AUTOMAPA 4.0 - Jest już Wersja Komercyjna. Wszystko na jej temat.

• 292 Odpowiedzi
  • 75004 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: AUTOMAPA 4.0 - Jest już Wersja Komercyjna. Wszystko na jej temat.
« Odpowiedź #90 dnia: Kwiecień 27, 2007, 16:30:07 »
Co ciekawe XL'a mozna kupic poniżej 270 netto

Krawiec

*

Offline RadaRes

• 487
  • Sprzęt: Blackstone, GO930
« Odpowiedź #91 dnia: Kwiecień 27, 2007, 18:34:13 »
No to Automapa musi być dużo lepsza od konkurencji. Igo wsch-zach można kupić za 740zł (brutto). Co prawda ma gorsze pokrycie w Polsce ale za to ma całe południe Europy włącznie z Turcją. Niektóre państwa co prawda przelotowe ale zawsze a Grecja i Turcja podobno nie najgorzej no i bardzo dobra Chorwacja. Do tego obiecują pokrycie polski na poziomie 70-80% (numeracja budynków) na jesień.
Tak więc nie wim czy ta cena jest dobra  ???
TT CWE i ameryka ;),  AutoMapa EU 5.5.1 (709)

*

Offline WalZych

• **
  • 179
  • Sprzęt: SG4 z AM SygicEurop; HD2 na WM; AM6 EU; Asus TF201
przestałem czekać, moja kasa poszła na konto TT
« Odpowiedź #92 dnia: Kwiecień 27, 2007, 19:41:23 »
No tak... Jeszcze niedawno byłem gorącym zwolennikiem AM ze względu na % pokrycia dróg. I przekonywałem innych do AM. Miałem też wersje testowe AM4 BETA 1 i BETA 2 - ale praktycznie nie dało się na nich jeździć, przez ciągłe zwisy w najwaqżniejszych sytuacjach.

Na próbę zacząłem bawić się TT (za granicą używałem go od dawna). W końcu już prawie zapomniałem o AM  i gdy tylko nie szukałem lokalnych polnych dróg (tu ciągle jeszcze TT musi popracować), to włączałem TT.
Efekt? Właśnie wczoraj kupiłem komplet nowych map TT na Europę Zach. i nasz region.

Jeśli (w co zacząłęm szczerze wątpić!) do grudnia dostanę AM4 i powali mnie na kolana, to może przedłużę wygasającą w grudniu subskrybcję... 

Oj Panowie z AM, zaskoczcie mnie czymś miłym, please, bo jeszcze i w paru moich kumplach stracicie klientów przed wakacjami!

*

Offline emigrant

• 362
  • Sprzęt: iPhone 3G 16GB BLACK, iPad 2 3G 64GB WHITE
Odp: przestałem czekać, moja kasa poszła na konto TT
« Odpowiedź #93 dnia: Kwiecień 27, 2007, 20:03:44 »

Oj Panowie z AM, zaskoczcie mnie czymś miłym, please, bo jeszcze i w paru moich kumplach stracicie klientów przed wakacjami!

a powiedz mi czym oni niby maja zaskoczyc? na ich miejscu to bym sie wstydzil wprowadzac z wielkim afiszem am 4.0 bo niczym nie bedzie sie wyrozniac od konkurencji jezeli chodzi o sam program, gdzie konkurencja juz od X lat/czasu ma 3D i inne pierdolki co "dopiero" beda w am4.0. Widze co niektorzy maja jakis sentyment do AutoMapy i beda krzyczec  "umarl krol(am 3.x) niech zyje krol(am4.0) hip hip hura....!!"  ;) Czym oni moga zaskoczyc? no jedynie cenami, bo dokladnosc map jedyny atut AutoMapy odejdzie w niepamiec, kwestia dosc krotkiego czasu jak iGo czy tomtom przechwyca dobre(szczegolowe)  mapy i bedzie pozamiatane :)
Follow me: Blip  Twitter

*

Offline Tomko

• 330
  • Sprzęt: XdaExec, Omnia, BB Bold.
« Odpowiedź #94 dnia: Kwiecień 27, 2007, 20:15:15 »
No cóż, dla jeżdżących po kraju i to nie głównymi drogami; AM była jedyną alternatywą dla Garmina (chyba że ktoś lubi bawić się prog. typu GPSTuner)  :-\ Jeśli inni producenci poprawią (uczciwszy uszy) pokrycie Polski - to AM może (z taką ceną) odejść w niebyt  :'(
Broń - To prawo wolnego człowieka, nie przywilej nadany przez urzędnika.

*

Offline WalZych

• **
  • 179
  • Sprzęt: SG4 z AM SygicEurop; HD2 na WM; AM6 EU; Asus TF201
Odp: przestałem czekać, moja kasa poszła na konto TT
« Odpowiedź #95 dnia: Kwiecień 27, 2007, 20:36:31 »

a powiedz mi czym oni niby maja zaskoczyc?

No, to tylko pobożne życzenie... Właśnie już widzę, że nie zaskoczą i przeznaczyłem kaske na TT. Miałem przez dobre 2 lata nawet trochę ochotę wspierać "rodzimy" biznes, ale zwyciężył pragmatyzm.

*

Offline RadaRes

• 487
« Odpowiedź #96 dnia: Kwiecień 27, 2007, 21:11:08 »
HAHA widzę że TomTom przechwyca klientów ;) Może skoro Automapa nic się nie rusza to porozmawiamy tu o Tomku. Przynajmniej jest o czym  ;D

*

Offline aro_d

• 44
« Odpowiedź #97 dnia: Kwiecień 27, 2007, 21:37:19 »
Wczoraj zadałem pytanie do supportu czy można się spodziewać aktualizacji map przed długim weekendem? Oto co odpisał support:

Wydanie kolejnej aktualizacji map wraz z nowa wersja programu (4.0) oraz mapa Europy planowane jest w ciagu najblizszych 2 tygodni. 

Pozdrowienia / Regards / Mit freundlichen Grussen
AutoMapa(an)

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #98 dnia: Kwiecień 27, 2007, 21:52:27 »
Myślę panowie, że powoli wpadacie w histerię, że AM 4.0 nie ukazała się przed długim weekendem. Rację ma (miała) KAma twierdząc, że zrzędzicie jak stare ciotki (co zresztą zostało wymoderowane i zostały same "treściwe" jęczenia). Nie bedzie dzisiaj, to będzie w ciągu tygodnia lub dwóch - doczekacie się  :-*

*

Offline kwieto

• 2785
« Odpowiedź #99 dnia: Kwiecień 27, 2007, 21:55:42 »
No cóż, dla jeżdżących po kraju i to nie głównymi drogami; AM była jedyną alternatywą dla Garmina

Przesadzasz. Tak jakby w TT czy iGO były tylko główne drogi przelotowe, albo co.
Akurat jedynym atutem AM była siatka dróg w małych miastach (nazwy ulic, ale bez numeracji), choć już z numeracją nie radzą sobie tak dobrze jak konkurencja. Natomiast jeśli chodzi o bardziej lokalne drogi międzymiastowe, to np. TT naprawdę niewiele można zarzucić. Pewne tereny (drogi lokalne) miał (miał, bo AM uaktualniła od tego czasu mapy) lepiej odwzorowane niż Automapa.
Ludzie zazdroszczą ci nie tego, że coś zrobiłeś, ale tego że ci się chciało to zrobić.

*

Offline Tomko

• 330
« Odpowiedź #100 dnia: Kwiecień 28, 2007, 10:06:06 »
Miałem na myśli drogi wiodące przez pola i lasy i to te bez jakiejkolwiek nawierzchni  ;D Chociaż właśnie pobawiłem się Autopilotem w wersji on-line i drogi w okolicach Rawa Maz.- Babsk - Raducz-Skierniewce są podobne; a miejscami (Babsk- Raducz-Skierniewice ) nawet jakby bardziej wiarygodne  :o (zaznaczone linią przerywaną tam gdzie droga niby jest ale.... :-X)
PS. Czy ktoś z Was wie jak to wygląda w TT ?
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 28, 2007, 10:12:52 wysłana przez Tomko »

*

Offline RadaRes

• 487
« Odpowiedź #101 dnia: Kwiecień 28, 2007, 11:46:01 »
Miałem na myśli drogi wiodące przez pola i lasy i to te bez jakiejkolwiek nawierzchni  ;D Chociaż właśnie pobawiłem się Autopilotem w wersji on-line i drogi w okolicach Rawa Maz.- Babsk - Raducz-Skierniewce są podobne; a miejscami (Babsk- Raducz-Skierniewice ) nawet jakby bardziej wiarygodne  :o (zaznaczone linią przerywaną tam gdzie droga niby jest ale.... :-X)
PS. Czy ktoś z Was wie jak to wygląda w TT ?
No akurat w TT polnych dróżek nie uświadczysz. Z drugiej strony kiedyś jechałem z kumplem do zamku w Oporowie i kierowała nas AM. Nieopatrznie włączyliśmy trasę krótką bo nam sie spieszyło no i sie spóźniliśmy...
Ale za to odwiedziliśmy pola lasy łąki (kura, kaczka drób droga na Ostrołękę) :D Tak więc myślę że te dróżki to raczej nieprzydatne są do jazdy samochodem.

*

Offline irass

• 18
« Odpowiedź #102 dnia: Kwiecień 28, 2007, 14:29:59 »
Ja przejechalem sie na IGO i mieszkam w malym miescie i byly wszystkie nazwy ulic latwiej mi sie jezdzi z IGO jezeli automapa 4.0 nie wypali to przesiadam sie na IGO. W automapie gubie sie ktory to zakret za 200m i skrece za wczesnie albo za pozno w IGO mowi ze zakret za 200m 3 ulica i wiem ze w 3 ulice mam skrecic. No i te polne drogi tez mnie mecza jak sie wpakowalem w polna droge to bym kola pourywal.

*

Offline kwieto

• 2785
« Odpowiedź #103 dnia: Kwiecień 28, 2007, 19:40:04 »
Miałem na myśli drogi wiodące przez pola i lasy i to te bez jakiejkolwiek nawierzchni

Wiesz, do nawigowania po takich terenach służy soft turystyczny. Nie każdy ma terenówkę.
Probiem jest taki, że AM drogi gdzie "można koła pourywać" traktuje jak normalne asfaltówki. Gdyby można je było np. włączyć w wersji "extreme", to ok. - ale do normalnej jazdy taki system się nie nadaje.
W TomTomie trasa krótka działa, choć też mu się zdarzają "polne drogi". Na szczęście rzadko.
Ludzie zazdroszczą ci nie tego, że coś zrobiłeś, ale tego że ci się chciało to zrobić.

*

Jinks

« Odpowiedź #104 dnia: Kwiecień 28, 2007, 21:37:29 »
Z drugiej strony kiedyś jechałem z kumplem do zamku w Oporowie i kierowała nas AM. Nieopatrznie włączyliśmy trasę krótką bo nam sie spieszyło no i sie spóźniliśmy...
Ale za to odwiedziliśmy pola lasy łąki (kura, kaczka drób droga na Ostrołękę)  Tak więc myślę że te dróżki to raczej nieprzydatne są do jazdy samochodem.
To niestety - główna wada AM ;D
Nigdy,ale to przenigdy nie wolno ustawiać w niej "trasy krótkiej"
Będziesz jechał 500 metrów krócej,ale 3 godziny dłużej ;D
Można to po części ograniczyć zawężając kategorie dróg w opcjach,ale mimo to potrafi być nieobliczalna.

« Odpowiedź #105 dnia: Kwiecień 28, 2007, 21:43:37 »
Pojawiła sie też u jednego z dystrybutorów cena produktu AutoMapa Europa.  Zawiera mapy:
Polska, Niemcy, Fracja, Hiszpania, Włochy, Finlandia, Belgia, Holandia, Szwajcaria, Austria, Czechy, Wielka Brytania, Portugalia, Węgry, Słowacji, Rumunia, Luksemburg, Szwecja, Irlandia, Dania, Norwegia

Cena: 630 PLN Netto (upadli na głowe?)

z tym upadkiem to chyba racja skoro TT oferuje za podobna cene (~670 netto) do map - bagatela dodatkowo kompletne urzadzenie TT One wraz z osprzetem, ale wybor jak zawsze nalezy do klientow. Natomiast co do map w AM i TT. Jesli chodzi o Europe to bedzie to 100% to samo bo sa z tego samego zrodla czyli TeleAtlasa. Co do Polski to aktualna mapa oferowana przez AM i TT jest on-line niech kazdy sobie porowna jak ma potrzebe (mapa.targeo.pl i maps.google.com).

pozdr
S

*

Offline QMPEL

• 306
  • Sprzęt: FS N560, Samsung Omnia2, QSTARZ GPS extreme.
« Odpowiedź #106 dnia: Kwiecień 29, 2007, 02:16:14 »
też prawda, kiedyś nawet przecież słaliśmy maile do nich w tej sprawie ale wniosek z tego  taki że cały czas coś nie tak jest ;)

po odświeżeniu na niektórych pod stronach mam przed każdym tekstem  "+" jak na zrzucie

czyżby coś zmieniali czy tylko taki specyficzne ozdabianie tekstu

AM powinna wydać parę złociszy na troszkę lepszą stronkę, bo poza przekazem informacji to też świadczy o ich profesjonaliźmie. Natomiast tobie kolego radzę przestawić rozdzielczość ekranu i będzie gut.  ;)

*

Offline Qbik

• 1495
    • www.wikaro.pl
« Odpowiedź #107 dnia: Kwiecień 29, 2007, 09:27:44 »
a na jaką niby??

wszystko inne działa ok
axim x51v LennySh_Football WM6.1 L10 & iPhone 3G 16GB z 2.2.1 na pokładzie + BT-359 + 4gb SDHC & CF + AM 5.xx EU
http://www.pdaclub.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=6656

*

Offline stafid

• 445
  • o drogę nie pytam
    • Perfect
  • Sprzęt: Asus 636N, AM EU
« Odpowiedź #108 dnia: Kwiecień 29, 2007, 10:41:50 »
czuli co??? w poniedziałek ?? bo specjalnie opóźniłem wyjazd!

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
« Odpowiedź #109 dnia: Kwiecień 29, 2007, 11:12:15 »
czuli co??? w poniedziałek ??
A kto to może wiedzieć. Nawet support AM podaje sprzeczne informacje.
bo specjalnie opóźniłem wyjazd!
A to był błąd.  ;)

*

Offline RadaRes

• 487
« Odpowiedź #110 dnia: Kwiecień 29, 2007, 18:48:11 »
czuli co??? w poniedziałek ?? bo specjalnie opóźniłem wyjazd!

EEE widze że Automapa tak prędko nie zbankrutuje skoro się czeka na urlop aż wydadzą mapę ;)

*

Offline piotrmulticom

• *
  • 95
  • Sprzęt: Aristo Voyager M700 (był LOOX 720)

« Odpowiedź #112 dnia: Kwiecień 29, 2007, 22:06:56 »
Zobaczcie to:
http://www.abcdata.pl/produkt.asp?pid=C6250239

Widać że ktoś już to gdzieś kupił, jest już 47 głosów oceniających produkt  :o
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 29, 2007, 22:35:06 wysłana przez tedimanolo »

*

Offline plusfoto

• 329
    • http://www.plusfoto.pl
  • Sprzęt: MIO MOOV 500
« Odpowiedź #113 dnia: Kwiecień 29, 2007, 23:50:40 »
ale czemu jest podana cena orientacyjna a nie końcowa?

« Odpowiedź #114 dnia: Kwiecień 30, 2007, 01:16:17 »
ale czemu jest podana cena orientacyjna a nie końcowa?

A czemu nie?  ;D
Toż to tylko "orientacyjnie". Tak jak wszystkie oceny na 4 gwiazdki... też "orientacyjne"  :o
(już 63 zadowolonych userów!)

*

Offline RadaRes

• 487
« Odpowiedź #115 dnia: Kwiecień 30, 2007, 08:04:55 »
Zobaczcie to:

Widać że ktoś już to gdzieś kupił, jest już 47 głosów oceniających produkt  :o

Taa... ciekawe gdzie :-\ Bajopisarzy w necie jest pełno ;D

*

Offline Kociak

• 32
    • Rodowód rodziny Koteras, Pawelec, Grabarek
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #116 dnia: Kwiecień 30, 2007, 08:41:03 »
Zobaczcie to:

Tak, zauważcie tylko Państwo, iż w opisie nie ma mowy o 3D oraz jest wymieniony warunek karta pamięci 2GB.

*

Offline Tomko

• 330
« Odpowiedź #117 dnia: Kwiecień 30, 2007, 09:02:50 »
Miałem na myśli drogi wiodące przez pola i lasy i to te bez jakiejkolwiek nawierzchni

Wiesz, do nawigowania po takich terenach służy soft turystyczny. Nie każdy ma terenówkę.
Probiem jest taki, że AM drogi gdzie "można koła pourywać" traktuje jak normalne asfaltówki. Gdyby można je było np. włączyć w wersji "extreme", to ok. - ale do normalnej jazdy taki system się nie nadaje.
W TomTomie trasa krótka działa, choć też mu się zdarzają "polne drogi". Na szczęście rzadko.
Chodzi mi o drogi "ode wsi do wsi " - często szutrowe, częściej piaszczyste - ale tam nawet maluch przejedzie  ;D  Często szutrówki mają lepszą nawierzchnię niż Marszałkowska  :'( No i miło jest wiedzięć że nad jeziorko prowadzi jakiś szlak  ;D
PS. A "terenówka" cały czas w sferze marzeń ;) - ale wtedy to już Garmin  8)
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 30, 2007, 09:05:19 wysłana przez Tomko »

*

Offline brand

• **
  • 129
    • http://berzerk.pl
  • Sprzęt: asus p750 | eten x500 - juz nigdy wiecej etena | mda compact 2 - bez gsm | AM 5.0.7
« Odpowiedź #118 dnia: Kwiecień 30, 2007, 10:30:15 »
Tak, zauważcie tylko Państwo, iż w opisie nie ma mowy o 3D oraz jest wymieniony warunek karta pamięci 2GB.
A w ich cenniku hurtowym Interlink2000 pojawila sie dzisiaj automapa europa. Tylko ze ma status BID - brak informacji o dostawach.
Cena netto w hurcie - 544,85.

*

Offline radoskur

• 1921
    • http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=414522
« Odpowiedź #119 dnia: Kwiecień 30, 2007, 11:52:59 »
Ja dzwoniłem do Unicomu - i już zamówili wersję pudełkową, która ma trafić do nich w piątek i zarzekają się że dziś na stronie będzie soft już do pobrania.

No poczekamy zobaczymy  ::)