Apteka Apteki 2:30 i już brak mi pomysłu, panna wali "piorunami", foch, masakra

• 7 Odpowiedzi
  • 1845 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline beneko

• 7
  • Sprzęt: FS N520 AM5.07
Witam
Pytanie: co zrobić żeby nie było Apteki i Apteka tylko sama Apteka,
lub jak dodać do wbudowanej kategorii Apteka dodatkowe punkty,
lub gdzie zmienić tą chole$#@$# nazwę z Apteki na Apteka i jak.

AM i poi nie jest specjalnie mi obce, ale siedzę już od 18-stej nad tą choler...%$#%$# apteką, hard resety formaty, sciaganie i dodawanie po jednej kategorii itp, jest 2:30 dziewczyna ma już focha a mi płakać sie chce, używałem AM 4, i pamiętam że tam z tym problemem poradziłem sobie, przez zmianę nazwy kategorii i ikonki, o ile dobrze pamiętam to juz na stronie mobilne można to było zrobić = po problemie, potem miałem roczną przerwę, aktualizacja do 5.0.7, przy okazji mobilne stały się mipol i szlak mnie trafia. Jak zmieniam nazwę apteki na apteka to AM zgłasza błąd " kategoria o podanej nazwie już istnieje"

Pomocy, proszę, bo już zaczynam wątpić w swoja inteligencję, przecież to nie może być aż tak ciężkie, wiem że temat wałkowany bo opcji szukaj użyłem i kilka pokrewnych postów się trafiło ale na żadnym z nich nie znalazłem odpowiedzi na swoje pytania, pewnie coś przeoczyłem jak znam życie :\, proszę o odpowiedz lub linka do postu z takową.   

Pozdrawiam 

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Możesz zrobić tylko jedno - poczekać na oficjalną premierę AM5.1 i zmiany w Miplo - w końcu ma to działać jak należy.
Na razie nawet gdybyś zmienił kategorię Apteki na Apteka to i tak miałbyś 2 osobne kategorie z tą samą nazwą.

Byłoby tak:
Ambasada
Apteka
Apteka
...

W AM5.1beta w końcu zniknęły zdublowane kategorie z identyczną nazwą:
Straż Miejska, Straż Pożarna, Wulkanizacja, Zoo.
Jest więc uzasadniona nadzieja, że już niedługo znikną wszystkie pozostałe duble z liczbą pojedynczą i mnogą
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline MarcinM.

• **
  • 139
  • NavRoad NR430 BT
Możesz zrobić tylko jedno - poczekać na oficjalną premierę AM5.1 i zmiany w Miplo - w końcu ma to działać jak należy.
Na razie nawet gdybyś zmienił kategorię Apteki na Apteka to i tak miałbyś 2 osobne kategorie z tą samą nazwą.

Byłoby tak:
Ambasada
Apteka
Apteka
...

W AM5.1beta w końcu zniknęły zdublowane kategorie z identyczną nazwą:
Straż Miejska, Straż Pożarna, Wulkanizacja, Zoo.
Jest więc uzasadniona nadzieja, że już niedługo znikną wszystkie pozostałe duble z liczbą pojedynczą i mnogą

Oprócz tego mam nadzieję, że wreszcie mój sprzęt będzie w stanie przeprowadzić optymalizacje pliku POI, bo do tej pory, pomimo wielu prób nie udało mi się wyświetlić pobranych przez Miplo punktów POI. Wogóle to plik POI raz się pojawia, raz znika, dla mnie Miplo+AutoMapa to rodzaj złośliwego oprogramowania  :|. Osobno te programy jakoś pracują, bo MiploSync pobiera plik z punktami POI, a AutoMapa bez MiploSync'a też działa w miarę poprawnie, ale jak się próbuje zgrać jedno z drugim, to zawsze kończy się to formatem karty  :mrgreen:
 Jestem zmuszony pobierać pliki z rozszeżeniem *.uam i importować do AM. Niestety w ten sposób mogę sobie pobrać właściwie tylko w miarę aktualne radary. W sumie dla mnie było wygodniej przed uruchomieniem Miplo, ściągałem interesującą mnie kategorie, importowałem do AM, dodało się ikonkę, ewentualnie dźwięk i wszystko śmigało  :ok:
NavRoad NR430 BT

*

Offline beneko

• 7
  • Sprzęt: FS N520 AM5.07
hmm czy ja dobrze zrozumiałem ?? to co poprawnie chodziło z mobilne.net i AM 4 (oczywiście chodzi mi o dublowane kategorie)  ktoś spie$#$@ w AM 5 i miplo ??!. NO TO NIEŹLE, tak już przy okazji, skoro teraz miplo jest własnością AM to po co rozbieżności w nazwach kategorii w AM i miplo?.

Dziękuję za powyższe odpowiedzi, bo dziś rano byłem w stanie już przyznać że palm mnie przerósł  :ok: :P :D 

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Nie, jeszcze nigdy z Miplo to nie działało, z mobilne.net i AM3 też nie działało jak powinno,
choć serwis mobilne.net pozwalał na własne nazwy kategorii.

A Miplo nie jest jak dotąd własnością AM, jest tylko na ich garnuszku.
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline MarcinM.

• **
  • 139
  • NavRoad NR430 BT
Tylko co stoi na przeszkodzie, żeby zweryfikowane pkt. POI z Miplo dodawać jako aktualizacje do AM, tak jak aktualizowane są mapy?
Mnie całkowicie wystarczała by aktualizacja POI te 4 razy w roku razem z mapami, ale za to wszystkich kategorii jakie są w Miplo. Po prostu wybieram tylko co mi się wyświetla i tyle.
NavRoad NR430 BT

*

Offline semri

• *
  • 76
  • Sprzęt: HTC Topaz WM6.5                      AM aktualna
Mnie całkowicie wystarczała by aktualizacja POI te 4 razy w roku razem z mapami, ale za to wszystkich kategorii jakie są w Miplo. Po prostu wybieram tylko co mi się wyświetla i tyle.
a wtedy komu będzie się chciało dodawać punkty do miplo, mnie osobiście nie, jeśli mam czekać 3 miechy zeby innym użytkownikom jakieś punkty się przydały

*

Offline MarcinM.

• **
  • 139
  • NavRoad NR430 BT
a wtedy komu będzie się chciało dodawać punkty do miplo, mnie osobiście nie, jeśli mam czekać 3 miechy zeby innym użytkownikom jakieś punkty się przydały

Ja nie mówię, że to ma być zamiast Miplo, ale żeby dodawać to co zweryfikowane na Miplo w miarę aktualizacji do AM.
Podsumowując: Miplo dla beta testerów i bardziej aktywnych oraz dużo jeżdżących, aktualizacja w AM dla mniej podróżujących, mniej wymagających i wygodnickich odbiorców :mrgreen:
Pozdr.
NavRoad NR430 BT