PeDeA:
Może faktycznie trochę za ostra ta konkluzja, ale to właściwie był skrót myślowy:
dostałam zamówienie na nawigację od teścia, który nie chce żonglować kartami pamięci, przełączać ciągle mapek, wożenie laptopa nie wchodzi w grę, a wyjazd nie da się zawsze do końca zaplanować - nie są to konkretne trasy, a przed wyjazdem znany jest tylko punkt "Start"

, meta może wypaść we Francji albo we Włoszech czy w Portugalii.
Po komentarzach SportBuddy'ego zmodyfikowałem swoją opinię, gdyż przedtem źle zrozumiałem owe ograniczenie 330 czy 390 MB - sądziłem ze nie da rady i tak więcej wykorzystać, teraz rozumiem (nie wiem czy słusznie) że mogę na CF wgrać kilka map?
BTW - TomTom jest dostępny od ręki, Navigator - ze względu na dużą ilość zamówień jest niedostęny, tydzień temu obiecywali go na koniec maja, teraz na połowę czerwca !
PS.
Toruń (Bydgoszcz też) w AutoMapie Polska 50k jest dość dokładnie zobrazowany, są opisane nawet małe uliczki, ale ...
1. mapa jest dość nieakualna - nie ma w niej uwzględnionego (trwającego 2 rok) remontu wiaduktu nad torami kolejowymi, który całkowicie zdezorganizował organizację ruchu w Toruniu, kilka małych uliczek nabrało bardzo dużego znaczenia, kilka dużych sporo zaś straciło

2. część ulic asfaltowych dla AM jest chyba gruntowymi, bo starannie je omija

3. kilka ulic gruntowych (m. in. Fasolowa na Wrzosach i Gdańska) istnieje tylko na mapie, w rzeczywistości nadają się głównie do jazdy terenówkami

4. routing jest dość dziwaczny z punktu widzenia toruniaka, często jestem poza wyznaczoną trasą