....program podał informację: "51 km na wprost, potem w prawo..." i utrzymywał strzałkę do skrętu w prawo przez te następne 51 km. W międzyczasie stałem w korku (wypadek), zajrzałem na stację benzynową itd. W sumie zanim dotarłem do tego zakrętu w prawo minęła godzina...Później program cały czas funkcjonował w ten sposób i dzięki temu okazało się że cała Polska składa się jedynie z zakrętów (lub oczekiwania na nie). Panowie z zespołu AM - ta nowa logika z "potem" jest na pewno krokiem do przodu ale wymaga pewnego dopracowania. Wydaję się, że powinno istnieć proste ograniczenie długości wektora mapy przy którym informacja o "potem" jest podawana - powiedzmy sztywne 1 km lub można się pokusić o zmienną wartość w zależności od długości bieżącego i paru następnych odcinków planu jazdy.
Podpisuję się pod tym postulatem, to jedno z bardziej uciążliwych nowych udogodnień w tej wersji.
Miałem wczoraj okazję jechać dłuższą trasę jako pasażer i zabrałem mój zestaw do nawigacji ze sobą. Oprócz ww. sygnalizacji program zachowywał się bardzo dobrze, ani razu nie wyznaczał trasy od nowa a trzeba przyznać, że większa część biegła przez małe miejscowości i drogi gorszych kategorii. Widać tu znacząca poprawę.
Z zauważonych a do tej pory nierozwiązanych błędów jeszcze problem spóźniania się komunikatów słownych przy szybkiej jeździe. A przy okazji czy komunikaty słowne nie mogłyby być nieco szybsze. Komunikat typu za [pauza] trzysta [pauza] pięćdziesiąt [pauza] metrów [pauza] w [pauza] lewo trwa nieco za długo. Znaczące skrócenie pauz między słowami spowodowałoby zdynamizowanie komunikatów. Za poprawienie głośności gratulacje nawet na 5450 słychać.
Będąc pasażerem miałem po raz pierwszy w czasie jazdy okazję zmieniać różne parametry i sprawdzać ich funkcjonowanie:
Funkcja informuj o zakrętach (nie mogę znaleźć informuj o lekkich zakrętach; czyżby ta funkcja zginęła) nie nadaje się w dalszym ciągu do użytku. Program zupełnie bezsensownie informuję o nieistniejących zakrętach, nie informuje o istniejących zakrętach lub informuję błędnie typu w lewo a zakręt jest w prawo. Rozumiem, że wynika to z jakiś wektorów mapy, ale do użytku to się przynajmniej na razie nie nadaje.
Menu Trasa / Inne ustawienia:
- jeżeli nie mamy wyznaczonej trasy długie zamykanie tego menu, mimo że żaden parametr nie został zmieniony
- jeżeli mamy wyznaczoną trasę i jesteśmy w trybie nawigacji ponowne wyznaczanie trasy, mimo że żaden parametr nie został zmieniony
Wyszukiwanie. Nie jestem pewien czy się zmieniło czy tak było zawsze, ale przy szukaniu miejscowości i ulicy trzeba najpierw wpisać ulicę a potem miejscowość, czyli np. Spacerowa, Warszawa, chociaż bardziej logiczne wydaje się najpierw miejscowość a potem ulica i adres.
Sprawę załatwiłoby oddzielne okno na miejscowość, oddzielne na ulice/drogi adresy, a jednocześnie można by było wyeliminować okna wybory Miejscowości i Ulice/drogi, adresy gdyż wpisanie jakiejś wartości do odpowiedniego pola aktywowałoby właściwe szukanie. Byłoby łatwiej, szybciej i bardziej logiczne. Moja propozycja:
[pic=http://www.buggy126.republika.pl/images/szukanie.JPG]
Uwagi ogólne dotyczące planów na przyszłość:
Brak możliwości zaznaczenia obszaru wykluczonego. Mam gdzieś mail Pana Piotra chyba z czerwca ubiegłego roku, w którym obiecywał że ten temat został wpisany na listę priorytetów.
Brak funkcji rozbudowanego planowania trasy przed wyjazdem, proponowania różnych wariantów (ten temat był już w ubiegłym roku przez kogoś zgłaszany). Ponieważ pojawiła się wersja na PC byłoby logiczne, aby takie planowanie przeprowadzić na PC i potem wyeksportować trasę do packeta. No, ale tu pojawia się problem licencji na PC opisywany w innym wątku. Z drugiej strony takie możliwości na pockecie też wydają się potrzebne.
Ogólny wniosek; program coraz bardziej nadaje się dla osób będących
laikami w obsłudze packeta. Poprawiła się przede wszystkim stabilność, coraz rzadziej program wyznacza nową trasę, co było zmorą starszych wersji.