Auto Mapa powiadomienie o prędkości

• 19 Odpowiedzi
  • 4758 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline malydragon

• 20
  • Podziwiać należy wielkie czyny a nie wielkie słowa
Auto Mapa powiadomienie o prędkości
« dnia: Marzec 28, 2007, 14:07:31 »
Hej,
jest taka możliwość aby w AA włączyć powiadomienie o przekroczeniu prędkości.

pozdo

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
Odp: Auto Mapa powiadomienie o prędkości
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 28, 2007, 14:10:31 »
Musiałbyś mieć wprowadzone wszystkie ograniczenia na drogach. Jest to mało realne, zwłaszcza, że czasem się jednak zmieniają i nikt nie będzie ryzykował tu błędów...

*

Offline igab

• 1119
  • Sprzęt: Clarion Map780+AM6.6EU
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 28, 2007, 14:11:03 »
Aktualnie nie ma.

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 28, 2007, 16:38:46 »
Musiałbyś mieć wprowadzone wszystkie ograniczenia na drogach. Jest to mało realne, zwłaszcza, że czasem się jednak zmieniają i nikt nie będzie ryzykował tu błędów...
Tu się mylisz, TomTom ma już mapy z wprowadzonymi ograniczeniami prędkości, np. na części mapy Czech.
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 28, 2007, 16:41:58 »
swoja droga to koszmar musi byc taka jeczaca nawigacja ze jade za szybko i to jeszcze glosami z tomtoma nie dziekuje  ;D

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 29, 2007, 00:16:33 »
iGO ma, ale działa dosyć kulawo, przynajmniej w Polsce (mapy mają naniesione dopuszczalne prędkości tylko gdzieniegdzie!).
Swoją drogą AA to chyba Anonimowy Alkoholik - ten nie ma napewno ostrzegania o prędkości  ;D

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 29, 2007, 00:39:58 »
iGO ma, ale działa dosyć kulawo, przynajmniej w Polsce (mapy mają naniesione dopuszczalne prędkości tylko gdzieniegdzie!).
Swoją drogą AA to chyba Anonimowy Alkoholik - ten nie ma napewno ostrzegania o prędkości  ;D
Kolega jadąc na iGO w Austrii mówił mi, że dokładnie na każdej tablicy ograniczenia czy miejscowości był komunikat, że trzeba zwolnić..... nawet na ograniczeniach o długości kilkuset metrów.

Pozdrav
« Ostatnia zmiana: Marzec 29, 2007, 09:24:13 wysłana przez piotr.lutynski »
ISTQB Certified Tester

*

Offline malydragon

• 20
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 29, 2007, 15:34:45 »
nie chodzi mi o ograniczenie na mapach bo zdaje sobie sprawę, że to by było dość trudne ale o coś takiego jak ma iGO, że ustawiasz sobie tyle ile chcesz jechać maksymalnie i on Ci brzęczy jak przekroczysz ustaloną przez siebie prędkość było by to całkiem fajne,

a tak przy okazji co nowego ma być w Auto Mapie 4 ?

*

Dżeju

« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 29, 2007, 15:41:52 »
To akurat jest w Becie AM 4 i w finalnej też raczej będzie. Jak przekroczysz ustaloną przez siebie, bezpieczną prędkość, to kobitka gada "ZWOLNIJ"  ;D

*

Offline DonFelipe

• *
  • 77
  • Sprzęt: Sony Clie NX70, Dell Axim X51V
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 29, 2007, 20:54:20 »
swoja droga to koszmar musi byc taka jeczaca nawigacja ze jade za szybko i to jeszcze glosami z tomtoma nie dziekuje  ;D

TomTom nie mówi że jedzie się za szybko tylko wyświetla tą informację, w Polsce np na trasie katowickiej działa to całkiem dobrze, a tak swoją drogą to po dłuższym korzystaniu z TT skrzeczące głosiki z Automapy jakoś strasznie działają mi na nerwy.

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 29, 2007, 21:10:21 »
a tak swoją drogą to po dłuższym korzystaniu z TT skrzeczące głosiki z Automapy jakoś strasznie działają mi na nerwy.
No cóż, de gustibus... Niedawno jechałem z kolegą w dłuższą trasę i prezentowałem mu możliwości nawigacji. W jedną stronę AM, z powrotem TT. Po 50 km poprosił o zmianę na AM bo dość miał tej "miągwy". Podzielam to zdanie, moje kobitki również proszą o Jadźkę - bo ona "wie czego chce". 8)

*

Jinks

« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 29, 2007, 22:17:43 »
Kolega jadąc na iGO w Austrii mówił mi, że dokładnie na każdej tablicy ograniczenia czy miejscowości był komunikat, że trzeba zwolnić..... nawet na ograniczeniach o długości kilkuset metrów.
Prawdopodobne. Miałem do czynienia z iGO i gdybym sie trzymał tego co pokazuje w Polsce (mowa o ostrzeżeniach o prędkości)to albo bym siebie zabił,albo kogos innego.

*

Offline malydragon

• 20
« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 30, 2007, 21:29:55 »
iGo to dobra mapa i dokładna (na zachodzie na pewno) jeszcze jak teraz ma sie powiększyć obszar Polski to będzie całkiem fajnie może konkurować z AM, a co do TomToma to nie znam ale słyszałem że lipny :/, podoba mi się interfejs AM w porównaniu z iGo jest o niebo lepszy czekam na nową AM4 ciekawi mnie zmiany jakie wprowadzą czy będą dokładne, w moim mieście jest budowane rondo ma być oddane koniec maja początek czerwca AM ma wyjść póżniej ciekawe czy będzie zmiana i ciekawi mnie czy AM4 będzie też w 3D

*

Dżeju

« Odpowiedź #13 dnia: Marzec 30, 2007, 21:44:24 »
Popieram co do AM  ;D   Oczywiście, że AM 4 będzie 3D i wg mnie jest ładniejsze niż iGO  ;D

*

Offline Qbik

• 1495
    • www.wikaro.pl
« Odpowiedź #14 dnia: Marzec 30, 2007, 21:45:56 »
ano,  nic dodać nic ująć
 @dżejuubiegłeś mnie ;)
axim x51v LennySh_Football WM6.1 L10 & iPhone 3G 16GB z 2.2.1 na pokładzie + BT-359 + 4gb SDHC & CF + AM 5.xx EU
http://www.pdaclub.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=6656

*

Offline knoxville

• 260
  • Sprzęt: NavRoad 430BT
« Odpowiedź #15 dnia: Marzec 30, 2007, 22:07:34 »
Ja chyba jestem aż nazbyt proIGO2006, bo odkąd go zobaczyłem, to się w nim zakochałem. Pasuje mi pod każdym względem, a interface i wygląd map to po prostu poezja - zdecydowanie ładniejszy niż AM. Żeby jeszcze poprawili komunikaty głosowe to miałbym swój własny idealny produkt :-) Destinatora i TomToma nie trawię.

*

Offline Qbik

• 1495
    • www.wikaro.pl
« Odpowiedź #16 dnia: Marzec 30, 2007, 23:12:27 »
zobaczymy co powiesz na AM4 ;) jak się pojawi

axim x51v LennySh_Football WM6.1 L10 & iPhone 3G 16GB z 2.2.1 na pokładzie + BT-359 + 4gb SDHC & CF + AM 5.xx EU
http://www.pdaclub.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=6656

*

Offline knoxville

• 260
  • Sprzęt: NavRoad 430BT
« Odpowiedź #17 dnia: Marzec 30, 2007, 23:32:37 »
Widziałem, bo byłem beta testerem, więc wiem co mówię. No chyba, że aż tyle się zmieniło.

*

Dżeju

« Odpowiedź #18 dnia: Marzec 31, 2007, 09:57:00 »
(...) a interface i wygląd map to po prostu poezja - zdecydowanie ładniejszy niż AM (...)

???  ???   ???   No, to rzecz gustu, a o gustach się nie dyskutuje  ;D  Mnie osobiście wygląd iGO po tygodniu jego użytkowania, tak wk....., że wróciłem do AM i TT  ;D

*

Offline malydragon

• 20
« Odpowiedź #19 dnia: Marzec 31, 2007, 11:21:37 »
iGo to dobra mapa mieszkam w 25 tys.  mieście i są tu zaznaczone ulice, zdaje sobie sprawę, że nie wszędzie tak jest ale uważam, że interfejs jest ubogi nie które opcje są pochowane i trzeba ich "szukać", co nie zmienia faktu, że ma wiele dodatkowych zalet choćby patrzy jak duży jest samochód (jak zaznaczysz rodzaj pojazdu naturalnie) i czy zmieścisz się pod wiaduktem ale powinni poprawić menu tego jestem pewien.  Takie bajery AM tez powinna mieć bo jak iGO powiększy obszar Polski to będzie wielką konkurencją i wtedy zrobi się ciekawie :D nie moge doczekać się premiery i jednej i drugiej mapy :D