem rację i padła podstawka dokująca

...
Widać, że kolega nigdy nie instalował WM 5.0 zaraz po premierze i to przy zainstalowanej karcie CF. Ci, którzy pamiętają tamte "dobre czasy" zanim pojawiły się patche (na HP i Delle), wiedzą o czym mówię.
Jeżeli chodzi zaś o treść moich postów, to piszę gdy mam jakiś problem ze sprzętem, którego nie potrafię sam rozwiązać (i jak na razie pisałem ostatnio jakiś rok temu, więc nie było aż tak źle :-).
Teraz jak napisałem w poprzednim swoim poście (i po sugestii akubit) testuję kartę CF. Jak skończę, to dam znać.
Napisane: Czerwiec 15, 2007, 23:05:34
To spróbuj zainstalować Windows Vista na Pentium75.... a przecież Windows 95 czy nawet 98 chodził całkiem normalnie na nich!!!
Napisane: Czerwiec
Na miejscu mojego hx4700 obraziłbym się za porównianie mnie do Pentium 75 i to jeszcze tego z błędem zmiennoprzecinkowym :-)
Może hx4700 to nie ultra technologia z 2010 r. ale niech ktoś mi pokaże PDA z 4" matrycą, którego baterie potrafią trzymać tydzień czasu, a nawet czasem dłużej??? I do tego procek wcale nie taki słabiutki (tylko pamięci mało i trochę wolna).
Pozdrawiam,
Adam
Napisane: Czerwiec 15, 2007, 23:21:09
No i wygląda na to, że karta CF jest uszkodzona.
Po jakić 5 próbach udało mi wreszcie skopiować całą kartę na HDD. Potem format i scandisk. Ani jeden, ani drugi program nie zgłosił błędów, więc z powrotem kopiuję z HDD na CF, a tu TotalCommander mi pisze: "błąd zapisu, odbezpiecz ochronę przed zapisem". No to ja znowu format i scandisk i ponownie bez informacji o błędach. Aby być pewnym zapuściłem program do bezpiecznego czyszczenia dysków, taki który zapisuje losowe bajty na całą powierzchnię dysku i znowu pojawił się błąd zapisu.
Reasumując: gdzieś są jakieś niestabilne komórki pamięci na CF i błąd wychodzi dopiero przy odczycie/zapisie z tych komórek. Ciekawe, że scandisk niczego nie wykrył. Prawdopodobnie wszystkie problemu AM 4.0.1 brały się właśnie stąd (ale jeszcze na 100% nie moge tego potwierdzić).
Może znacie jakieś programy do intensywnego testowania pamięci CF?
Pozdrawiam,
Adam