Automapa 3.9.2

• 152 Odpowiedzi
  • 46456 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Automapa 3.9.2
« Odpowiedź #60 dnia: Grudzień 14, 2005, 09:33:29 »
A co wy na to że AM 4.0 Dopiero po wakacjach? Ja się załamałem. W tamtym roku pamiętam dokładnie taki sam komunikat. Pytanie się nasówa samo , po których wakacjach?

Automapa 3.9.2
« Odpowiedź #61 dnia: Grudzień 14, 2005, 09:42:40 »
To jest komunikat, który Automapa podała 07.07.2005r. !!! Proponuję sprawdzić na stronach Automapy w archiwum wieści. Nowego komunikatu nie ma i niestety informacja na stronie głównej wprowadza w błąd.

Automapa 3.9.2
« Odpowiedź #62 dnia: Grudzień 14, 2005, 09:55:07 »
Oczywiście ma kolega rację. Koledzy z PDA coś się pospieszyli z ta złą informacją.

Ale jakie teraz czuję uczucie ulgi. Super sprawa.  Warto było. :)

*

Offline plusfoto

• 329
    • http://www.plusfoto.pl
  • Sprzęt: MIO MOOV 500
Automapa 3.9.2
« Odpowiedź #63 dnia: Grudzień 14, 2005, 11:37:30 »
jestem pelen uznania dla tworcow automapy praktycznie 90% poprawek zgloszonych zostalo uwzglednione zwlaszcza jezeli chodzi o plany woj lodzkiego i samego miasta nawet sa poprawki wzgledem bety
program bez problemu sie wgral i to calkiem na kerte i wystartowal dziala  dobrze. podzisiejszej krotkiej przjazdzce jednak zuwazylem kilka drobnych bledow ale o tym potem jak je jeszcze zweryfikuje zwlaszcza chodzi o slad. powodzenia z nowa wersja

Automapa 3.9.2
« Odpowiedź #64 dnia: Grudzień 14, 2005, 20:39:55 »
Wiecie co mi sie nie podoba nastąpiła aktualizacja map dodano numeracje w wielu miejscowościach podwarszawskich i teraz jak np wpisuje Chocimska 17 i chce zobaczyć gdzie to jest to pokazuje mi Marki choć w opisie była Warszawa. NIe mówie tu o tym że wogóle na Automapie w Warszawie nie ma Chocimskiej 17 choć fizycznie jest taki adres z tyłu budynku Puławskiej 17. drugi przykład to Królewska 27 po wpisaniu takiego adresu dostajemy 2 opisy Królewska 27 warszawa centrum i Królewska 27. Oczywiście po wybraniu drugiego jak chcemy zobaczyć gdzie to dostajemy Królewską w Milanówku. I tak sobie myśle PO CO JEST NA GÓRZE WYBRANE MIASTO WARSZAWA. Jak bym chciał znaleść ul Królewska w milanówku to bym wpisał w miejsce zamiast Warszawy Milanówek, a tak trzeba uważać bo w czasie jazdy dość szybko można pokierować się szukając jakiegoś adresu w Warszawie do innej miejscowości. Dla mnie to naprawde wielka wada najnowszej aktualizacji !!!!

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Automapa 3.9.2
« Odpowiedź #65 dnia: Grudzień 14, 2005, 21:06:50 »
Zrobiłem małe (subiektywne) porównanie dokładności map
w 2 wybranych rejonach gdzie zgłaszałem poprawki.
(to dla tych co nie wierzą że AM się rozwija i poprawia mapy ;) )

mapa Polski:

[pic=http://republika.pl/nocny_m/images/PLv3n.jpg]   [pic=http://republika.pl/nocny_m/images/PLv3p.jpg]

i plan GOP:

[pic=http://republika.pl/nocny_m/images/GOPv3n.jpg]   [pic=http://republika.pl/nocny_m/images/GOPv3p.jpg]
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

Automapa 3.9.2
« Odpowiedź #66 dnia: Grudzień 14, 2005, 21:59:03 »
no to jestem po pierwszej trasie z nową wersją AM. 250 km w te i z powrotem. Generalnie fajnie. Prowadzi sprawnie. Szybko przelicza nową trasę, szybko odpala po przerwie. Nie zauważyłem, żeby prowadziła krzakami, ale tez jechałam dobrze sobie znaną trasą (trochę duże miasto, trochę 2 mniejsze i wioski - 90% trasa). Zauważyłem 1 dziwny objaw - sklaowanie mapy podczas jazdy. Nie wiem jeszcze o co chodzi, ale czasami na trasie sklauje do 200m a czasmi w mieście do 2 km. To "zbliżenie" na trasie to prawdopodobnie przy rozjazdach itp - jest OK, ale zmiana widoku w mieście trochę denerwuje. jutro sprawdzę to dokładniej po małych uliczkach.

*

Offline Jarecki_B12

• **
  • 122
    • Motopod
  • Sprzęt: SGS 3
Automapa 3.9.2
« Odpowiedź #67 dnia: Grudzień 14, 2005, 22:33:23 »
A ja znalazłem takiego oto byka. Chciałem zobaczyć czy cała A4 już jest i zapodałem trasę z Wrocławia do Krakowa, przy czym nie określałem konkretnego adresu w Krakowie, tzn. od razu z menu podręcznego na Krakowie wybrałem "Koniec" no i program się posypał. Wyzanczył trasę Polska, Wrocław, GOP i przy Krakowie komunikat, że nie może wyznaczyć trasy na mapie Krakowa, więc skorzysta z mapy Polski, niestety wiesza się w tym momencie.
Co ciekawe, jak poda się dowolny adres docelowy wKrakowie, to już trasę wyznacza bez problemu. Może zapomnieli podać dla Krakowa jakiegoś domyślnego punktu, czy coś w ten deseń? Sprawdzałem jeszcze Bielsko i Wrocław, tam jest ok, można samo miasto wybrać.
Sprawdźcie, czy też tak macie.

Jarecki

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Automapa 3.9.2
« Odpowiedź #68 dnia: Grudzień 14, 2005, 22:37:21 »
Cytat: MirChud
Zauważyłem 1 dziwny objaw - sklaowanie mapy podczas jazdy. Nie wiem jeszcze o co chodzi, ale ...

Dziwne, ze tego nie zauważyłeś wcześniej,
AM tak ma nie od wczoraj, przybliża podgląd przy manewrach,
a jak jedziesz prosto - pokazuje większy odcinek trasy.
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

Automapa 3.9.2
« Odpowiedź #69 dnia: Grudzień 14, 2005, 23:41:35 »
Cytat: nocny_m

Jasne. Mam jednak wrażenie że działa to teraz "nie za bardzo".

Poza miastami OK, ale w miastach to "oddalenie" nie było aż tak duże. Możliwe, że coś sobie inaczej pustawiałem ;) Jechałem dziś przez cały Wrocław od autostady do Długołęki i praktycznie cały czas miałem sklę 2 km dopiero na sam koniec zmieniła się na 90 m. No chyba, że nie patrzyłem na nią kiedy pokazywała inną skalę. ;)

*

Offline plusfoto

• 329
Automapa 3.9.2
« Odpowiedź #70 dnia: Grudzień 14, 2005, 23:49:08 »
Cytat: MirChud
Cytat: nocny_m

Jasne. Mam jednak wrażenie że działa to teraz "nie za bardzo".

Poza miastami OK, ale w miastach to "oddalenie" nie było aż tak duże. Możliwe, że coś sobie inaczej pustawiałem ;) Jechałem dziś przez cały Wrocław od autostady do Długołęki i praktycznie cały czas miałem sklę 2 km dopiero na sam koniec zmieniła się na 90 m. No chyba, że nie patrzyłem na nią kiedy pokazywała inną skalę. ;)

ustaw sobie skale do jazdy na sto matrow itak ci bedzie trzymac a przy rozjazdach sama sie przyblizy przynajmniej u mnie trzyma caly czas to co zapodalem w ustawieniach

Automapa 3.9.2
« Odpowiedź #71 dnia: Grudzień 15, 2005, 00:02:14 »
I to pewnie jest ta "dziwna" przypałość! Pewnie wcześniej też tak ustawiłem i mi się podobało a terz nie i marudzę. :( Zaraz tak ustawię (100 m to może przesada na trasie) i jutro sprawdzę. Dzięki.

*

Offline mareko

• **
  • 217
Automapa 3.9.2
« Odpowiedź #72 dnia: Grudzień 15, 2005, 11:01:25 »
Cytat: jarecki_b12
A ja znalazłem takiego oto byka. Chciałem zobaczyć czy cała A4 już jest i zapodałem trasę z Wrocławia do Krakowa, przy czym nie określałem konkretnego adresu w Krakowie, tzn. od razu z menu podręcznego na Krakowie wybrałem "Koniec" no i program się posypał. Wyzanczył trasę Polska, Wrocław, GOP i przy Krakowie komunikat, że nie może wyznaczyć trasy na mapie Krakowa, więc skorzysta z mapy Polski, niestety wiesza się w tym momencie.
Co ciekawe, jak poda się dowolny adres docelowy wKrakowie, to już trasę wyznacza bez problemu. Może zapomnieli podać dla Krakowa jakiegoś domyślnego punktu, czy coś w ten deseń? Sprawdzałem jeszcze Bielsko i Wrocław, tam jest ok, można samo miasto wybrać.
Sprawdźcie, czy też tak macie.

Jarecki

Zglos ten problem z tym opisem do Supportu AM bo juz na kilku watkach bylo o roznych przypadlosciach miasta Krakow. Ja tez mialem kilka problemow, po prostu Krakowa nie znajduje na mapie na liscie miast. Problem pozostaje nawet po wgraniu mapy Krakowa.
Ale niby Krakow jako taki na mapie fizycznie jest tylko go nie znajduje.

Automapa 3.9.2
« Odpowiedź #73 dnia: Grudzień 15, 2005, 12:44:00 »
Dziś miałem taki przypadek chciałem sobie znaleść ulice Powstańców w Ząbkach i co wpisałem Ząbki i Powstanców a potem pokaż na mapie i zobaczyłem... Dalekie oddalenie mapy z widokiem całej Warszawy. I gdzie ta Powstańców???? ALe jak już wpisze sie Powstańców z jakimś nr to pokazuje dobrze .

Automapa 3.9.2
« Odpowiedź #74 dnia: Grudzień 15, 2005, 13:21:39 »
Cytat: brozyn
Dziś miałem taki przypadek chciałem sobie znaleść ulice Powstańców w Ząbkach i co wpisałem Ząbki i Powstanców a potem pokaż na mapie i zobaczyłem... Dalekie oddalenie mapy z widokiem całej Warszawy. I gdzie ta Powstańców???? ALe jak już wpisze sie Powstańców z jakimś nr to pokazuje dobrze .

Ja mam taki sam problem z ulica 11 listopada w markach i ząbkach

Zglosilem ten problem do supportu. Mysle, ze jest to ogolny problem algorytmu wyszukiwania.

*

Offline korrek

• 346
Automapa 3.9.2
« Odpowiedź #75 dnia: Grudzień 15, 2005, 16:10:45 »
A mi na hx 4700 z XL działa o wiele gorzej niż poprzednia wersja.  Nigdy nie wiadomo czy sie prawidłowo odpali. Czesto zamiast mapy to tylko biała plama z punktami POI. Czasami trzeba recznie wczytywać same mapy. Program sie wiesza przy uwidacznianiu jakiejś kategorii z serwisu mobilne.net

*

Offline plusfoto

• 329
Automapa 3.9.2
« Odpowiedź #76 dnia: Grudzień 15, 2005, 22:46:32 »
Cytat: plusfoto
jestem pelen uznania dla tworcow automapy praktycznie 90% poprawek zgloszonych zostalo uwzglednione zwlaszcza jezeli chodzi o plany woj lodzkiego i samego miasta nawet sa poprawki wzgledem bety
program bez problemu sie wgral i to calkiem na kerte i wystartowal dziala  dobrze. podzisiejszej krotkiej przjazdzce jednak zuwazylem kilka drobnych bledow ale o tym potem jak je jeszcze zweryfikuje zwlaszcza chodzi o slad. powodzenia z nowa wersja

tak pisalem wczoraj iczesciowo to potwierdzam jednak zeby nie bylo tak rozowo kilka kamyczkow

na poczatek dwa zrzuty z wariacji GPS
[pic=http://www.plusfoto.home.pl/klient/au/LIM01.bmp] [pic=http://www.plusfoto.home.pl/klient/au/PS01.bmp]

a teraz niech ktos wg zalecen programu bez lamania przepisow dojedzie ze startu do mety przez punkt przelotowy - nie wiem poco ale w tym punkcie program zamiast poprowadzic trase dalej kaze zawrocic i jechac pod prad

[pic=http://www.plusfoto.home.pl/klient/au/PS02.bmp]

no i na koniec najleprze kilka dni temu jeszcze testujac bete zglosilem na bledy w komunikatach otrzymalem odpowiedz ze wiecie ,rozumiecie, w wersji finalnej juz bedzie dobrze no i jest bo problem znikl tylko nie poprzez poprawke komunikatow tylko poprzez usuniecie ulicy z planu

pozdrawiam

*

Offline MietasM

• 272
  • Sprzęt: Sony Xperia P, Ipaq 316, Phantom NaviBox HD
Automapa 3.9.2
« Odpowiedź #77 dnia: Grudzień 15, 2005, 23:02:08 »
Czy tylko ja tak mam na moim ASUSie, czy to generalny problem AM? Błąd był już w mapach v3n (albo w algorytmie). Wtedy pojawiły się nazwy ulic w niektórych nowych miastach (np. Oświęcim). A problem jest taki:
Uruchamiam opcję: "Miejscowości, adresy..." lub coś w tym stylu. Wpisuję jako miejscowość "Oświęcim", jako ulicę "Bałandy" (ale może być inna) i wyszukuję. W końcu znajduje właściwą ulicę i teraz przytrzymuję rysik na niej i włączam "Pokaż na mapie". I co widzę? Mapę Polski w maksymalnym oddaleniu. Nie ma możliwości zaznaczenia np. końca trasy na takiej ulicy :(
Po próbie wyszukania miasta "Oświęcim" bez ulic i włączeniu opcji "POkaż ulice" program zaczyna wieczne wyszukiwanie, które można zakończyć tylko softresetem :(
Zgłosiłem do supportu, ale nie wiem, czy to coś da, bo już to zgłaszałem przy poprzedniej wersji programu/map, a problem pozostał.

Automapa 3.9.2
« Odpowiedź #78 dnia: Grudzień 16, 2005, 00:09:04 »
Witam serdecznie,
zrobiłem dziś z AM 3.9.2 kilkaset km i generalnie jest ok, chociaż występuje dziwne zjawisko wg AM mój focus wyciągnął dziś 17887km/h. Na wersji 3.8.1 komp pokładowy działał zgrubsza ok, a problem pojawił się wraz z wersją obsługującą poziomy ekran. Problem w supporcie zgłosiłem ale niestety nadal biję rekordy szybkości. W weekend udrzam do Krakowa.. autem tam jeszcze nigdy nie byłem - to będzie prawdziwy poligon... :)

*

Offline x15

• 11
Automapa 3.9.2
« Odpowiedź #79 dnia: Grudzień 16, 2005, 09:40:42 »
A czy mapy z literą "p" można dać do 3.8

Automapa 3.9.2
« Odpowiedź #80 dnia: Grudzień 16, 2005, 10:18:50 »
NIE, pzdr,seba

*

Offline Troll

• **
  • 214
Automapa 3.9.2
« Odpowiedź #81 dnia: Grudzień 16, 2005, 10:19:17 »
mapy P działają tylko z 3.9.x.x

Automapa 3.9.2
« Odpowiedź #82 dnia: Grudzień 16, 2005, 10:39:44 »
Cytat: MietasM
Czy tylko ja tak mam na moim ASUSie, czy to generalny problem AM? Błąd był już w mapach v3n (albo w algorytmie). Wtedy pojawiły się nazwy ulic w niektórych nowych miastach (np. Oświęcim). A problem jest taki:
Uruchamiam opcję: "Miejscowości, adresy..." lub coś w tym stylu. Wpisuję jako miejscowość "Oświęcim", jako ulicę "Bałandy" (ale może być inna) i wyszukuję. W końcu znajduje właściwą ulicę i teraz przytrzymuję rysik na niej i włączam "Pokaż na mapie". I co widzę? Mapę Polski w maksymalnym oddaleniu. Nie ma możliwości zaznaczenia np. końca trasy na takiej ulicy :(
Po próbie wyszukania miasta "Oświęcim" bez ulic i włączeniu opcji "POkaż ulice" program zaczyna wieczne wyszukiwanie, które można zakończyć tylko softresetem :(
Zgłosiłem do supportu, ale nie wiem, czy to coś da, bo już to zgłaszałem przy poprzedniej wersji programu/map, a problem pozostał.

Dzisiaj ma byc poprawka na stronie AM rozwiazujaca ten problem.

*

Offline MietasM

• 272
  • Sprzęt: Sony Xperia P, Ipaq 316, Phantom NaviBox HD
Automapa 3.9.2
« Odpowiedź #83 dnia: Grudzień 16, 2005, 12:56:19 »
Cytat: marekw
Dzisiaj ma byc poprawka na stronie AM rozwiazujaca ten problem.

WOW!!!! Dzięki za info! :surprised: :D :party:

*

Offline Tomko

• 330
  • Sprzęt: XdaExec, Omnia, BB Bold.
Automapa 3.9.2
« Odpowiedź #84 dnia: Grudzień 16, 2005, 14:00:17 »
P_R_G - co tam prędkość, wczoraj AM wyznaczyła mi trasę szybką zamiast po Al Wilanowskiej (od ul.Sobieskigo do Dolinki Służewieckiej) po ulicy Arbuzowej - jak ktoś nie zna okolicy to się zdziwi na pierwszym progu zwalniającym , a potem jeszcze lepiej :))
Broń - To prawo wolnego człowieka, nie przywilej nadany przez urzędnika.

*

Offline Meach

• *
  • 66
Automapa 3.9.2
« Odpowiedź #85 dnia: Grudzień 16, 2005, 16:32:20 »
SZok włączam BT338,włączam BT. na pda compact, klikam na AM iii--!!!jest Bt są wszystkie satelity odrazu uwierzcie mi proszę uwierzcie nawet na orginalnym BT. bez blusollei

niestety to wszystko- reszta totalna klapa:
wjechałem do bełchatowa,uruchamiamAM wpisuję miasto nic , wpisuję ulicę nic nr ulicy i nic! Niewiem jak gdzieś we świecie ale Bełchatowa AM nie obsługuje z żadnej pozycji Taaaki wstyd pewnie mi żona cofnie kasę na zabawki.

*

Offline x15

• 11
Automapa 3.9.2
« Odpowiedź #86 dnia: Grudzień 16, 2005, 17:12:02 »
Jednym słowem 3.9 to kicha i nie warto się do niej zbliżać. To mój wniosek czytając Wasze posty.

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
Automapa 3.9.2
« Odpowiedź #87 dnia: Grudzień 16, 2005, 17:14:52 »
Tzn. co  Ci się ukazuje w wynikach, kiedy wpisujesz Bełchatów (lub ulicę w Bełchatowie)?
Bo u mnie wyszukuje bez problemów.

Automapa 3.9.2
« Odpowiedź #88 dnia: Grudzień 16, 2005, 17:53:55 »
to jest irytujące, do przejechania mam powiedzmy jakieś 100 km a mapa podaje mi że za jakieś 12 min powinienem dotrzeć do celu... skąd się bierze ta prędkość dziś wyciągnąłem ponad 37tys km/h (pewne wkrótce to nie polska policja, ale amerykańska armia zacznie interesować się mom autem :))    
Czy też tak macie.. może to wynika z faktu że co jakiś czas mapa traci orientacje tzn. na prostej drodze (teren otwarty nie zalesiony, chmury jak to chmury) poprostu biały ekran bez mapy i komunikat że zjechałem z trasy... po jakimś czasie wszystko wraca do normy tyle że prędkość max. pilot podaje w tysiącach.....

a może zostałem uprowadzony przez  UFO... to by wszsytko tłumaczyło.. oho ... teraz wszystko jasne.. jutro skocze na prześwietlenie czy nie mam w mózgu implanta. jeżeli jest to więej dowodów mi nie trzeba....

*

Offline Meach

• *
  • 66
Automapa 3.9.2
« Odpowiedź #89 dnia: Grudzień 16, 2005, 18:00:24 »
Po enter cały czas mówi że brak miejscowośći , ulicy ,lub adresu i nic się nie dzieje Co dziwniejsze jak mi taxówka wytłómaczył jak jechać
gdy ruszyłem AM podjeła nawigację ale kazała jechać w jej tylko wiadomym kierunku po wciśnięciu enter pokazała proszę wybrać miejscowość pokazała dwa te same bełchatowy łódzkie po zaznaczeniu jednego z nich wraca do klawiaturki brak miejscowości iadresu i td
Ma też kłopoty z wpisywaniem map bardzo długo jest tylko kursor i białe pole A czemu po starcie nie wpisuje zawsze mapy polski tylko byle co a jak się wpisze coś nie z tej mapy to nie umie sobie przestawić tylko głupieje? CZy wszędzie tak?  Coś mi się wydaje że ona wcale niechce pracować na MDA Compact