Zgłaszałem ten (podobny) problem Supportowi AM. Chodziło mi o to, aby nie blokowano na stałe ulic, które są czasowo wyłączone (m.in. Słowackiego w Warszawie - budowa stacji metra na pl. Wilsona - ulica już jest czynna, ale nie w AutoMapie).
Odpowiedziano mi, że od wer. 4.x takie blokady można będzie zdejmować, czyli będą one (chyba?) oznaczone jako .bam.
Czy to rozwiąże także problem blokad "teoretycznie stałych" - nie wiem.
Myślę, że tu są dwie kwestie:
- po wyznaczeniu punktu docelowego w zablokowanym obszarze, AM powinna nawigować w najbliższe "przejezdne" miejsce, a nie poprzestawać na komunikacie "nie można wyznaczyć trasy";
- być może blokady. o których mówisz są zastosowane nieprawidłowo? Warunkiem zablokowania powinna być możliwość wjazdu na teren osiedla wyłącznie dla jego mieszkańców (szlaban, brama, etc.). Jeśli tak jest, to OK, bo AutoMapa jest dla wszystkich, nie tylko dla mieszkańców osiedla, którzy są nielicznymi użytkownikami AM. Pozostali nie mogą (teoretycznie) tamtędy przejechać, więc na mapie obszar powinien być wyłączony. Ale jeśli uliczki są fizycznie przejezdne (nawet jeśli są "ślepe") dla każdego, to zablokowanie jest błędem.
[Dodano: 2005-09-11 09:29:47]
Spojrzałem w AM na okolice Włodarzewskiej, o których piszesz.
Sądzę, że przydatna byłaby dla mieszkańców takich osiedli możliwość zdjęcia blokady. To dość długie uliczki i spory obszar. Nawet jeśli jest szlaban, to nie widzę powodu, dla którego mieszkaniec podobnego osiedla nie mógłby nawigować spod/do samego domu.