AutoMapa 3.8.3.3

• 39 Odpowiedzi
  • 8525 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Antonio

• *
  • 86
  • Sprzęt: GC 5066 & NavRoad AURO S6
AutoMapa 3.8.3.3
« Odpowiedź #30 dnia: Listopad 05, 2005, 16:29:41 »
Cytat: cin2000
Antonio, a widzisz jakąś różnicę między słowami: pracuje z chęci zysku, a
działania pozorowane - udajemy że rozwijamy (...) czkekamy aż się skończą darmowe subskrypcje
? Ja widzę. Ale może ja jakiś inny jestem?
Ja też widzę - przeczytajmy to jako "tworzenie odpowiedniej atmosfery" wokół produktu, tak by klienci z utęskniem czekali na nową AM.
Różne są metody marketingu. AM stosuje właśnie taki i to z powodzeniem.

*

Offline cin2000

• 509
AutoMapa 3.8.3.3
« Odpowiedź #31 dnia: Listopad 05, 2005, 16:45:40 »
Wydaje mi się, że mi się wydaje. Myślę, że swoją hipotezę opierasz na zbyt małej ilości próbek. Na tym forum czynnie współwypowiada się tylko garstka wszystkich użytkowników AM. Reszta, nic nie wiedząca o "działaniach marketingowych" zespołu AM, użytkowników, spokojnie dowie się e-mailem kiedy będzie już gotowa wersja 4. Ja też dowiem się spokojnie. Kupa ludzi nawet stąd dowie się spokojnie. Zauważ, że atmosferę tworzą ludzie na tym forum. Myślę, że przesadzasz podejrzewając AM o metody godne Harkonnena. ;) Pozdro :)
"Istnieją 3 typy ludzi: Ci co umieją liczyć i Ci co nie umieją liczyć."

*

Offline donulung

• *
  • 68
  • Sprzęt: i900
AutoMapa 3.8.3.3
« Odpowiedź #32 dnia: Listopad 05, 2005, 23:06:10 »
Cytat: Antonio
Cytat: cin2000
Antonio, a widzisz jakąś różnicę między słowami: pracuje z chęci zysku, a
działania pozorowane - udajemy że rozwijamy (...) czkekamy aż się skończą darmowe subskrypcje
? Ja widzę. Ale może ja jakiś inny jestem?
Ja też widzę - przeczytajmy to jako "tworzenie odpowiedniej atmosfery" wokół produktu, tak by klienci z utęskniem czekali na nową AM.
Różne są metody marketingu. AM stosuje właśnie taki i to z powodzeniem.

Z jakim utęsknieniem? Ja straciłem nadzieję już po kilku patchach wypuszczonych przez Automapę, miały wyeliminować błędy i co? I nic, jak było tak jest dalej. Jest jeszcze ktoś kto wierzy że wersja 4.0 będzie lepsza? Jeśli tak gratuluję optymizmu ;)  Dopóki nie przeczytam na tym forum że wersja 4.0 to dobry produkt doputy Automapa nie zobaczy nawet jednej mojej złotówki za przedłużenie subskrypcji.

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
AutoMapa 3.8.3.3
« Odpowiedź #33 dnia: Listopad 05, 2005, 23:53:12 »
Cytat: donulung
Z jakim utęsknieniem? Ja straciłem nadzieję już po kilku patchach wypuszczonych przez Automapę, miały wyeliminować błędy i co? I nic, jak było tak jest dalej.
Jakie "patche" miały wyeliminować jakie błędy? Zgłaszałeś coś?

Jest jeszcze ktoś kto wierzy że wersja 4.0 będzie lepsza? Jeśli tak gratuluję optymizmu ;)  Dopóki nie przeczytam na tym forum że wersja 4.0 to dobry produkt doputy Automapa nie zobaczy nawet jednej mojej złotówki za przedłużenie subskrypcji.
Ja wierzę. A optymizm mój bierze się z doświadczenia z nieco dłuższego użytkowania AutoMapy (nie tylko jej, zresztą).
Zawsze znajdziesz malkontenta, któremu jakiś program się nie spodoba, nie pasuje - a w ogóle producenci softu to złodzieje i oszuści.

*

Offline donulung

• *
  • 68
AutoMapa 3.8.3.3
« Odpowiedź #34 dnia: Listopad 06, 2005, 04:44:31 »
Cytat: Moi
Jakie "patche" miały wyeliminować jakie błędy? Zgłaszałeś coś?

Żartujesz? Mam jeden z najpopularniejszych pocketów sprzedawanych razem z tym programem a Automapa wiesza się średnio raz na dwie godziny albo czka lub coś w tym guście i napewno nie jest to kwestia sprzętu bo sprawdzałem na różnych egzemplarzach.
Żadna z kolejnych wersji Automapy jakoś nie eliminuje problemu. Więc co miałbym niby zgłosić? Producent nie ma dostępu do tego modelu PDA czy jak?
Jeżdżę dużo więc gdybym nawet chciał zgłaszać każdy błąd programu lub map to codziennie musiał bym wysyłać maile do producenta. Problem w tym że ja nie jestem betatesterem tylko zapłaciłem za ten gniot prawie 700 złotych. Chcesz sobie zgłaszać błędy proszę Cię bardzo ale ja nie mam na to czasu ani ochoty.
Płacę - wymagam, koniec kropka.

Ja wierzę. A optymizm mój bierze się z doświadczenia z nieco dłuższego użytkowania AutoMapy (nie tylko jej, zresztą).
Zawsze znajdziesz malkontenta, któremu jakiś program się nie spodoba, nie pasuje - a w ogóle producenci softu to złodzieje i oszuści.

Korzystam z wielu programów które robią to czego od nich oczekuję i nie wieszają się co chwilę ani nie podają błędnych wyników.
Zapewne Cię to zdziwi ale są takie programy gdzie nie trzeba nic zgłaszać ani być optymistą że ktośtam w końcu coś naprawi, płacisz raz i działają ot wszystko. Automapa do nich nie należy.

*

• 6498
AutoMapa 3.8.3.3
« Odpowiedź #35 dnia: Listopad 06, 2005, 08:13:40 »
Żartujesz? Mam jeden z najpopularniejszych pocketów sprzedawanych razem z tym programem a Automapa wiesza się średnio raz na dwie godziny albo czka lub coś w tym guście i napewno nie jest to kwestia sprzętu bo sprawdzałem na różnych egzemplarzach.
Żadna z kolejnych wersji Automapy jakoś nie eliminuje problemu. Więc co miałbym niby zgłosić? Producent nie ma dostępu do tego modelu PDA czy jak?
Masz jeden z najpopularniejszych sprzętów i jest wielu użytkowników Mio, Yakumo i Optimusa, którzy nie narzekają na współpracę z AutoMapą, tylko Ty jakiś pechowy...
Nawet jeden z nich, o nicku "donulung" twierdzi, że "Jezeli chodzi o Yakumo jego zalety to lepszy ekran, dłużej trzymajaca bateria i bezproblemowa współpraca z Automapą". No, ale może jest dwóch donulungów. Bo jeśli byłby jeden, to znaczy, że albo cierpi na schizofrenię, albo pisze teksty na ten sam temat w zależności od własnego humoru, lub tego co w danej chwili uważa za "kul/trendi/dżezi/glamur" (w zależności od chwilowej mody niepotrzebne skreślić).

Jeżdżę dużo więc gdybym nawet chciał zgłaszać każdy błąd programu lub map to codziennie musiał bym wysyłać maile do producenta. Problem w tym że ja nie jestem betatesterem tylko zapłaciłem za ten gniot prawie 700 złotych. Chcesz sobie zgłaszać błędy proszę Cię bardzo ale ja nie mam na to czasu ani ochoty.
Płacę - wymagam, koniec kropka.
Nie znam programu do autonawigacji, który nie umożliwiałby zgłaszania bugów softu lub błędów w mapach. Tylko AutoMapa (AFAIK) nagradza zgłaszających takie błędy.
Tylko w Polsce i tylko w odniesieniu do AM widzę komercyjne nastawienie do problemu zgłaszania błędów. Wszyscy inni, na całym świecie, słusznie uważają to za działanie w swoim własnym, czyli użytkownika, interesie. Może dlatego tam ustroju solidaryzmu społecznego nie trzeba wprowadzać dekretami prezydenckimi?

Korzystam z wielu programów które robią to czego od nich oczekuję i nie wieszają się co chwilę ani nie podają błędnych wyników.
Zapewne Cię to zdziwi ale są takie programy gdzie nie trzeba nic zgłaszać ani być optymistą że ktośtam w końcu coś naprawi, płacisz raz i działają ot wszystko. Automapa do nich nie należy.
Podaj mi choć jeden program do autonawigacji, uruchamiany na pocketach różnych producentów, który działa wszystkim bez problemów. Zapewne zdziwi Cię to, ale taki program nie istnieje.

*

Offline plusfoto

• 329
    • http://www.plusfoto.pl
  • Sprzęt: MIO MOOV 500
AutoMapa 3.8.3.3
« Odpowiedź #36 dnia: Listopad 06, 2005, 13:20:55 »
Błędy w oprogramowaniu może mi tak mocno nie doskwierają ala dokladność planów miast tak - zpraszam do tematu automapa w łodzi

*

Offline donulung

• *
  • 68
AutoMapa 3.8.3.3
« Odpowiedź #37 dnia: Listopad 06, 2005, 15:16:41 »
Masz jeden z najpopularniejszych sprzętów i jest wielu użytkowników Mio, Yakumo i Optimusa, którzy nie narzekają na współpracę z AutoMapą, tylko Ty jakiś pechowy...
Nawet jeden z nich, o nicku "donulung" twierdzi, że "Jezeli chodzi o Yakumo jego zalety to lepszy ekran, dłużej trzymajaca bateria i bezproblemowa współpraca z Automapą". No, ale może jest dwóch donulungów. Bo jeśli byłby jeden, to znaczy, że albo cierpi na schizofrenię, albo pisze teksty na ten sam temat w zależności od własnego humoru, lub tego co w danej chwili uważa za "kul/trendi/dżezi/glamur" (w zależności od chwilowej mody niepotrzebne skreślić).

Zapomniałeś dodać że zdanie: "Jezeli chodzi o Yakumo jego zalety to lepszy ekran, dłużej trzymajaca bateria i bezproblemowa współpraca z Automapą" jest wyjęte z kontekstu w którym  porównuję Mio z Acerem na którym najnowsza wersja Automapy nie chciała złapać wogóle fixa.
Współpraca z Mio jest o tyle "bezproblemowa" że chodzą na nim wszystkie wersje więc cytowanie tego tutaj wraz ze złośliwym komentarzem to trochę chwyt poniżej pasa. ;)

Nie znam programu do autonawigacji, który nie umożliwiałby zgłaszania bugów softu lub błędów w mapach. Tylko AutoMapa (AFAIK) nagradza zgłaszających takie błędy.
Tylko w Polsce i tylko w odniesieniu do AM widzę komercyjne nastawienie do problemu zgłaszania błędów. Wszyscy inni, na całym świecie, słusznie uważają to za działanie w swoim własnym, czyli użytkownika, interesie. Może dlatego tam ustroju solidaryzmu społecznego nie trzeba wprowadzać dekretami prezydenckimi?

Nie jestem komercyjnie nastawiony, poprostu nie mam na to czasu. Zdarza się często że przejeżdżam dziennie kilkaset kilometrów, gdybym chciał wynotować wszystkie bugi z takiej "przejażdżki" powstała by kilkupunktowa lista.
Zapłaciłem za program żeby zaoszczędzić czas. Aby zaznaczyć miejsce w którym występują anomalie trzeba się zatrzymać i zapisać przynajmniej pozycję. Mogę to zrobić kiedy jadę sobie w weekend na wycieczkę ale nie gdy się spieszę na umówione spotkanie.
Nadal dziwi cię że tego nie robię?

Podaj mi choć jeden program do autonawigacji, uruchamiany na pocketach różnych producentów, który działa wszystkim bez problemów. Zapewne zdziwi Cię to, ale taki program nie istnieje.

Z komercyjnych programów do nawigacji mogę Automapę odnieść jedynie do Tom Toma. Nie wiem jak jest na innych pocketach ale u mnie działa jak należy.
Dokładności map naszego pięknego kraju nie da się tu bezpośrednio porównywać ale porównajmy chociaż działanie samego programu.
Coż, fakt nie jest zupełnie idealny bo takich nie ma, od kiedy go mam zawiesił się może ze dwa razy podczas gdy banglałem coś w menu. Gdyby zrobić statystykę to dawało by pewnie jakieś jedno zawieszenie sie TT na sto zawieszeń Automapy. :))

AutoMapa 3.8.3.3
« Odpowiedź #38 dnia: Listopad 26, 2005, 17:28:47 »
To nie można na prawdę było zrobić chociaż komunikatów nawigacyjnych po prawej stronie zamiast u góry??? Dopytuję się o wersję landscape już od kilku miesięcy a jak jest to się okazuje że Państwo z Automapy poszli na maksymalną łatwiznę :( Przecież taką wesję to mogą sobie ....

*

• 6498
AutoMapa 3.8.3.3
« Odpowiedź #39 dnia: Listopad 26, 2005, 20:12:21 »
Ja osobiście nie mam przekonania do panelu z prawej strony (zrobiłby się kwadratowy ekran mapy), wolałbym chyba podzieloną górną część. Za dużo tam niewykorzystanego miejsca.
Faktem jest, że nie jest to najlepiej dopracowane.

[Dodano: 2005-11-26 20:13:48]
Po dokładniejszym przyjrzeniu się: może i racja...?
Najlepiej, gdyby można było samemu konfigurować.