Każdy użytkownik AM 3.9 ma bezpłatny upgrade do 4.0. No to nie ma czego kupować. Ale upgrade ten nie obejmuje map Europy. A zatem jak masz XL, a chcesz mieć EU, to wykupujesz upgrade z XL do EU, przy okazji upgradując do 4.0
Zgadza się,jak najbardziej.To brzmi logicznie,jak wszystkie Twoje posty. Faktycznie-wychodząc z tego założenia masz w 100% rację i tu nie śmiałbym polemizować. Ale to troche karkołomne założenie , bo być może się mylę,a mylić się jest rzeczą ludzką,ale wychodzi to tak jakby była to oferta tylko dla mających AM 3.9. Jak ktoś nie ma wersji 3.9 bedzie musiał
KUPIĆ 4.0,żeby dokonać upgrade-u. Bo może kogoś nie będzie stać na cały zestaw,zwłaszcza,że ktoś pisał gdzieś,że kosztować będzie 900 z kawałkiem (wydaje mi się,że gdzieś widziałem taki post,który oczywiście nie musi odzwierciedlać rzeczywistości-bo wtedy cały zestaw kosztowałby z półtora tysiąca). A o podstawowej wersji,która mnie np. by interesowała,bo bardzo rzadko wyjeżdżam za granicę ani słóweczka. No,ale cóż-nie będę dzielił włosa na czworo.
Wysłałem e-maila do tego sklepu UNICOMIE o co im chodzi z tym ich upgrade Automapa XL do AM Europa
Tak bedzie chyba najlepiej. Sam sie chętnie dowiem o co biega. I będziemy świetować,albo wyć z rozpaczy

2) możliwe, że nie będzie możliwości upgradu z 4.0 PL do 4.0 EU (albo będzie w innej cenie), bądź też nowo sprzedawane 4.0 bądą już standardowo z EU.
To też jak najbardziej możliwe. Zobaczymy-choć to trochę nie fair. Najpierw obiecują darmowy upgrade,a potem i tak bedziemy za to płacić. Trzeba było nie czarować tylko powiedzieć od samego początku jak sprawa wygląda.

pewnie nie mają choćby Bułgarii, Rumuni czy Ukrainy, które co do zasady w Europie są.
Myslę,że z powodu Euro 2012 sie to zmieni

Ale z drugiej strony,chyba samolotami lepiej latac na mecze niż autem krążyc między Donieckiem a Warszawą